Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia dziękuję za wszystkie informacje:) a czy wiesz może w jakim czasie po stosunku będę musiała jechać zrobić ten test?
U mnie ten miesiąc też pewnie bez owocnych starań,czuję że piersi mnie bolą a między piątkiem i niedzielą powinnam @ dostaćSad
Wczoraj mój m. nieco się zdenerwował,na mnie że był zmuszony do rozmowy na takie tematy z obcym facetem i wyzywał,że już do żadnego lekarza nie pójdzie robić jakich kolwiek badań bo wie że z nim jest ok.i może mieć dzieci,ale i tak wiem że jak będą jakieś wspólne badania to na pewno ich do nich przekonam:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

LiiiLuuu moge Ci przedstawić cały przebieg badań jaki ja miałam. Jesli chcesz opczywiście;).
Przede wszystkim wiesz ,że zanim udasz sie do jakiejś kliniki niepłodności lepiej jest zrobic wcześniej badania . W ten sposób zaoszczędzisz czas i pieniadze, poniewaz na pierwszej wizycie lekarz nie widząc Twoich badań i badań męża nic Ci nie poradzi a każe zrobic właśnie te badania. W ten sposób stracisz kaske na wizytę i kolejny cykl. Proponuje zrobic podstwowe badania hormonalne: LH, FSH, estradiol, prolaktynę, progesteron, testosteron i hormony tarczycy. Te wyniki ważne są tylko 6 miesiecy ( według mojego lekarza Wink ). Te badania musisz zrobić pomiędzy 2 a 4 dniem cyklu rano na czczo. Koszt około 16-25 zł za hormon. Kolejny etap który jest bardzo ważny w leczeniu niepłodności to badanie nasienia. Nasienie oddaje się u nich badz w domu jeśli mieszkasz nie dalej niz 30 minut od labolatorium. Przed badaniem nie wolno współżyć przynajmniej 3 dni ale nie wiecej niż 5 dni.
Z takim kompletem badań idziesz do specjalisty. On na podstawie takich badań oraz oceny jajników poprzez usg potrafi wybrac najlepszą metode leczenia. Jeśli jeszcze nie bedzie pewny to zleci dodatkowe badania takie jak : badanie po stosunku, drożnośc jajowodów itp. To wszystko zależy od konkretnego przypadku.
wiki86 nie ma sprawy. Ten test robi się zaleznie od lekarza . Jak on zadecyduję . Ale to krótki okres ponieważ to chodzi o zobaczenie jak szybko gina plemniczki w śluzie. Partnerowi sie nie dziwię bo to dla nich bardzo poważna sprawa. Najważniejsze żeby dali sobie zbadać nasionka i w razie czego połykali troszkę leków i na tym ich rola sie kończy Wink)). No ten test na wrogość to chyba nie powinien byc dla nich problemem....współżycie a później to od nas pobieraja wymaz.

Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 5:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosienka a czy wiesz może gdzie w poznaniu będę mogła zrobić badania hormonów,bo skoro już wszystko robię to do końca a nie pójdę do gin.zapłacę mu a on da mi znowu jakieś skierowanie!!! chcę zrobić wszystkie badania za jednym razem!!! w końcu załatwiłam sobie ubezpieczenie,więc opłaty za szpital mam z głowy,ale jeszcze bym chciała w miarę szybko zrobić badania hormonów,a nie za bardzo wiem gdzie:(
buziaki....
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 Pamiętaj ,że badania hormonów musisz zrobić między 2 a 4 dniem cyklu. To ważne. Zazwyczaj w każdym laboratorium medycznym robią te badania . Wiec idź tam gdzie masz najbliżej i najtaniej. Podaję adresy na priva

Powrót do góry
mka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no już kolejny miesiąc do tyłu, ze starań nici nadeszła @ i znowu rozczarowanie Crying or Very sad a na dodatek dowiedziałam sie że moja siostra jest w ciąży z 2 dzidziusiem a ja nawet jednego nie dam rady zmajstrować. oj załamka Sad
Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 3:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mka nie martw sie może poprostu jeszcze nie czas żebyśmy zostały mamami ale pamiętaj że to że dostałaś@ to pierwszy dzień cyklu a to oznacza że niedługo znów dni płodne, u mnie ani ciąży ani @ . A wiem jak to boli jak któs w otoczeniu jest w ciąży i niestety będzie boleć coraz bardziej jak jej brzuszek będzie rósł ale może przez to nasze czekanie jak już nam sie uda to będziemy dojrzałymi i bardzo dobrymi mamusiami
Powrót do góry
mka

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 4:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi mam nadzieje że nam sie uda pomimo tego co przechodzimy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki uda się na pewno...zobaczycie. Musimy uzbroić sie w cierpliwość i zacząć działać a wszystko skończy się dobrze

Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też tak myśle i chyba w podświadomości to każda z nas w to wierzy. Ja w tym cyklu biore zioła zobaczymy może one pomogą a jak nie to już nie wiem co jeszcze pozostaje
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi, ja też zaczynam kurację ziółkami. Jak nigdy czekam na @ żeby móc zacząć je pić.
Dziewczyny, dużo przytyłyście po Clo? Czytałam w ulotce i na necie, że można przybrać sporo kilogramów.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 48 z 56