Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jolinka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 7:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, robiłam dzisiaj test beta i wyszło mi 25, ale w poniedziałek mam powtórzyć badanie żeby sprawdzić czy wzrasta. Czyli oznacza to, że jestem w ciąży.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 7:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jolinka, tak, to oznacza, że to wczesna ciąża. gratuluje
jolinka

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka dzięki za odpowiedź Very Happy
teraz to tylko czekać do poniedziałku, oby wzrosła
Powrót do góry
tarja1987

PostWysłany: Pon Maj 25, 2009 8:30 pm    Temat postu: Witam :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się całkowicie z moimi przedmówcami, że Beta-Hcg należy wykonać w ok 14 dni po stosunku, ponieważ ja pierwszy raz zrobiłam badanie w 9 dni po i wynik <0,1 (poniżej czułości analitycznej metody), dziękuję mojemu ginekologowi, który przepisując mi luteinę kazał powtórzyć badanie za tydzień, ponieważ............... tydzień później (tj. 22.05) badanie wykazało już 419 Very Happy, a dziś (25.05) 790 Smile. Dodam tylko że robiłam testy apteczne i oba wyszły negatywnie..... więc ich wartość diagnostyczna jest marna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Smile
Powrót do góry
kasia12

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 6:25 am    Temat postu: czy to ciążą? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Co oznacza wynik bhcg < 2,00 ng/ml dodam że robiłam go 16 dnia od domniemanego zapłodnienia. proszę o odpowiedz.
temat przenosze do pokrewnego -- eyesonfire
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 6:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ze nie jestes w ciazy Smile

Powrót do góry
mborgiel

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 7:30 am    Temat postu: hej. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem po raz pierwszy na waszym forum i potrzebuje dziewczyny waszej rady. Od 5 lat z mężem staramy się o dziecko i nici z tego wychodziły. Powiedziano nam że mamy oboje poważne problemy.
Moja ostatnia miesiączka była 24 kwietnia. Potem pojechaliśmy na wakacje 2 tygodnie. Cztery dni temu zrobiłam testy dwa i oba pozytywne. Badanie w sobote tj. 30.05.2009 b-HCG i mój wynik to 506 a dodam jeszcze że w 29.05.2009 jeszcze byłam u gina i on jeszcze nic nie widział.

Widzę jasno że jest ciąża ! ale w którym tygodzniu - według normy to chyba 4 -5 tydzień natomiast ze on nie widział jeszcze nic to może 2 -3 ? Czy te normy są sztywne ? . Bardzo bym chciała by to było przed wakacjami Smile.

Napiszcie jak myślicie który tydzień.

Dziękuję
Powrót do góry
malwina1809

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 10:04 am    Temat postu: pomocy dziewczyny!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoznia mi sie miesiaczka juz 3 tydzien,wczoraj zrobilam badanie krwi na beta hcg i wynik jest 32500,0 miu/ml i wartosc referencyjna <5,3.Napisane jest rowniez ze nie jestem w ciazy,ale czy to mozliwe przy tak duzym wyniku????Pomozcie ,bo nie wiem co robic,zwlasscza ze zle sie czuje i nie mam miesiaczki dalej.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powtórz test...Mogli się pomylić w opisie.
malwina1809

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale czy to mozliwe ze w laboratorium mogli sie pomylic???
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 24 z 42