Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 02, 2008 7:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A co juz zrobilas ? badania sluzu i temperatury by okreslic dni plodne? testy owulacyjne? badania u ginekologa?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
foremka

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Paź 06, 2008 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wydaje mi sie ze trzeba sie kocha c codizennie - przecie sa dni poldne i nieplodne - i w tych drugich trzeba raczej sobie odpoczac.
Lepiej sie przebadac - zeby wiedziec od razu a nie bo co wyjdzie!?!?!?dziwne zachowanie , ja bym cvhcial wiedziec od razu i od razu zaczac dzialac a nie po roku lub dwoch latach niepowodzen dopieor zaczac sie leczyc.!!!bo tylko stracony czas i wydluzony okres oczekiwania na dziecko
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Wto Paź 07, 2008 12:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odpoczywac to należy przez 24 h by plemniory sie odrodzily a nie ze w dni nieplodne ... skoro seks sprawia przyjemność to od czego odpoczywać Smile .
A przebadanie to prawda - podstawa. Jednak ja spotkalam sie z sytuacjami ze lekarze radza czekac i przyjsc dopiero po roku jesli sie nie uda.
Czas nigdy nie jest stracony ...
Powrót do góry
Ania1382

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:03 pm    Temat postu: problem z zajściem w ciąże Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przepraszam że zakładam nowy temat ale nie bardzo wiem do którego mogę go dołączyć.

Na imię mi Ania, mam 27 lat i od roku staram się o dziecko ale nie wychodzi, za to przeżywam paniczny lęk przed lekarzami. Teraz zadziało sie coś dziwnego, jestem przerażona, okres zostalam po 2 tygodniach, zawsze miałam regularny, trwał około 5 dni po tym czasie znów dostałam okres po 2 tygodniach tylko że tym razem jednodniowy.

Nie bolą mi piersi. Jestem przerażona. Proszę o pomoc.

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aniu mam bardzo podobna syuacje do Twojej. Rowniez staramy sie z mezem o dziecko. Korzystalismy z testow owulacyjnych, kochalismy sie w najbardziej plodne dni i niespodziewanie trzeciego dnia dostalam plamienie. Okres to nie jest poniewaz wykluczaja go tyle co zakonczone dni plodne. Poczekam jeszcze pare dni i zrobie test ciazowy. jesli podejrzewasz ze mozesz byc w ciazy to Tobie tez to radze, pozniej wizyta u ginekologa. Obawiam sie ze przy staraniach o dziecko bedzie ona konieczna. Pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
Ania1382

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem tylko ja sie panicznie boje lekarzy, dotyku, dopiero mój chłopak mnie nauczył "dobrego dotyku", test zrobię napewno, boję sie że może to być jakieś choróbsko czy co... Sad
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy to byly normalne okresy? Takie jak mialas zawsze? A moze tylko plamienia?
Powrót do góry
Ania1382

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

inne ten ostatni jednodniowy... dostałąm wczoraj a według obliczeń powinnam dostać 06 października
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 6:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy wiesz ale we wczesnej ciazy czesto zdarzaja sie plamienia spowodowane zagniezdzaniem sie zarodka w macicy. Ja licze ze moje plamienia spowodowane sa owulacja Smile
Powrót do góry
ciekawa23

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam tak jak ty problemy z wystepowaniem okresuw przeszlam szereg badań odwiedzilam najlepszych profesorow i uslyszalam ze nic zlego nie widza a ja w dalszym ciagu nie mam okresu . Stosuje wiec tabletki anty.. przez 5 dni jednofazowe po 5 dniach przerwy wywołuje to u mnie okres . Rozumiem cie i tak jak ty pragne dziecka mam wspanialego chlopaka ktory uwaza ze mimo wszysko i tak chce być ze mna ale dziecko to moje marzenie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 13 z 56