Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part4.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Paź 13, 2010 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj... martwić się będę, jak przylazie kolejna @, a na razie się cieszę tym co mam Smile a przylaźć może już za tydz., bo wcześnie miałam owulkę w tym cyklu. No ale póki co... Wink

A Ty dokazuj, dokazuj hihi to najprzyjemniejsza część w końcu Embarassed
Laughing

Bella, a co Ty nam tak zniknęłaś ostatnio? wracaj na plac boju! Wink
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 12:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik słuchaj pisałaś pewnie o tym ale ja już nie pamiętam. jak to u Ciebie jest? masz komplet badan? chyba brak Ci tylko wrogości śluzu tak? i nie bardzo rozumiem jak to u Ciebie jest z tym progesteronem? on jest za wysoki w której fazie cyklu? i niepokoi mnie, że napisałaś, że Ty nigdy nie masz przeźroczystego śluzu Sad słuchaj może zacznij przyjmować wiesiołka? może w tym u Ciebie problem największy.

ja dziś test już trzeci (łącznie z przedwczorajszymi) robiłam Wink hehe co by się upewnić ze aby na pewno są cały czas dwie kreseczki Wink wizytę musiałam przełożyć na poniedziałek Sad i to tez nie wiem czy mi się uda bo ona przyjmuje jedynie w piątki w przychodni a atak to jest jedynie na oddziale. ale może się nade mną zlituje... wie ile czasu się starałam Wink

Łobuz 3mam kciuki za to aby w tym dobrym dla was czasie udało Ci się "wyłapać" tego najsilniejszego żołnierza Smile Twisted Evil
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny ja wcalej nie miałam śluzu płodnego, w tym miesiącu co zaszłam zaczelam brac wiesołek- nie wiem czy pomól. Moj T. zaczłął brać salfazin , może on tez pomógł - nie mam pojęcia Smile
Ja na 15:45 mam ginka więc trzymajcie kciuki Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 2:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadzieja, mam komplet podstawowych badań z wyjątkiem śluzu - dobrze pamiętasz. Wrogość będziemy robić jakby się teraz nie udało.
a więc u mnie to jest tak, że progesteron mam i w 3dc wyższy i w II fazie (20-ty któryś dzień, nie pamiętam teraz), ale że ten w II fazie robiłam bardzo dawno, to teraz go sobie jeszcze poprawię, żeby mieć pewność.
Właśnie w tym cyklu pierwszy raz brałam wiesiołek i niby miałam śluz przezroczysty, tyle że nie ciągnący, bo akurat dostałam tego zapalenia Evil or Very Mad
póki co jestem "zachwycona", bo się przeziębiłam i właśnie zaczyna mnie łamać... no normalnie już nie pamiętam kiedy ostatni raz taki atak różnych chorób miałam w jednym czasie... Mad
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka będzie dobrze;)) Jak wrócisz to koniecznie daj znać .

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Paź 14, 2010 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik, nieszczęścia lubią chodzić parami, oj, lubią... Pamiętaj, że jak będziesz miała zajść w ciążę, to zajdziesz. Tak, jak anetka-nawet na antbiotyku dała radę! Wink

Ja dziś mam piękny śluz (14 dc, cykle 28 dniowe), w podbrzuszu mnie "ciągnie", jakby coś miało zaraz się urwać i upaść, ale temperatura nie pokazała zbyt wiele, skoczyła tylko o 2 kreseczki, tzn. do 36, 5 st. To zbyt niska tempka, nie?.. Na "wszelki" zrobiłam, co do mnie należy, trochę przyjemności też nam się należy od życia Laughing
Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pią Paź 15, 2010 9:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem Łobuz że jak będę miała zajść to zajdę Smile jakoś dziwnie się nie stresuję, choć oczywiście nie mogę doczekać się końca cyklu, żeby WIEDZIEĆ Smile

hmmm.. nie wiem jakie masz te niskie, bo u mnie 36,5 to jeszcze niskie, no ale skoro piszesz, że skoczyło, to już pewnie jest skok - pani w poradni małżeńskiej tłumaczyła mi przed ślubem, że "skok" jest nawet o 0,1C i ważne jest tylko, żeby trzecia wyższa temp.była o 0,2C wyższa od najwyższej z niskich. No chyba że po tym "skoku" jeszcze spadnie spowrotem, to jeszcze cały czas są niskie.

no ale - skoro Cię ciągnie i śluz ładny, to jak najbardziej macie TE dni w trakcie, więc prób nigdy za dużo Very Happy
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Paź 15, 2010 2:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik nie wiem co to znaczy jak progesteron jest wyższy w pierwszej fazie. być może to źle ale nie jestem pewna. natomiast jestem pewna, ze jeśli masz za wysoki w II fazie to lepiej dla Ciebie Smile oczywiście bardzo dobrze, ze chcesz powtórzyć te badanie bo warto sprawdzić czy np nie spadł do jakiegoś niebezpiecznego poziomu a wtedy koniecznie będziesz musiała brać duphaston lub luteinkę Smile
I cieszę się, że chcesz spytać lekarza o endometriozę. jeśli masz taka możliwość to koniecznie sprawdź czy nie masz tej dolegliwości. to się będzie wiązało z zabiegiem ale czego się nie robi dla małego szkraba Smile
Kiedy teraz masz termin @ ???

ja natomiast mam niefart totalny Sad nie dość ze moja ginka przyjmuje jedynie w piątki to jak na złość wzięła sobie urlop Sad ach ja już jej powiem co o tym myślę jak ja tylko spotkam Smile hehe.

Dodano po 3 minutach:

Łobuz dawaj czadu cały czas Smile nie wiadomo nigdy kiedy owulka Smile być może przesunie się kawałeczek Smile i może to dziś jest ten dzień Smile kup dobre winko Smile zapalcie parę świeczek Smile załóż sexi bieliznę w której czujesz się swobodnie Smile i działajcie Smile i w miarę możliwości nie myśl w sposób " zrobiłam co do mnie należy" Wink tylko pomyśl, że być może dzięki waszej miłości powstanie maleństwo Smile
Kornik

PostWysłany: Pią Paź 15, 2010 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 no to odwleka Ci się ta wizyta niemiłosiernie Neutral ale dzięki temu będziesz miała może z jeden podwójny test więcej(?) ja chyba na 3 nie poprzestanę Laughing

termin @ mam 21-24 października, z tym, że tak wcześnie miałam owulkę (pewnie przez clo), że chyba mogę się jej spodziewać nawet 20-go (TFU TFU) Very Happy a teraz jak przeczytałam, że Tobie test już w 23 dc wyszedł pozytywny, to te moje schowane w szafce wołają "zrób mnie, zrób mnie" hehehe
no zobaczę co z tym progesteronem, bo wybieram się może jeszcze w tym cyklu na powtórzenie badań Smile i już na pewno kiedy pójdę z wynikami, to zapytam lekarza jak to jest Smile
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Paź 17, 2010 9:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i wyjaśniło się wszystko z temperaturą-skok miałam w 16 dc, nigdy tak poźno nie miałam, ale myślę sobie, że to może przez ten mój wyjazd za granicę, nie?

Niestety nie mogłam nic podziałać z mężusiem, bo wyjechał na weekend! Confused Ale tosia pisała, że w dobrym śluzie plemniki mogą żyć długo i skoro przytulaliśmy się dzień wcześniej, to szansa jest Wink A znając życie pewnie @ znowu przylezie za jakieś 1, 5 tygodnia Razz

nadzieja, ja z uciech moich i męża zawsze mam prawdziwą przyjemność, to chyba dobrze, że jeszcze nie zatraciłam się w moich staraniach o malucha na tyle, żeby zmuszać się do czegokolwiek. Wink Wiem, że w końcu się uda. Gdzieś w głębi duszy czuję, że zajdę w ciążę naturalnie i nie będą już potrzebne wizyty w klinice bezpłodności wiosną. A nawet jeśli intuicja mnie zawodzi-to nie zmienia faktu, że (z pomocą medycyny, czy też nie) na pewno kiedyś zostanę mamą. Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41