Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klaudia050193
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 11:04 am Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzoo za udzielenie mi porady |
|
Powrót do góry |
|
|
|
panienka-z-okienka
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 11:25 am Temat postu: miesiączka co dwa tygodnie |
|
|
hej dziewczyny! moje miesiączki zaczynają mnie martwić. Miesiączkuje o 3 lat. Jestem dziewicą. W maju miałam okres i tak na oko własnie następny powinnam dostać teraz (13-16 czerwca.) Dostałam. Wszystko by było ok, gdyby nie miesiączka sprzed dwóch tygodni. Tak własciwie skończyła mi się, upłynął tydzień i dostałam znowu....
mam się martwić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 11:30 am Temat postu: |
|
|
polecam wizyte u ginekologa - tak krótkie cykle nie są normalne... najlepiej będzie jak Cię zbada i stwierdzi co moze byc nie tak.... mogą to być jakieś zmiany hormonalne, koniecznie idź do lekarza _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Wizyta u gina wskazana. zapewne to burza hormonów. Spokojnie ale sprawdzić trzeba _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:40 pm Temat postu: |
|
|
panienka-z-okienka napisał: | mam się martwić? |
może nie martwić ale na pewno sprawdzić co jest nie tak.
bo to rzeczywiście nie jest normalne.
niech też sprawdzi czy przez te częste krwawienia nie masz anemii.
byłaś już kiedyś u gin? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
berebla20
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 4:43 pm Temat postu: |
|
|
hej pisze tutaj bo inny post o owulacjach jest zablkokowany
moje pytanie jest nastepujace:
jezeli od zakonczenia miesiaczki do pierwszego dnia kolejnej miesiaczki mija 46 dni np. skonczyl mi sie okres 6 lipca a nastepny zaczal 23 sierpnia to od 23 sierpnia odejmuje 14 dni wychodzi ze owulacje mam 9 sierpnia i nie powinnam sie wtedy kochac no i odejmuje te 5 dni czyli od 4 sierpnia to w takim razie zostaje mi 28 dni w ktorych moge uprawiac sex bez zabezpieczenia ? bo z tego tak zrozumialm |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 5:04 pm Temat postu: |
|
|
berebla20 jezeli owulacje mialas 9 sierpnia to dni plodne masz od 5 do 13 sierpnia.... w pozostale dni sa bezpieczne ale to w przypadku gdy zawsze masz regularne miesiaczki (zawsze 46 dniowe cykle). _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
berebla20
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 12:41 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nami17
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy wybrałam dobry temat, ale podejrzewam, że tak a nie chcę zakładać nowego i śmiecić.
A więc mam 17 lat, niedługo 18, miesiączke dostałam w wieku 11, czyli mam ją już ponad 6 lata, a mimo to nadal mi płata figle. Raz miałam przypadek, że dostałam na początku lutego, potem dopiero 4 kwietnia, spóźnia mi się zawsze, czasem co 10 dni, czasem 12, ale teraz pobija rekord, bo mija już 16 dni. Podejrzewałam ciąże, ale zrobiłam dwa testy, jeden tydzień temu, a drugi wczoraj i oby dwa dały mi wynik negatywny. Już chcę mi się płakać, nie wiem co mam robić. Chcę iść do lekarza, ale narazie mam głupio lekcje ustawione i nie mam dosłownie kiedy. Postanowiłam, że pójdę w czwartek, jakoś się wyrwę. Powiedzcie mi czy to normalne czy ze mną jest coś nie tak? Biorę już miesiąc antybiotyk, ponieważ mam skórne zapalnie na czole wyskoczyły mi pryszcze, jak rogi, którę na dodatek bolą. Czy antybiotyk może mieć wpływ? Czy może hormony mi szaleją i wszystko wróci do normy. Czy jednak jestem w ciąży a testy tego nie wykrywają, choć wątpie w to. Boje się ...
Dodam, że osatnią miesiączkę miałam 22 września. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Nami17 oj wiem co przeżywasz. Ja nie pamiętam już kiedy miałam regularny cykl. No chyba na samym początku jak zaczęłam miesiączkować.
No cóż większość lekarzy olewa sprawę mówiąc,że taka to nasza uroda i po ciąży powinno sie uregulować a niestety nikt nie myśli o tym ,że jest bardzo męczące nie mówiąc już o stresie jeśli zaczęło się współżycie.
Lekarz powinien zlecić badanie hormonalne aby sprwdzić czy wszystko jest w normie. Może akurat to sprawia,że okres występuję tak jak wystepuje. Należy też obejrzeć jajniki i wykluczyć PCO. Jeśli współżyjesz to na nieregularne okresy przepiszę Ci pewnie tabletki antykoncepcyjne . Po nich krwawienie jest jak w zegarku. Jeśli tabsow nie chcesz to zlecić może luteinę (tańsza) lub duphaston co pięknie reguluje miesiączki .
Test ciazowy jesli wykonałas po terminie spodziewanej miesiączki jest wiarygodny _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|