Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki, u mnie to samo - wszystkie dookoła zachodzą a u mnie nic się nie rusza. Jeszcze @ się spóźnia.
Ja swojego M namawiałam 2 lata, tłumaczyłam, że stajemy się coraz starsi, że z wiekiem będziemy mieli mniejsze szanse na dziecko ale nie słuchał. Boję się, że mój synek będzie sam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice pociesze cię że jedynaki nawet mają super i wcale nie są tacy jak niektórzy uważają,a wiem to z własnego doświadczenia bo też jestem jedynaczka:)
Ale trzymam kciuki aby Ci się udało,abyś mogła dać synkowi rodzeństwo:)
Powrót do góry
opcja

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 10:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia81, tempka nadal niska dzisiaj czyli 25dc 36.3 st, nadal zawroty głowy, wymioty i bol głowy. W poprzednim cyklu wszystko bylo dobrze faza lutealna trwala ponad 10 dni, rano zrobilam bobotest wynik negatywny
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki mam jeszcze taki jeden problem! Tak raz na pół roku bez powodu zaczyna mi naprawdę bardzo szybko bić serce,robi mi się słabo i jeśli nie zjem natychmiast bardzo szybko dużo słodyczy to szybko te objawy nie miną! kiedyś zdarzyło mi się tak pod prysznicem to mój m.natychmiast musiał mi przynieść cukierka do buzi,wczoraj w nocy jak próbowałam zasnąć też miałam te objawy! musiałam zjeść starego pączka bo nic innego nie miałam,a trzęsłam się jak cholercia,aż chciałam wsiąść w auto i jechać do nocnego po słodycze,ale pączek w miarę pomógł i zasnęłam!
Dziewczynki czy to może wskazywać na objawy cukrzycy? czy to tylko nagły spadek cukru bo naprawdę tylko tak się dzieje co 4,5,6miesięcy! Jeśli to objawy cukrzycy to może tu tkwi problem z zajściem w ciąże???
A czy jak będę robiła badania hormonów czy wykryją cukrzycę,oczywiście jeśli to cukrzyca?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

opcja szkoda ,że nie widzę całego Twojego wykresu temperatur . Tak na oko to ciężko stwierdzić. Może w tym cyklu nie bedzie owulacji....albo jeszcze przed Tobą?? Możesz napisać wszystkie tempki od początku cyklu ja rozrysuje i będe mogła coś więcej powiedzieć.
wiki86 hormony to hormony ...nie wykryją cukrzycy. Objawy mogą świadczyć o niedocukrzeniu jak również o problemach z sercem...może być różnie. Również nie wykluczałabym stanów nerwicowych...niestety.
Żeby się upewnić zrób badanie krwi - cukier, mocznik, kreatenina, CPK. ogólna morfologia tez by się przydała.

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 12:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia dziękuję za informację! Dzwoniłam do przychodni i jutro pójdę!!! Tosia mam jeszcze jedno pytanko,teraz jak pójdę do przychodni to mam tylko powiedzieć że chciała bym zbadać krew na cukier i to wszystko tak?
Bo powiem szczerze że krew to miałam badaną z 12 lat temu i to tylko raz i nie mam pojęcia czy po badaniu krwi będę na wynikach miała wszystko czy ja im muszę powiedzieć na co chcę zbadać tą krew!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 1:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz to wszystko zależy od labolatorium. Jeśli pójdziesz do przychodni po skierowanie to odrazu powiedz lekarzowi,że dawno nie miałaś robionych badań i że starasz się o dziecko dlatego potrzebne Ci są badania ogólne morfologii + cukier i te inne parametry . Powiedz ,że się źle czujesz i chciałabyś zobaczyć czy z cukrem jest ok. Ten obraz wyników da Ci juz ogólny zarys czy wszystko jest w porządku.

Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 1:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki86, nie chodzi o to, że jedynaki są rozpuszczone lub coś w tym stylu. Od zawsze chciałam mieć dużą rodzinę a tu jak na złośc się nie udaje.
Dziewczyny, czy gdy brałyście CLO miesiączkowałyście regularnie? Okres mi się spóźnia a już mogłabym zacząc brać hormony i pić zioła.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice jak brałam CLO to okres miałam regularnie Wink więc może udało Ci się ??
Mój mąż jest jedynakiem i nie narzekam Wink

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Sro Mar 25, 2009 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja troszeczkę narzekam,bo z kuzynostwem aż nie mam tak dobrego kontaktu i czasami brakuje mi kogoś aby pojechać poplotkować itp.zwłaszcza w święta,bo mogę tylko do rodziców jechać Crying or Very sad
Dzięki Tosia i tak sobie myślę że powinnaś dostać nagrodę nobla za pomoc innym bo naprawdę dużo wiesz Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54, 55, 56  Następny
Strona 53 z 56