Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewelina-Anna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Z badan krwi wyniklo, ze mam HCG 2,0. Lekarz mowi, ze moze to byc wczesna ciaza , ale musze powtorzyc badanie. 4 dni pozniej, (dzisiaj) dostalam okres , ale w 1 ciazy (ktora poronilam ) rowniez dostalam pierwszego krwawienia. Czy HCG 2,0 swiadczy o ciazy , czy nie powinnam sie przedwczesnie cieszyc ??

Ps. Piszecie o wartosciach HCG, ale nie moge znalezc 2,0 ... Nie wiem jak go przyporzadkowac ; ktory to dzien, tydzien ?? Test wykazuje wynik negatywny ( z porannego moczu ) ... Ehhhhh ....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
maiha

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 3:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ewelina-Anna ja kilka tygodni temu jak otrzymałam wyniki badań beta hcg to tez przeczytałam wszystkie informacje na necie jakie tylko znalałzłam żeby zinterpretować wyniki badań-moim zdaniem nie jesteś w ciąży-bo z tego co pamiętam test beta hcg jest pozytywny gdy wyjdzie ponad 5, ale może lekarz ma racje i jest wczesna ciąża, jak powtórzysz badanie to będzie wszytsko jasne bo jeśli wynik będzie znacznie większy od tego zrobionego wcześniej to lekarz może potwierdzić ciążę-mam nadzieje że nie namieszałam Ci w głowie, ale napewno wypowiedza się jescze inne koleżanki na forum, pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 9:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ewelina-Anna napisał:
Z badan krwi wyniklo, ze mam HCG 2,0.

a to nie oznacza przypadkiem brak ciazy?
ponizej 5 jest jej brak...wiec jak moze byc wczesna?! chyba ze sie myle

Powrót do góry
Ewelina-Anna

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawsze mialam 1,5 ... Czyli brak .
Tym razem jednak 2,0 ... Lekarz mowi, ze moze to byc wczesna ciaza ; bo dlaczego niby czynnik jest wyzszy niz zawsze ????????

Dodano po 6 minutach:

Tak ogolnie to nie mam juz sily ... Zwracac mi sie chce b. mocno ; na USG lekarz dojrzal przepieknie zbudowana komorke i powiedzial , ze to moglby byc zarodek ; badanie krwi dajace nadzieje ... no wlasnie .. zawsze tylko nadzieja .. az sie boje Sad(((((

Dodano po 5 minutach:

A wiecie co jest najzabawniejsze ??????????????????
Kiedy bylam 4 miesiace temu w ciazy - dostalam miesiaczke, bardzo obfite krwawienia i smiertelnie mocne bole- jak zawsze .... A pozniej - 5 dni po miesiaczce - nastepne , male krwawienia. Kiedy wystraszylam sie i poszlam do lekarza , usylszalam, ze nie jestem w ciazy , bo moja macica nie ma nawet pow scian; zarodka nie widac itd .. uslyszalam WYKLUCZONE ,ale dla Pani pewnosci zrobimy badania krwi ..... A z badan Krwi : HCG 187 ; 2 miesiac ciazy ..... Sad Poronienie samoistne ..... Wiec juz nie wierze w nic , nawet mojemu organizmowi, a moze inaczej : TYM BARDZIEJ JEMU ........ Sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 9:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to przykre Sad hmmmm moze zmien lekarza? czy ten Ci odpowiada?

Powrót do góry
Ewelina-Anna

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Juz zmienilam ; mam teraz swietnego profesjonaliste .....
No i wlasnie denerwuje mnie to, ze moj organizm swiruje. Musze sie meczyc z niepewnoscia i boje sie , ze sytuacja powtorzy sie drugi raz . Dlatego tez moj lekarz kazal ponownie zrobic ,bo u mnie jest juz chyba wszystko mozliwe ..... Jesli lekarka nie widziala zarodka w drugim miesiacu ciazy , a tym bardziej jej zdaniem sciany macicy nie byly nawet troche powiekszone to mysle , ze moge sie jeszcze wiele spodziewac ze strony mojego organizmu ......
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziwne Sad i przykre . mimo wszystko zycze powodzenia i donoszenia fasolki do konca !!!

Powrót do góry
saana

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam ogromną prośbę o interpretację wyniku bety...

W 26 dc (11dpo), zrobiłam dwa testy z moczu (pozytywne), test z krwi dał wynik 29,09 mlU/ml

Gin powiedział, że to niezbyt dobry wynik, bo bardzo niski...

Czy to naprawdę może oznaczac brak ciąży??? A jeśli ciąża jest to który tydzień?
Normy:
3 -> 5,80 - 71,20
4 -> 9,50 - 750,00

Czy jest sens powtarzac betę w 29 dc? Bo to by było nie 48 a 72 godziny...
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie to wczesna ciąża. można po 72h powtórzyć. nie jest powiedziane, że a to się robić w odstepach 48godzinnych
saana

PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 9:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka dziękuję...
Wczorajsza beta to 158,40, więc to chyba faktycznie wczesna ciąża Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 20 z 42