Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 1:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja już mam obniżone ph w pochwie, miałam problemy z występowaniem śluzu, wcale go nie miewałam. Teraz stosuje jakiś płyn intymny wyrównujący pH i śluz się pojawił.
Jak mogę zaakceptować ten zapach skoro otoczenie ma mnie za brudaske a to nie moja wina, tylko takim to się nie przetłumaczy. Może niektórzy ludzie są przewrażliwieni na pkt tego "swądu"
Po za tym pracuje czy to w szpitalu czy w szkole po 12 h i kiedy się mam podmyć? (w sensie dnia bo oczywiście przed i po zajęciach higiena obowiązkowo)Skoro między zajęciami mamy 5 minut w których to ledwo dobiegamy do następnej sali wykładowej. _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 2:03 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję za odpowiedź
już za niedługo udam się do ginekologa z tym problemem, zobaczymy co stwierdzi ..
a co do higieny podczas okresu - ja raczej nie mam takich problemów, staram się podmywac często w ciągu dnia, zmieniac podpaski często i unikam słońca w tych dniach .. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JablonskaM
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 29, 2013 11:30 am Temat postu: |
|
|
u mnie pojawil sie bardzo niemily zapach i strasznie mnie swedzi. Kupilam multi gin acti gel i zaczynam go wlasnie stosowac. mam nadzieje ze pomoze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krychaa
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 12:21 am Temat postu: |
|
|
Jak jest nieprzyjemny zapach z okolic intymnych, upławy czy świąd to trzeba koniecznie iśc do ginekologa - to może być grzybica lub inna choroba. Na własną rękę można kupić sobie probiotyk ginekologiczny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mitra
|
Wysłany: Wto Gru 29, 2015 3:54 pm Temat postu: |
|
|
Miałam spore problemy z nieprzyjemnym zapachem intymnym po porodzie. Przez kilka miesięcy nie mogłam sobie z tym poradzić, w końcu przyjaciółka mi poradziła, żebym do mycia zaczęła stosować żel lacibios femina, bo jej pomógł z takim samym problemem. I rzeczywiście po niedługim czasie stosowania zapach wrócił do normy i jest teraz całkowicie normalny. A mnie tak ten żel podpasował, że używam go od tamtej pory cały czas |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KaśkaN
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2016 1:40 pm Temat postu: |
|
|
no ponoć lacibios femina jest dobry |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szakal
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2016 9:10 pm Temat postu: płyn do higieny intymnej |
|
|
Mitra ja też jestem jego zwolennikiem, przynajmniej nie mam problemów z infekcjami czy upławami. Poza tym nie wyobrażam sobie, że przy miesiączce starczyłaby mi sama woda.
Normalne, że śluz kobiecy ma pewien zapach. Najważniejsze by nie był uciążliwy abo nie świadczył o grzybicy. Z resztą zawsze warto pytać lekarza czy to my jesteśmy przewrażliwione czy faktycznie coś jest nie tak. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ariela
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2016 11:46 am Temat postu: |
|
|
Zawsze warto się jednak przeleczyć, upławy nie powstają od tak sobie. Dla mnie pomogły globulki Gynauxil, a miałam naprawdę często nawracające infekcje bateryjne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ErykX
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2016 11:13 pm Temat postu: ... |
|
|
Te globulki z kwasem mlekowym są bardzo dobre, biorę je przez kilkanaście dni i wszystko wraca do normy. Mam je zawsze w apteczce domowej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ariela
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 10:48 am Temat postu: |
|
|
Ja to się cieszę, że nie mam nawrotów. Wcześniej próbowałam różności, ale infekcje nawracały. Teraz mam spokój, zobaczymy jak długo... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|