Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
esti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Bardzo proszę o interpretację mojego wyniku HCG poniżej 10.
Czy mogę być w ciąży??
Dzisiaj robiłam badanie tj .mój 27dc zawsze mam cykle 25,26 dni max.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Zuzka1230

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i niestety nie jestem w ciąży przyszła @ Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

esti, a jakie normy labo?

Zuzka1230, przykro mi
esti

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
esti, a jakie normy labo?

Niestety nie wiem bo odbierałam wynik telefonicznie i pani powiedziała mi tak:HCG mniej niż 10 negatywny.
Tak wiem nie mam już nadziei że to fasolka ale okresu nadal nie ma. Crying or Very sad
Kiedyś słyszałam że beta powyżej 5 oznacza ciążę ale teraz już wiem że beta i hcg ma inne normy i pewnie wynik jest tak mały że dlatego napisali mniej niz 10.
Chyba mam racje jak myślisz? Z drugiej strony nie miałam tak długich cykli i w 24dc pre test pokazał mi lekko różową drugą kreskę następnego dnia bobo test i amil test nic nie wykazały.Dlatego miałam już nadzieję.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 5:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

esti, jeżeli pani powiedziała, że poniżej 10 to negatywny, to niestety nie jestes w ciąży
esti

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
esti, jeżeli pani powiedziała, że poniżej 10 to negatywny, to niestety nie jestes w ciąż

Dziękuję za odpowiedz.
Wiem strasznie mi przykro i ten test narobił mi tyle nadziei.
Pozdrawiam
Powrót do góry
donJJMastah

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem tu nowy i od razu przychodze z pytaniem Razz Podejrzewam, że niewielu facetów się tu wypowiada, więc niejako nie pasuje do schematu, ale szlag mnie trafia już od tygodnia i potrzebuje odpowiedzi Wink Skoro to pytanie jest w tym miejscu nikogo nie powinno więc zdziwić o co zapytam Razz Z tym, że przejrzałem 49 stron z tego tematu w innym miejscu, a teraz te 9 stąd i... wraz nic nie wiem Evil or Very Mad Więc może zaczne od początku.

6 dni temu moja dziewczyna zrobiła test na obecność bety HCG. Wyszło 1.55 Normy mówią że dla kobiet jest <2, dla mężczyzn <3. OK. To rozumiem, jest wszystko jasne. Tylko niekoniecznie dla pani ginekolog, która powiedziała... "niekoniecznie nie oznacza to ciąży". 100% pewność jest wtedy, gdy jest <1 - to też wiem właśnie dzięki wam dziewczyny :* Mimo wszystko na zalecenie pani doktor powtórzyliśmy test po 6 dniach. Spodziewałem się spadku (nie, nie spodziewałem się, życzyłem sobie żeby był spadek Razz Mr. Green nie będę oszukiwał) do poziomu <1, ale nie wykluczałem też że wzrośnie przynajmniej powyżej 3 lub nawet 5, wtedy sprawa byłaby jasna - zostane ojcem Rolling Eyes Co wyszło? 1.61 Confused

Wiem, że "W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66% w ciągu 48 godzin i o 114% w ciągu 72 godzin." Nooo rozumiem że o tyle, ale 4% w ciągu 6 dni? Question

Zatem pytam: pomożecie mi to jakoś zrozumieć? Very Happy

Pozdrawiam
Powrót do góry
sa_renka

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to znowu ja, niestety przyszła @ więc starań ciąg dalszy

Ostatnio zmieniony przez sa_renka dnia Wto Mar 17, 2009 1:19 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

donJJMastah, brak ciąży
donJJMastah

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 9:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzięki za odpowiedź emilko Very Happy

Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 13 z 42