Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Mogli wstawić nie ten opis do wyniku. Na wszelki wypadek powtórz badanie.
Masz wysoki poziom bHCG co wskazuje na ciążę... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 3:57 pm Temat postu: |
|
|
taki wynik jak najbardziej sugeruje ciąże, więc może w druku coś się pomyliło. zadzwon do tego labo _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malwina1809
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
Ja tez tak myslałam no ale napisali co innego.Najpierw rzucilo mi sie w oczy ze nie jestem w ciazy,dopiero pozniej zobaczylam ze wynik jest bardzo wysoki i tak trafilam tutaj.Najlepiej jak pojde do lekarza z ta kartka...
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agazz
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 9:24 am Temat postu: HCG |
|
|
Witam wszystkich mam problem poniewaz ostatnia miesiaczke mialam 25 kwietnia i do dzis kolejnej nie dostalam postanowilam zrobic test ciazowy dwa wyszly pozytywnie,stosunek odbylam 15 maja.1 czerwca zrobilam HCG wyszlo 307 pielegniarka powiedziala ze jestem w ciazy,liczac od stosunku pomyslalam faktycznie 2-3 tydzien ciazy.Niestety poszlam do ginekologa a on mowi ze z jego obliczen czyli od ostatniej miesiaczki to HCG jest troche niskie.Trochę sie boje.Przepisal mi Luteine i kazal powtorzyc HCG po 4 dniach czyli 5 czerwca.Odpiszcie prosze czy powinnam sie obawiac.
temat przenosze do pokrewnego -- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agazz
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 10:18 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich mam problem poniewaz ostatnia miesiaczke mialam 25 kwietnia i do dzis kolejnej nie dostalam postanowilam zrobic test ciazowy dwa wyszly pozytywnie,stosunek odbylam 15 maja.1 czerwca zrobilam HCG wyszlo 307 pielegniarka powiedziala ze jestem w ciazy,liczac od stosunku pomyslalam faktycznie 2-3 tydzien ciazy.Niestety poszlam do ginekologa a on mowi ze z jego obliczen czyli od ostatniej miesiaczki to HCG jest troche niskie.Trochę sie boje.Przepisal mi Luteine i kazal powtorzyc HCG po 4 dniach czyli 5 czerwca.Odpiszcie prosze czy powinnam sie obawiac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MoniaB
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 4:25 pm Temat postu: |
|
|
Moje hcg w poniedziałek wyszło 3246 a w czwartek czylki wczoraj wzrosło do 8746:))) Czyli pięknie rośnie.....A tak się bałam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xenaaaa4
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 3:16 pm Temat postu: |
|
|
hej jestem tu nowa i mam pytanko mój wynik beta-HCG to <0.100 co on oznacza??ostatni okres maiałam w marcu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 4:21 pm Temat postu: |
|
|
brak ciazy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dolinka
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 10:51 am Temat postu: |
|
|
czesc, dziewczyny
wczoraj caly wieczor przegladalam ten (i stary, 48-str.) watek i rozumiem, ze wynik mojej bety wskazuje na brak ciazy...
(wyniki mam w necie, zadnych norm :/ )
ale nie daja mi spokoju dwie rzeczy - po pierwsze niejasny wykres dlaczego (-1), przeciez beta nie moze byc ujemna, zreszta jak sie to ma wyniku liczbowego (<1, taki mam)?
i co wskazuje dolna linia 0 do 2?
i jeszcze - czy mozliwe, ze 12 dni po stosunku to bylo za wczesnie?
bo gdzies ktos napisal, ze dopiero po 14 dniach wynik jest wiarygodny...
dodam, ze jestem w 37 dc, badanie robilam w 33 dc, a najdluzszy cykl w ciagu ostatnich 7 mies. to bylo 31 dni (co 2 mies. 27-28 dni / 30-31 dni, teraz wypadl ten dluzszy, ale czekam i cisza...)
Ostatnio zmieniony przez dolinka dnia Czw Cze 18, 2009 11:21 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
re_set
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 11:12 am Temat postu: |
|
|
witam,
mam takie pytanie: robilam bete hcg w 44 dc (to tylko tak informacyjnie, bo ostatnio np. okresu nie mialam 4 m-ce, podejrzewaja pco) i wynik wyszedl 13.8.
Nastepnego dnia , po wizycie u ginekologa, ktory oczywiscie nic jeszcze powiedziec nie mogl, zrobilam kolejna bete i wynik 1.29.
Wiem, ze oznacza to brak ciazy,ale pytanie- skad w takim razie wczesniej 13,8, czemu teraz wynik nie jest na poziomie 0 i skad taki spadek bety w ciagu doby, skoro zadnych krwawien etc nie zaobserwowalam? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|