Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part4.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Paź 19, 2010 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosiu ja dopiero idę 26 Wink na tej tydzien temu nie było nic widac Wink

maga witaj Wink

Kornik jeszcze nic straconego Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Paź 19, 2010 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ano Nadzieja, widzisz - u Anetki też nic nie było widać JESZCZE Smile na pewno zobaczycie swoje malutkie fasolinki już na następnej wizycie - ale Wam fajnie, tak wszystko razem przeżywać Smile
no i Tosia ma rację - przecież testy bez ciąży nie wyjdą pozytywne Smile

Maga, cześć Smile napisz nam coś więcej o Waszej drodze starań, to postaramy się coś podpowiedzieć.

ja nie mam już nadzieii - za nisko mi spadła temp., brzuch, choć jeszcze nie boli, to już go czuję, lekko zaczynają boleć piersi, ogólnie wszystko się szykuje na @ Smile oby tylko szybko przylazła, to już będę się mogła na te wrogości umawiać - i do specjalisty do Lublina Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 19, 2010 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik napisał:
przecież testy bez ciąży nie wyjdą pozytywne

wyjda jesli ma sie problemy z hormonami.

Powrót do góry
maga25

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 7:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lekarze powiedzieli że to tylko poronienie i nic więcej....a teraz chodze do gin.prywatnie i ona stwierdziła że wszystko jest w porządku ale ja myśle że gdyby było wszystko ok to przez te wszystkie starania już dawno bym zaszła w ciążę.
Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 8:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
Kornik napisał:
przecież testy bez ciąży nie wyjdą pozytywne

wyjda jesli ma sie problemy z hormonami.

czyli jednak lekarze dobrze powiedzieli koleżance, kiedy po 2 m-cach bez @ i z wszystkimi objawami ciąży dostała krwotoku, że to "tylko" wina hormonów, a w ciąży nie była...

a możesz mi napisać coś więcej o tym? tylko jak konkretny hormon jest poniżej/powyżej normy to test może wyjść fałszywie dodatni, czy musi być zachwianie wszystkich? pytam z ciekawości, bo przecież testy wykrywają tylko poziom hcg, a tego w organiźmie bez ciąży praktycznie nie ma(?)

Maga no ale poroniłaś 2 lata temu i od tamtej pory cały czas się staracie, tak? A w międzyczasie robiliście jakieś badania (spermogram, monitoring owulacji, hormony...) czy tylko się nie zabezpieczaliście?
Jeśli masz nieregularne cykle, to przede wszystkim pomoże Ci w obserwacji dni płodnych śluz, możesz się też podeprzeć temperaturą. No nie wiem co Ci napisać tak w ciemno Smile ilo dniowe bywają Twoje cykle i który masz teraz dzień? (liczymy od pierwszego dnia miesiączki do dnia poprzedzającego kolejną)
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik to pytanie jest do mnie?
szczerze powiem ze nie znam sie na tym nic a nic. kiedys od swojej gin sie dowiedzialam ale nie drazyłam tego głebiej bo narazie nie mam po co..

Dodano po 23 sekundach:

jak pojde na kontrolne badania to moge sie spytac ponownie tylko nie wiem kiedy sie wybiore Wink

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aaa... myślałam, że wiesz co i jak z tymi hormonami dokładnie hehe nie musisz pytać, mnie też do niczego to nie potrzebne, bo mam w normie, a tylko z ciekawości pytałam Laughing
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 11:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maga25 poronienia się zdarzają niestety. Lekarz powiedział,że wszystko jest w porządku ale na jakiej podstawie?? Robiłaś badania hormonów itd?

Dziewczyny co do testów ciążowych...kochane testy są nasączone barwnikiem który uwidacznia się tylko i wyłącznie pod wpływem hormonu ciążowego ( nie mówimy o rozlaniu się odczynnika po upływie czasu bo to co innego). Test jeśli wyjdzie pozytywny to oznacza jedno - ciąża . Nie ma innej opcji. W tę stronę testy się nie mylą.

Jedyny wypadek kiedy test może wyjść jeszcze pozytywnie i przede wszystkim beta bedzie bardzo wysoka a ciąży nie ma to:
- w przypadku zażywania preparatu z hcg .
- po poronieniu
- nowotwór bo hcg jest markerem nowotworowym tak naprawdę a nie testem ciążowym Wink

NA wysokość HCG nie mają wpływu inne hormony tj . np. Lh , FSH prolaktyna itd.

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maga25 napisał:
teraz chodze do gin.prywatnie i ona stwierdziła że wszystko jest w porządku

A na podstawie JAKICH badań Twoja gin. to stwierdziła?

maga25, ja też byłam w ciąży w zeszłym roku, niestety pozamacicznej. I choć wtedy zaszłam szybciutko-bo już w 4 cyklu starań- to teraz staram się już 9 miesięcy- i nic. Też zadawałam sobie pytanie-DLACZEGO ciągle i ciągle NIC. Porób sobie badania hormonów, zrób monitoring cyklu i drożność jajowodów. To takie podstawowe badania. Ja też to zrobiłam. Na razie czekam sobie spokojnie na wieści o fasoleczce i używam życia. Laughing

nadzieja, kochana, za bardzo się stresujesz Exclamation Podobno pęcherzyk w macicy widać na usg dopiero w 6 tyg. ciąży, a Ty masz 4 albo 5, o ile dobrze pamiętam? Ja też rok temu niedowierzałam, gdy zobaczyłam na moim teście 2 kreseczki, ale uwierzyłam po badaniu Bhcg. A Ty wciąż masz wątpliwości?? Very Happy

Kornik, jeśli temp. spada, to z ciąży raczej po raz kolejny nici... Ale nie martw się-za jakiś tydzień pewnie i ja napiszę, że i u mnie tempka spadła. Ty już będziesz PO @ i będziesz pełna nadziei zaczynała od nowa starania ( najprzyjemniejsza część "roboty"), a ja dopiero będę przechodziła PMS i zaczynała @. Grrr...

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Czw Paź 21, 2010 8:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIE Łobuz, Ty w tym cyklu kochana dołączysz do Anetki i Nadzieii Smile))) A ja tu sobie z Bellą i Magą będziemy spokojnie czekać na swoją kolej Very Happy

U mnie dziś pierwszy dzień nowego cyklu, @ przylazła wczoraj wieczorem. Ale ten cykl będzie raczej nie starankowy, bo się zaparłam, że więcej żadnych leków z wyjątkiem foliku nie biorę dopóki nie usłyszę DIAGNOZY, a na tą się nie zapowiada przed dniami płodnymi jeszcze, bo to dopiero będzie czas badań na wrogość i przeciwciała. Tak więc luzik do końca roku, mamy teraz czas tylko dla siebie nawzajem Smile

dziewczynki, mam pytanie, czy Wy miałyście może mierzone endometrium? Czy to jest coś standardowego, czy raczej trzeba o takie badanie specjalnie prosić? I wynik tego badania może cokolwiek powiedzieć o stanie zdrowia i ew.problemach w zajściu? endometriozę diagnozuje się tylko za pomocą laparoskopii, to wiem, czyli po co robi się badanie endometrium? (widziałam na 28dni, że niektóre dziewczyny w dniu usg miały mierzone...)
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 35 z 41