Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 6:23 pm Temat postu: |
|
|
tosiu ja dopiero idę 26 na tej tydzien temu nie było nic widac
maga witaj
Kornik jeszcze nic straconego _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 7:58 pm Temat postu: |
|
|
ano Nadzieja, widzisz - u Anetki też nic nie było widać JESZCZE na pewno zobaczycie swoje malutkie fasolinki już na następnej wizycie - ale Wam fajnie, tak wszystko razem przeżywać
no i Tosia ma rację - przecież testy bez ciąży nie wyjdą pozytywne
Maga, cześć napisz nam coś więcej o Waszej drodze starań, to postaramy się coś podpowiedzieć.
ja nie mam już nadzieii - za nisko mi spadła temp., brzuch, choć jeszcze nie boli, to już go czuję, lekko zaczynają boleć piersi, ogólnie wszystko się szykuje na @ oby tylko szybko przylazła, to już będę się mogła na te wrogości umawiać - i do specjalisty do Lublina _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Kornik napisał: | przecież testy bez ciąży nie wyjdą pozytywne |
wyjda jesli ma sie problemy z hormonami. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
maga25
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 7:45 am Temat postu: |
|
|
lekarze powiedzieli że to tylko poronienie i nic więcej....a teraz chodze do gin.prywatnie i ona stwierdziła że wszystko jest w porządku ale ja myśle że gdyby było wszystko ok to przez te wszystkie starania już dawno bym zaszła w ciążę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 8:29 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | Kornik napisał: | przecież testy bez ciąży nie wyjdą pozytywne |
wyjda jesli ma sie problemy z hormonami. |
czyli jednak lekarze dobrze powiedzieli koleżance, kiedy po 2 m-cach bez @ i z wszystkimi objawami ciąży dostała krwotoku, że to "tylko" wina hormonów, a w ciąży nie była...
a możesz mi napisać coś więcej o tym? tylko jak konkretny hormon jest poniżej/powyżej normy to test może wyjść fałszywie dodatni, czy musi być zachwianie wszystkich? pytam z ciekawości, bo przecież testy wykrywają tylko poziom hcg, a tego w organiźmie bez ciąży praktycznie nie ma(?)
Maga no ale poroniłaś 2 lata temu i od tamtej pory cały czas się staracie, tak? A w międzyczasie robiliście jakieś badania (spermogram, monitoring owulacji, hormony...) czy tylko się nie zabezpieczaliście?
Jeśli masz nieregularne cykle, to przede wszystkim pomoże Ci w obserwacji dni płodnych śluz, możesz się też podeprzeć temperaturą. No nie wiem co Ci napisać tak w ciemno ilo dniowe bywają Twoje cykle i który masz teraz dzień? (liczymy od pierwszego dnia miesiączki do dnia poprzedzającego kolejną) _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 10:18 am Temat postu: |
|
|
Kornik to pytanie jest do mnie?
szczerze powiem ze nie znam sie na tym nic a nic. kiedys od swojej gin sie dowiedzialam ale nie drazyłam tego głebiej bo narazie nie mam po co..
Dodano po 23 sekundach:
jak pojde na kontrolne badania to moge sie spytac ponownie tylko nie wiem kiedy sie wybiore _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 10:38 am Temat postu: |
|
|
aaa... myślałam, że wiesz co i jak z tymi hormonami dokładnie hehe nie musisz pytać, mnie też do niczego to nie potrzebne, bo mam w normie, a tylko z ciekawości pytałam _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 11:10 am Temat postu: |
|
|
maga25 poronienia się zdarzają niestety. Lekarz powiedział,że wszystko jest w porządku ale na jakiej podstawie?? Robiłaś badania hormonów itd?
Dziewczyny co do testów ciążowych...kochane testy są nasączone barwnikiem który uwidacznia się tylko i wyłącznie pod wpływem hormonu ciążowego ( nie mówimy o rozlaniu się odczynnika po upływie czasu bo to co innego). Test jeśli wyjdzie pozytywny to oznacza jedno - ciąża . Nie ma innej opcji. W tę stronę testy się nie mylą.
Jedyny wypadek kiedy test może wyjść jeszcze pozytywnie i przede wszystkim beta bedzie bardzo wysoka a ciąży nie ma to:
- w przypadku zażywania preparatu z hcg .
- po poronieniu
- nowotwór bo hcg jest markerem nowotworowym tak naprawdę a nie testem ciążowym
NA wysokość HCG nie mają wpływu inne hormony tj . np. Lh , FSH prolaktyna itd. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 6:31 pm Temat postu: |
|
|
maga25 napisał: | teraz chodze do gin.prywatnie i ona stwierdziła że wszystko jest w porządku |
A na podstawie JAKICH badań Twoja gin. to stwierdziła?
maga25, ja też byłam w ciąży w zeszłym roku, niestety pozamacicznej. I choć wtedy zaszłam szybciutko-bo już w 4 cyklu starań- to teraz staram się już 9 miesięcy- i nic. Też zadawałam sobie pytanie-DLACZEGO ciągle i ciągle NIC. Porób sobie badania hormonów, zrób monitoring cyklu i drożność jajowodów. To takie podstawowe badania. Ja też to zrobiłam. Na razie czekam sobie spokojnie na wieści o fasoleczce i używam życia.
nadzieja, kochana, za bardzo się stresujesz Podobno pęcherzyk w macicy widać na usg dopiero w 6 tyg. ciąży, a Ty masz 4 albo 5, o ile dobrze pamiętam? Ja też rok temu niedowierzałam, gdy zobaczyłam na moim teście 2 kreseczki, ale uwierzyłam po badaniu Bhcg. A Ty wciąż masz wątpliwości??
Kornik, jeśli temp. spada, to z ciąży raczej po raz kolejny nici... Ale nie martw się-za jakiś tydzień pewnie i ja napiszę, że i u mnie tempka spadła. Ty już będziesz PO @ i będziesz pełna nadziei zaczynała od nowa starania ( najprzyjemniejsza część "roboty"), a ja dopiero będę przechodziła PMS i zaczynała @. Grrr... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 8:02 am Temat postu: |
|
|
NIE Łobuz, Ty w tym cyklu kochana dołączysz do Anetki i Nadzieii ))) A ja tu sobie z Bellą i Magą będziemy spokojnie czekać na swoją kolej
U mnie dziś pierwszy dzień nowego cyklu, @ przylazła wczoraj wieczorem. Ale ten cykl będzie raczej nie starankowy, bo się zaparłam, że więcej żadnych leków z wyjątkiem foliku nie biorę dopóki nie usłyszę DIAGNOZY, a na tą się nie zapowiada przed dniami płodnymi jeszcze, bo to dopiero będzie czas badań na wrogość i przeciwciała. Tak więc luzik do końca roku, mamy teraz czas tylko dla siebie nawzajem
dziewczynki, mam pytanie, czy Wy miałyście może mierzone endometrium? Czy to jest coś standardowego, czy raczej trzeba o takie badanie specjalnie prosić? I wynik tego badania może cokolwiek powiedzieć o stanie zdrowia i ew.problemach w zajściu? endometriozę diagnozuje się tylko za pomocą laparoskopii, to wiem, czyli po co robi się badanie endometrium? (widziałam na 28dni, że niektóre dziewczyny w dniu usg miały mierzone...) _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|