Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

nieregularne cykle

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 4:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hibbi no okres co 2 tygodnie to nie jest normalna sprawa. powinnaś skonsultować to z ginekologiem i zrobić potrzebne badania. Może hormonki zaczęły szaleć może to przerost endometrium itp? Powodów może byc wiele ale nie bagatelizuj tego.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Hibbi

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 6:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przerost endometrium ?? co to takiego jest ?>>?????
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to nadmierne pogrubienie błony śluzowej macicy.Powstaje na skutek zaburzeń hormonalnych.

Powrót do góry
Hibbi

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 5:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

acha a jest to niebezpieczne ??? i jakie jeszcze moga byc tego skutki ???
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 6:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No trzeba leczyć niestety bo to uciążliwe na dłuższą metę i może prowadzic do różnych powikłań np. ból podczas współżycia, problemy z zajściem w ciążę,niedrożnośc jajowodów .
Ale nie jest powiedziane ,że ty to masz. Może to zwykłe zaburzenia hormonalne. Koniecznie idz do lekarza

Powrót do góry
Hibbi

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bede chyba musiala sie przejsc bo do tego strasznie duzy brzuch mi sie zrobil i mnie boli na dole jak sciskam Sadm i boje sie bo nie wiem co moze byc nie tak Sad
Powrót do góry
Kamii

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Mar 01, 2010 4:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej,mam pytanie ...
jakieś 10 msc.temu poroniłam w 6tyg..ciąży
przed ciążą miałam cykl jak w zegarku co 30 dni
teraz waha mi sie miesiączka od 27-32 dni
brałam bromegon na zbicie prolaktyny po nim miałam 29 dniowy cykl
w tym miesiącu brałam go tylko 6 dni
a dzis mam 30 dniowy cykl ,brak miesiączki i brak objawów np.ból piersi
boli mnie tylko brzuch jak przy miesiączce zawsze miałam takie bóle w dzien miesiączki a teraz pobolewa mnie brzuch od tygodnia
możliwe ze jestem w ciązy?
czy to znów mój cykl sie rozwalił??
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrób test to zobaczysz czy to ciąża czy rozregulowanie cyklu

Powrót do góry
Kamii

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 8:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 a więc posłuchałam się ciebie i zrobiłam test ... i już nie mam problemu rozregulowanym cyklem Wink)
bo jestem w ciązy Wink
dziękuje wam za dobre rady Wink)
Powrót do góry
gabriellaa14

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny Very Happy Mam problem z nieregularnym okresem mimo tego ze biorę tabletki anty. W tym miesiącu odkąd wzięłam pierwszą tabletkę zaczęłam plamic myślałam ze to chwilowe bo tak kiedyś już miałam przez pierwsze 2 miesiące plamiłam jak brałam tabletki, ale okazało się że to nie plamienie tylko okres który trwa już 3 tydzień teraz odstawiłam tabletki bo mam przerwę. Okres mam większy niż miałam do tego potwornie mi dokucza bo fatalnie się czuje potworne bóle głowy zmianę nastroju jednym słowem mam już dość!! Na dodatek towarzyszą mi ciągłe skurcze. Wiem że powinnam się zgłosić z tym do ginekologa ale niestety nie mam jak dlatego ze do tej przychodni co chodziłam zrobiła się to przychodnia prywatna a jak na razie nie znalazłam żadnej dobrej pani ginekolog do której mogła bym pójść.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5