Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 10:47 pm Temat postu: |
|
|
dobra, jeszcze raz wytłumacze:
nieprzyjemny zapach musi mieć przyczynę. jest nim zazwyczaj infekcja. najczęściej bakteryjna, którą należy leczyć środkami NA RECEPTĘ, przepisanymi przez lekarza (najlepiej po zrobieniu posiewu).
na dolegliwości układu pokarmowego tym lepiej brać probiotyki (działaja pozytywnie na sprawy gastrologiczne i wątrobę). a nie ma w nich sztuczności! jeśli chodzi o wyrównywanie pH w pochwie, to robią to o wiele naturalniej niż ten żel dopochwowy.
ps. ale okej, i tak Wam nie przetłumaczę, o co chodzi, bo w końcu chodzi o reklamę tego żelu z tego co widzę _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agamm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 12:19 am Temat postu: |
|
|
w probiotykach doustnych dla kobiet niewiele jest "sztuczności"-są one przecież zalecane nawet w ciąży-sama brałam długo provag w ciąży, a jeśli w żelach o których piszecie nie ma pałeczek kwasu mlekowego to na czym jest oparte działanie tych żeli?? to bakterie regulują florę pochwy.A jeśli chodzi o aplikację to probiotyki mozna też stosować przecież dopochwowo-np.lactovaginal jest napewno dopochwowy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 9:27 am Temat postu: |
|
|
w niektórych środkach z paleczkami kwasu mlekowego są sztuczności typu barwniki i aromaty (np. floragyn). w żelach typu abiofem nie ma pałeczek kwasu mlekowego tylko jest sam kwas mlekowy czyli metabolit lactobacillusów, czyli ich działanie raczej się opiera tylko na zakwaszaniu pochwy i to mniej naturalnym niż to poprzez dostarczanie lactobacillusów. dopochwowo można stosować probiotyki - owszem, ale jest to mniej wygodny, zwłaszcza latem. no i trzeba pamiętać, żeby środek z lactobacillusami był brany zgodnie z przeznaczeniem - na problemy gastrologiczne inny a na ginekologiczny inny. o właściwościach środka mówią szczep. w lacibios fem są 2 szczepy o udowodnionym działaniu (l. reuteri rc-14 i l. rhamnosus gr-1), o wymienionych przez Ciebie natomiast nie mam informacji odnośnie skuteczności działania (badań). warto jak się ma czasem więcej czasu poczytac o tym. wie się więcej i latwiej o zakup dobrego preparatu _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 4:23 pm Temat postu: |
|
|
hej
mam właśnie taki problem czego dotyczy ten temat ..
denerwuje mnie ten nieprzyjemny zapach i to bardzo .. nie wiem już co mam zrobic ..
w grę wchodzi ginekolog czy jakieś domowe sposoby ?
pozdrawiam _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 4:44 pm Temat postu: |
|
|
A jak sobię radzić z tym podczas okresu? Oczywiście prócz odpowiedniej higieny. _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Plus Trzeba sprawdzić czy to nie infekcja. Więc najpierw ginekolog.
agne higiena i jeszcze raz higiena. Są wkładki, podpaski i tampony zapachowe. Aczkolwiek mogą powodować nieprzyjemne uczucie swędzenia... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agne8190
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Mnie nawet zapachowe nie pomagają :(Nadal mam odczucie że nieładne pachne a otoczenie nie zaprzecza... mam tak tylko podczas okresu. Podmywam się 3 razy dziennie-podkreślam, że nie mam bierzącej ciepłej wody. _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Zmieniaj częściej podpaski / tampony nie wiem czego używasz. Zwłaszcza podczas upałów. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agne8190
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 10:55 am Temat postu: |
|
|
Zmieniam co 15-20 minut bo mam bardzo intensywne krwawienia. _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 1:14 pm Temat postu: |
|
|
agne8190, mój były chłopak zawsze twierdził, że inaczej pachnę w czasie okresu (tak ogólnie, skóra itd), może po prostu masz tak a nie inaczej i nic się z tym się nie poradzi :/
wkładek, podpasek i tamponów zapachowych jednak bym nie polecała - mogą powodować alergię, a nawet doprowadzić do infekcji. także pozostaje chyba to zaakceptować, często zmieniać podpaski, używać płynu z kwasem mlekowym do podmywania i możesz jeśli zapach jest mdły spróbować zrobić eksperyment i łykać w tym czasie lacibios femina. nie wiem, czy coś da, ale obniża pH w pochwie a krew ma pH zasadowe, więc może złagodzi ten objaw. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|