Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 1:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teoretycznie może się zdarzyć, że to bardzo wczesna ciąża (zwłaszcza, ze jesteś przed dniem spodziewanej miesiączki), jednak jeżeli nie było innego stosunku tylko ten 17stego, to komórka jajowa już powinna się zagnieździć i hormon hcg już powinien zacząć się wydzielać w ilościach wykrywalnych przez test ciążowy. tym bardziej test ciażowy z krwi
Lucynka

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 5:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ponownie Smile
oj bedziecie miec mnie dosc na tym forum chyba, ale powiem szczerze ze wzbogadzilyscie moja wiedzę Smile odebrałam własnie dzisiejszy wynik bety i <1.00 wiec ciaze juz wykluczam, prawda? dziwne wciaz wydaje mi sie to wczorajsze 2.01 ale przeczytalam gdzies ze choroby nerek moga fałszowac wyniki na dodatnie, teraz musze poradzic sobie z torbiela chociaz to niegrozna, pewnie czynnosciowa i ten stres moj pomógl mi zacedydowac o powrocie do pigułek, czy tylko ja nie ufam juz w dzisiejszych czasach prezerwatywom ? boje sie tylko ze gdy juz w pelni zdecyduje sie na dziecko bede miala trudniej po pigułkach..ale ten stres to nie dla mnie...
uwazacie ze ten wynik <1.00 w ponad trzy tygodnie po zblizeniu to juz napewno ciaze moge wykluczyc?
bardzo wam dziekuje dziewczyny Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 5:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lucynka 100% ciąza wykluczona. Test z krwi jest najbardziej wiarygodnym testem ciażowym jaki można zrobić.
3 tygodnie po stosunku gdybys była w ciaży poziom bety bylby znacznie wyzszy. Tak ze spokojnie w ciazy nie jestes.
Co do pigułek, to aktualne pigułki antykoncepcyjnę mają taki skład że nie mają wpływu na możliwość ciąży. Często też stosuje się terapię hormonalną w przypadku pojawienia się trudności w zajsciu w ciaze.

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Czw Wrz 17, 2009 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. jestem tutaj nowa. Potrzebuję pomocy. Mój wynik beta hcg to 1,32. normy są określone jako 00,00- 25. Tesy z krwi zostal wykonany po ponad 4 tygodniach. Czy to oznacza, że mogę spac spokojnie? Proszę o szybką odpowiedź.. Dodam jeszcze, że test płytkowy po 3 tygodniach wyszedł negatywny. Została mi przepisana luteina na wywołanie okresu, której przyjmowanie jest zalezne od wyniku tego badania.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1,32 to brak ciazy Smile

Powrót do góry
aredhel

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uff.. dzięki za odpowiedź. Czyli bierzemy luteinke na wywołanie okresu.. Wszystko po escapelle sie pomieszało we mnie:/
Powrót do góry
szara33

PostWysłany: Wto Wrz 29, 2009 7:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Dziewczyny, mam takie pytanie. spóźniał mi sie okres 9 dni. Robiłam 2 testy - wyszły pozytywnie. Zrobiłam też test 8 HCG Beta- wynik 33,0 mlU/ml. Czyli wyczytałam, ze jestem w ciązy, ale dostałam okres ;(
Czy jestem w ciąży?
Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Wrz 29, 2009 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro wszystkie testy i badanie wykazało że jesteś w ciąży to jesteś.
Nie które kobiety mają okres w ciąży nawet do 3 miesięcy.
Kiedy skończy Ci się miesiączka idź do ginekologa on już rozwieje wszelkie wątpliwości... Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Wrz 29, 2009 8:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szara33 absolutnie to nie jest normalne tak jak pisze Mmmadzia. Testy wyszły Ci pozytywnie więc wskazuje to na ciaże. Beta to potwierdziła. Niestety krwawienie jest bardzo niepokojące. Jedynie co w ciąży moze ewentualnie wystepowac to lekkie plamienie nie żaden okres, krwawienie. Każda taka wydzielina czy to plamienie czy okres powinien jak najszybciej zdiagnozować lekarz. na poczatku ciazy krwawienie niestety często oznacza ciąże biochemiczną. Udaj się jak najszybciej do ginekologa

Powrót do góry
szara33

PostWysłany: Wto Wrz 29, 2009 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

20.09 miałam dostać @ lecz nie pijawiła się zrobiłam test w czwartek
test pozytywny powtórzyłam go w piątek nadal wynik pozytywny. tak
wiec zrobiłam bete test również wyszedł pozytywny 1.5-2 tyg. poszłam
dziś do lekarza a pani doktor stwierdziła że w ciąży nie jestem a te
testy apteczne są po to żeby okres wywołać a przy wyniku beta każda
dziewczyna może mieć taki. nie wiem co o tym myśleć . na dodatek
krwawię nie wiem czy jest to normalna @ czy może się coś dzieje.
wiem że może tak być że mogę mieć ostatnią @ ale martwię się ... czy
to możliwe żeby 3 testy sie myliły??

Dziewczyny co mam robic?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 32 z 42