Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 2:54 pm Temat postu: |
|
|
ja do higieny intymnej polecam LACTACYD femina _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alabastrowa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 9:55 am Temat postu: |
|
|
a co robicie ze spermą jesli wasz partner konczy w srodku ? oczywiscie wypływa sama, ale ja dodatkowo podczas prysznicu czy kapieli przeplukiwalam sobie pochwe wodą. Czy w ten sposob moglam zachwiac rownowage bakteryjna ? czy to wrecz wskazane ? bardzo mnie to ciekawi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MajkaxD
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 10:24 pm Temat postu: |
|
|
W czasie okresu także mam taki strasznie nieprzyjemny zapach ;/ (okres mam co 24-20 dni i trwa mi 5-6 dni ) . Gdy skończy mi sie okres to leci mi taki śluz , ktory mi strasznie denerwuje . Mam dopiero 15 lat i postanowilam o tym powiedziec mamie (chociaz sama zauwazyla ze mam za czesto okres) . Postanowilam wiec sie wybrac do ginekologa i strasznie sie stresuje ;/ czytalam troche innych forum na ten temat i sie przezilam .
Jak mam sie przygotowac przed taka pierwsza wizyta (jestem dziewica) ?
Dodano po 11 minutach:
poprawiam : okres mam co 14 -20 dni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 12:26 am Temat postu: |
|
|
Alabastrowa napisał: | a co robicie ze spermą jesli wasz partner konczy w srodku ? oczywiscie wypływa sama, ale ja dodatkowo podczas prysznicu czy kapieli przeplukiwalam sobie pochwe wodą. Czy w ten sposob moglam zachwiac rownowage bakteryjna ? czy to wrecz wskazane ? bardzo mnie to ciekawi |
nie trzeba nic robic ze sperma, jak zostanie w srodku czesc to nic, to tak jakby odzywka, ma dobre dzialanie na sluzowke... a takie przemywanie w srodku nie jest wskazane... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alabastrowa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 10:46 am Temat postu: |
|
|
Ok, dziekuje Ci bardzo .... tak sie wlasnie zastanawialam czy sobie tym nie szkodze ale teraz juz wiem jak postepowac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masia21
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 10:30 pm Temat postu: Nieprzyjemny zapach... |
|
|
cześc
Ostatnio zmieniony przez masia21 dnia Nie Mar 22, 2009 12:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 10:35 pm Temat postu: |
|
|
masia21, prawdopodobnie to infekcja bakteryjna. powinnaś iść do ginekologa i najlepiej byłoby zrobić posiew z pochwy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 10:43 pm Temat postu: |
|
|
a ja od siebie dodam ze macie ZAKAZ SEXU bo mozesz zarazic partnera...no chyba ze to on Ciebie zaraził... ale sex wzbroniony dopoki nie wyleczysz sie z infekcji.,,.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 3:38 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | a takie przemywanie w srodku nie jest wskazane... |
tak z ciekawości, to dlaczego? gromadzi się tam czasem troszkę tego gęstszego białego czy kremowego śluzu - nie można go 'wygrzebywać' (że się tak brzydko wyrażę) ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 10:26 am Temat postu: |
|
|
mgm, chodzi generalnie o to, żeby nie wykonywac tzw. irygacji, zwłaszcza samemu, bez zalecenia lekarza, bo wtedy wypłukujesz florę bakteryjna z pochwy a są to m.in. bakterie kwasu mlekowego, które stanowią naturalny płaszcz ochronny przed patogenami. jak ich jest za mało, to bardzo łatwo o infekcje. przykładowo po jednorazowej irygacji mikroflora odnawia się dopiero po 48-72h, więc to są 2-3 dni, kiedy chodzisz sobie i jesteś wtedy bardzo podatna na infekcje. dlatego też jak łykasz probiotyk dla kobiet, to na ulotce jest napisane, żeby nie wykonywać irygacji w czasie jego przyjmowania. bo dostarczasz właściwych, pozytywnych szczepów bakterii lactobacillus a później byś je wypłukiwała - bez sensu. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|