Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 23, 2009 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu, może to przez stres żołnierzyki męża są mniej sprawne. No wiesz -inne otoczenie, limit czasu ...
Ja też się spóźniam, a już chciałabym zacząć brać tabletki.
Zaczynam się obawiać, że jestem za stara na dziecko, może moje narządy już wygasły?

Dodano po 2 minutach:

Wiki86, może powinnaś zrobić test albo badanie z krwi?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 12:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny chyba niepotrzebnie zrobiłam sobie nadziejęSad właśnie byłam w łazience i ciut zabarwionego na bardzo jaśniutki czerwony było,więc @ pewnie lada chwile dostane Crying or Very sad
No nic na to nie poradzę Crying or Very sad Ale tak poza tym doszłam do wniosku że będę mierzyć temperaturkę i miała bym do was takie pytanko czy w pierwszy dzień @ zaczynam mierzenie??? i czy podczas okresu też trzeba mierzyć???
I jeszcze takie jedno pytanko z innej beczki,gdyż za tydzień pójdę na badanie tej drożności i jeśli okaże się że któryś jajowód np.mam zatkany czy od razu zrobią mi zabieg aby odetkać ten jajowód i czy w ten sam dzień wypiszą mnie do domu,jeśli będą przepychać jajowód?
Jest to dla mnie bardzo ważne gdyż do tego szpitala idę 1 kwietnia-mam nadzieję,a 2 muszę jechać do sądu na rozprawę i wolę wiedzieć na zapas czego mogę się spodziewać gdy będę w tym szpitalu????
Bardzo dziękuję z góry za odpowiedźSmile
Buziaki dla wszystkich i aby w końcu nam się udało Embarassed
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 11:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

LiiiLuuu tabletki na potencje nie wpływają na płodność. Niestety coraz częściej mężczyźni radzą sobie przyjmując takie specyfiki. Stres, przemęczenie, siedzący tryb życia to wszystko ma wpływ na potencję.
wiki86 mój mąż jak narazie nie bierze żadnych tabletek ale zobaczymy co powie lekarz...może bedzie musiał coś zażywać.
Alice nie jesteś za stara Wink). Ale to prawda,że każda z nas ma jakąś pulę jajeczek. Czasami bywa tak ,że jajniki wygasają przedwcześnie. Dlatego należałoby zrobić badania hormonalne w celu oszacowania rezerwy jajnikowej.
W ogóle dziewczyny nie ma co gdybać tylko przebadać się od góry do dołu i znaleźć problem aby skutecznie z nim walczyć.
wiki86 w trakcie okresu nie mierzysz temperaturki. Zaczynasz po @. Pamiętaj ,że mierzymy zawsze o stałej porze rano po przebudzeniu w tym samym miejscu.
Z tą drożnością jest różnie i wszystko zależy od szpitala. Sprawdzanie drożności trwa dosłownie kilkanascie minut i po tym idziesz do domu. Jeśli masz niedrożność to czasami kontrast odrazu przepycha ( ale to tylko czasami) w innym wypadku umawiają Cię na kolejną wizytę w celu udrożnienia jajowodów. Udrażniają poprzez laparoskopię. To już zabieg który wymaga pozostania w szpitalu chyba 3 dni. Tak jest u nas. Myślę,że w dniu sprawdzania drożności nie będziesz miała laparoskopi jeśli będzie niedrożność. Pamiętaj o poproszenie o tabletki przeciwbólowe

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 12:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia wielkie dzięki:) Mam jeszcze jedno pytanko,bo gdzieś na forum czytałam że potrzebne są wyniki OB,czy ja jeszcze muszę zrobić badanie krwi czy w szpitalu mi zrobią??? bo mój ginekolog stwierdził że muszę mieć przy sobie wyniki badania nasienia i badanie wymazu (ostatni wymaz miałam we wrześniu i wyszedł wynik "papa2",gin.stwierdził że może być)czy to wystarczy???
Powrót do góry
opcja

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 1:59 pm    Temat postu: proszę o pomoc Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najpierw opiszę swoją sytuację, 20-tego dc. 36.6st., 21dc była 37st.pokazał się owulacyjny śluz, 22dc.-36.9, 23dc. rano nadal 36.9, ale pokazał się gęsty biały śluz(nie taki jak kurze białko), wieczorem potworny ból głowy i wymioty, nie brałam żadnych tabletek przeciwbólowych, starałam sie przemęczyć bez tabletek, napiłam się tylko melisy i przeszło, 24dc. temperatura 36.6. Nie wiem czy to możliwe zeby owulka trwala tylko trzy dni? i co sie w ogóle stało, kochaliśmy sie z męzem 17dc.,19 dc., 22dc., i staramy sie o dziecko
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kolejna znajoma w ciąży!!!! już mam dość,czy one wszystkie robią mi to specjalnie,bo wiedzą jak bardzo chciała bym mieć dzidzie!!!! 2lata starałam się przekonać mojego faceta że już czas abyśmy mieli maleństwo,a gdy w końcu postanowiliśmy oboje to nam nie wychodzi!!! dlaczego to życie jest tak okropne,powoli wydaje mi się że życie nie ma sensu,moja przyjaciółka mówi że tak uważam bo nie mam dzidzi,ale gdy będę w ciąży od razu zmiennie nastawienie,bo będę miała dla kogo żyć!!!! Ale kiedy to nastąpi???? już mam dość czekania!!!! dół...........................
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 weź to co Ci kazał lekarz. Ale jeśli nie jesteś pewna to zadzwoń do gina i zapytaj. Tak będzie najłatwiej.
Kochana nie załamuj się , wiem ,że jest ciężko . Ale poczekaj cierpliwie. Zrób cały zestaw badań, drożność i udaj się do lekarza od niepłodności. Tam na pewno Ci pomogą. Dobierają najlepszy sposób leczenia którego głównym celem jest ciąża. Nie ma na co czekać i wymyślać....
opcja czekaj cierpliwie na dalsze pomiary. Czasami jednodniowy spadek temperatury już w fazie wyższej świadczy o zagnieżdżeniu się zarodka. Zobaczymy jak będzie w kolejnych dniach. Faza lutealna powinna trwać minimum 10 dni , w innym wypadku nie ma szans na zagnieżdżenie.

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 4:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia dziękuję bardzo za słowa otuchy!!! Ja jednak nie pójdę do szpitala na badanie tej drożności jajowodów teraz tylko za miesiącSad Dzwoniłam właśnie do ginekologa i nie mogę przesunąć terminu wizyty na ten miesiąc o kilka dni,bo niestety są inne pacjentki,więc za tydzień we wtorek idę do lekarza aby ustalić nowy termin na początek maja wizyty w szpitalu!!!!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no widzisz tak bywa. Teraz jak będziesz ustalała dzień drożności to poproś lekarza o luteine . W ten sposób będziesz wiedziała dokładnie kiedy dostaniesz okres i w ten sposób będzie można ustalić najlepszy termin.
Miedzy 2 a 4 dniem cyklu mogłabyś też zrobic badania hormonów

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 9:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie we wtorek pójdę do ginekologa to poproszę o receptę na tą luteinę i zaraz z nim pogadam czy mógł by mi dać skierowanie na badanie hormonów,bo po co mam płacić????!!! muszę tak zrobić aby w przyszłym cyklu załatwić wszystko tzn.hormony i drożność aby wiedzieć na czym stoję!!!
Dziękuję Tosia za wszystkie informacje i za słowa otuchy!!!
Buziaki.....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Następny
Strona 52 z 56