Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 1:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
kup sobie testy owulacyjne - bo nie masz owulacji...;.tak tez moze byc.. Rolling Eyes

wystarczy pomiar temperatury, żeby stwierdzić czy owulka występuje Wink testy są wygodniejsze, ale jak kogoś nie stać, to wystarczy trochę samodyscypliny, kartka i termometr Wink
JOOLLLAAAA

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 3:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałam na myśli, ze plemniki mogą siedzieć 4 dni i w tedy moze zajść do zapłodnienia

------edited by emilka------
wyłącz caps lock
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 4:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

4 dni w śluzie niepłodnym? to chyba plemniki zmutowane musiałyby być. proponuję trochę poczytać na początku o płodności kobiety i jej cyklu przed rozpoczęciem starań o dzidzię Wink
Misiek74

PostWysłany: Sob Sie 16, 2008 2:33 pm    Temat postu: Nadzieja Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja i mój maż staraliśmy sie prawie 2,5 roku o dziecko.I bez skutku.Ja mam dziecko z pierwszego małżeństwa.Duży rosły 16 -latek, wiec szukałam "winy" w mężu.Dodatkowo jak juz zachodziłam w ciąże to poroniłam, czasami nie wiedząc ze jestem w ciazy.Moj maż stracił nadzieje, a ja uparcie szukalam wyjscia(duzo cztyalam na ten temat, podpytywalam sie znajomych w pracy, itp).
Nie mieszkam w Polsce wiec to dodatkowy minus, ale dzieki forum na ktorym wyczytałam, ze trzeba walczyc i miec nadzieje ja probowałam dalej.I udalo sie jestem w koncu w ciazy w 14 tyg. i jest wszystko w porzadku.
Dziewczyny nie traćcie nadziei i probujcie.
Pozdrawiam
Powrót do góry
zefirka23

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 8:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszyscy w okolo mowia mi zebym tak duzo nie myslala a dziecku ale ja tak nie potrafie niemyslec
ostatnio przyszla do mnie przyjaciolka ktora powiedziala mi ze spoznia jej sie okres juz 2 tygodnie i byla bardzo zalamana bo ona nie pragnie ciazy.poradzilam jej zrobienie testu ciazowego i od razu skoczylysmy po test.przyjaciolka poprosila mnie zybym pomogla zrobic jej ten test zrobic(mialam odczytac wynik)iwyszedl jej negatywny,dostala oczywiscie okres ale byl znaczniie krotszy malo obfity
wszyscy wokolo;moi rodzice,sie pytaja kiedy bedziemy chcieli miec dzidzi a mi jesttrudno z nimi otym gadac
noi oczywiscie wszystkie moje kolezanki wokolo zachodza w ciaze czy maja juz dzidziusia a ja nie moge.staramy sie juz ponad rok i nic
jak ja mam sie spotykac z kolezankami tymi z dziecmi i tymi co sa w ciazy jak jedyny temat to dzieci(i jak mam o tym nie myslec??)
Powrót do góry
Justysiaaa

PostWysłany: Sro Sie 20, 2008 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz przeważnie tak jest że jak para nie myśli jeszcze o dziecku lub nie chce go narazie mieć to dziewczyna zajdzie może dlatego że nie ma stresu, podchodzą do tego z dystansem...Wiadomo że jak się coś bardzo chce to na złość się tego nie ma Sad Podchodźcie do tego inaczej Smile Nie starajcie się tak bardzo, pomyślcie sobie że jak się uda, to się uda jak nie to innym razem Smile Mniej nerwów a napewno się uda...No i oczywiście do dzieła !! Laughing Laughing
Andzia123

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 4:40 pm    Temat postu: ;( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was wszystkie, na tej stronce jestem po raz pierwszy i mam naszieję że nie ostatni ponieważ chciałabym uzuskać odpowiedź na nurtujące mnie pytania.
Wraz z mężem staramy się o dziecko już od dwóch lat, niestety bez efektu. Czytałam na tej stronie o badaniach na które wysyłają lekarze, mnie nikt jeszcze nie pokierował choć informuję lekarza ginekologa już od roku o swoim problemie i nic, bez reakcji z jego strony. Mieszkam 20 km od wrocławia, może któraś z Was poleci mi konkretnego specjalistę w tej dziedzinie we wrocławiu lub w okolicach wrocławia. Proszę o pomoc
Powrót do góry
karina25

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 8:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Droga Andziu123 ...jestem tutaj pierwszy raz i kiedy czytam wasze posty załamuję się bo moje problemy są o wiele poważniejsze.......staramy się z mężem o dzidzię już....prawie5 lat Crying or Very sad Dlatego mam pewne doświadczenie z lekarzami i mogę Ci coś poradzić.Zwykli lekarze ginekolodzy nie znają się na leczeniu ani diagnozowaniu niepłodności.Tylko traci się u nich czas i zdrowie Sad Mieszkasz blisko Wrocławia więc poszukaj w internecie opinii o lekarzach,o klinikach.Uprzedzam,to drogie leczenie... Crying or Very sad Na ---podaj linka do tego forum na pw, oki? bo u nas nie reklamujemy konkurencji ale zgadzam się, ze to bardzo dobre forum o tej tematyce. emilka----- też są dobre rankingi klinik i osoby z takimi problemami.Co jeszcze mogę poradzić to -moim zdaniem takie typowe,rozreklamowane kliniki sa nastawione na kasę i ja się na nich zawiodłam.Proponuję poszukać dobrego lekarza który pracuje też w szpitalu.Zanim pójdziesz,aby zaoszczędzić czas -zrób badanie nasienia na posiew i morfologię po 3 dniach wstrzemięźliwości i u siebie badanie prolaktyny przed i po obciażeniu ale w 1 połowie cyklu.Z wynikami do lekarza marsz! Smile Będzie dobrze,tylko się lecz.Nie robiąc tego liczysz na łud szczęścia.Ja tak zmarnowałam ponad3 lata Crying or Very sad pozdrawiam
Powrót do góry
ania26xp

PostWysłany: Nie Sie 31, 2008 11:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

misia8002 napisał:
Jak pisalam swoja wypowiedz to juz bylam w ciazy!!! Mialam wszystkie objawy jak na okres dlatego myslalam ze sie nie udalo!!! Testy owulacyjne sa jednak strasznie pomocne. Myska Pyska jezeli z twoim mezem tez bedzie wszystko w porzadku to napewno w koncu wam sie uda. Wierze w to.

czyli test owulacyjny pokazuje prawdę ????? bo ja go robię od roku codziennie i średnio w 17 dniu mam niby dzień płodny.... ale niestety bez rezultatu tylko kupę kasy na to wydaję!!!
Powrót do góry
karina25

PostWysłany: Pon Wrz 01, 2008 8:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oluś Ty przestań stosować zabobony i do lekarza idź! A mężowi nałap i w ciągu 20 min w cięple dowieź na badania.(w pojemniku jałowym na mocz,3 dni abstynencji:))
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 11 z 56