Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewelina-Anna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 11:17 am Temat postu: |
|
|
Witam
Z badan krwi wyniklo, ze mam HCG 2,0. Lekarz mowi, ze moze to byc wczesna ciaza , ale musze powtorzyc badanie. 4 dni pozniej, (dzisiaj) dostalam okres , ale w 1 ciazy (ktora poronilam ) rowniez dostalam pierwszego krwawienia. Czy HCG 2,0 swiadczy o ciazy , czy nie powinnam sie przedwczesnie cieszyc ??
Ps. Piszecie o wartosciach HCG, ale nie moge znalezc 2,0 ... Nie wiem jak go przyporzadkowac ; ktory to dzien, tydzien ?? Test wykazuje wynik negatywny ( z porannego moczu ) ... Ehhhhh .... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maiha
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Ewelina-Anna ja kilka tygodni temu jak otrzymałam wyniki badań beta hcg to tez przeczytałam wszystkie informacje na necie jakie tylko znalałzłam żeby zinterpretować wyniki badań-moim zdaniem nie jesteś w ciąży-bo z tego co pamiętam test beta hcg jest pozytywny gdy wyjdzie ponad 5, ale może lekarz ma racje i jest wczesna ciąża, jak powtórzysz badanie to będzie wszytsko jasne bo jeśli wynik będzie znacznie większy od tego zrobionego wcześniej to lekarz może potwierdzić ciążę-mam nadzieje że nie namieszałam Ci w głowie, ale napewno wypowiedza się jescze inne koleżanki na forum, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Ewelina-Anna napisał: | Z badan krwi wyniklo, ze mam HCG 2,0. |
a to nie oznacza przypadkiem brak ciazy?
ponizej 5 jest jej brak...wiec jak moze byc wczesna?! chyba ze sie myle _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelina-Anna
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 11:15 pm Temat postu: |
|
|
Zawsze mialam 1,5 ... Czyli brak .
Tym razem jednak 2,0 ... Lekarz mowi, ze moze to byc wczesna ciaza ; bo dlaczego niby czynnik jest wyzszy niz zawsze ????????
Dodano po 6 minutach:
Tak ogolnie to nie mam juz sily ... Zwracac mi sie chce b. mocno ; na USG lekarz dojrzal przepieknie zbudowana komorke i powiedzial , ze to moglby byc zarodek ; badanie krwi dajace nadzieje ... no wlasnie .. zawsze tylko nadzieja .. az sie boje (((((
Dodano po 5 minutach:
A wiecie co jest najzabawniejsze ??????????????????
Kiedy bylam 4 miesiace temu w ciazy - dostalam miesiaczke, bardzo obfite krwawienia i smiertelnie mocne bole- jak zawsze .... A pozniej - 5 dni po miesiaczce - nastepne , male krwawienia. Kiedy wystraszylam sie i poszlam do lekarza , usylszalam, ze nie jestem w ciazy , bo moja macica nie ma nawet pow scian; zarodka nie widac itd .. uslyszalam WYKLUCZONE ,ale dla Pani pewnosci zrobimy badania krwi ..... A z badan Krwi : HCG 187 ; 2 miesiac ciazy ..... Poronienie samoistne ..... Wiec juz nie wierze w nic , nawet mojemu organizmowi, a moze inaczej : TYM BARDZIEJ JEMU ........ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 9:53 am Temat postu: |
|
|
to przykre hmmmm moze zmien lekarza? czy ten Ci odpowiada? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelina-Anna
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Juz zmienilam ; mam teraz swietnego profesjonaliste .....
No i wlasnie denerwuje mnie to, ze moj organizm swiruje. Musze sie meczyc z niepewnoscia i boje sie , ze sytuacja powtorzy sie drugi raz . Dlatego tez moj lekarz kazal ponownie zrobic ,bo u mnie jest juz chyba wszystko mozliwe ..... Jesli lekarka nie widziala zarodka w drugim miesiacu ciazy , a tym bardziej jej zdaniem sciany macicy nie byly nawet troche powiekszone to mysle , ze moge sie jeszcze wiele spodziewac ze strony mojego organizmu ...... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:17 pm Temat postu: |
|
|
dziwne i przykre . mimo wszystko zycze powodzenia i donoszenia fasolki do konca !!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
saana
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Mam ogromną prośbę o interpretację wyniku bety...
W 26 dc (11dpo), zrobiłam dwa testy z moczu (pozytywne), test z krwi dał wynik 29,09 mlU/ml
Gin powiedział, że to niezbyt dobry wynik, bo bardzo niski...
Czy to naprawdę może oznaczac brak ciąży??? A jeśli ciąża jest to który tydzień?
Normy:
3 -> 5,80 - 71,20
4 -> 9,50 - 750,00
Czy jest sens powtarzac betę w 29 dc? Bo to by było nie 48 a 72 godziny... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:43 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie to wczesna ciąża. można po 72h powtórzyć. nie jest powiedziane, że a to się robić w odstepach 48godzinnych _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
saana
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 9:38 am Temat postu: |
|
|
Emilka dziękuję...