Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pyzulinka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 4:52 pm Temat postu: leki a wynik bhcg? |
|
|
witam!mam pytanie do Emilki, zreszta do kazdego ktow ie.. przeszukalam caly internet i nie znalazlam osobiscie odp..zrobilam bete i wyszlo, ze nie jestem w ciazy, ok!mam mala coreczke wiec nie bede narzekac!w jednej z wczesniejszych wypowiedzi czytalam ze leki wplywaja na wynik testu, bralam ostatnio unidox do dnia w ktorym zaczelam podejrzewac ciaze..czy ten lek rowniez falszuje wynik?prosze o odp bo dzis 37dc wiec dalej czekam, choc biore tez luteine..lekarz powiedzial ze na dwoje babka wrozyla i sama poszlam na bete ale zapomnialam zapytac czy to wplywa, sorki ze sie tak rozpisalam, prosze o w miare mozliwosci o szybka odp;) dziekuje i pozdrawiam wszytkich |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosiaczek70
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 6:27 pm Temat postu: |
|
|
znalazlam odpowiedz na moje pytanie na stronie 20 i 21...czyli pozostaje mi cierpliwie czekac i za tydzien biec na kolejny test))) dzis powinnam miec @ ale jakos tak dziewnie nieczuje zeby nadchodzil hmmmm ...dam znac za tydzien czyli co sie z tego wyklulo...pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pyzulinka
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 9:35 pm Temat postu: |
|
|
czy ktos tu zaglada jeszcze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
beata17
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 11:30 am Temat postu: |
|
|
a jak mi wyszlo z testu beta hcg 9,50 to co to znaczy ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 11:34 am Temat postu: |
|
|
pyzulinka powtórz betę dla świętego spokoju.
beata17Że jesteś w ciąży... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gisiab
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Witam, zrbiłam test 21 sierpnia, tuz po przyspiesonym okresie i wynik wynosil 10,01 czyli ciąża, powtórzylam badanie 2 wrzesnia i mam wynik 6,8...
co to znaczy...? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję powtórzyć badanie. Jeśli wynik będzie taki sam lub niższy, proponuję udać się do ginekologa.
Tak wcześnie bHCG nie powinno spadać... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lucynka
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 8:54 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie,
przeczytalam chyba całe forum , ale wciaz lekko się gubię, wiec proszę o wypowiedz...ostatnia @ mialam 14-17 sierpnia (miewam bardzo nieregularne)i 17 sierpnia doszlo do zblizenia, czyli minelo 3 tygodnie, dzis zrobilam badanie hcg ktore wyszlo 2.01 przy normach :
kobiety mlU/ml 0 -2.7
Ci a 1.3-2 tydzien 16- 156
Ci a 2-3 tydzien 101 4870
Ci a 3-4 tydzien 1110 31500
i choc wiem ze mieszcze sie w przedziale wyniku negatywnego zastanawiam sie czy moze byc to po prostu wczesna ciaza,
z gory slicznie dziękuje za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Nie. Po 3 tyg od stosunku powinno być wyższe gdyby wystąpiła ciąża. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lucynka
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 11:56 am Temat postu: |
|
|
witam ponownie, dziekuje za odpowiedz, aczkolwiek wciąż mnie to trapi,
byłam dzis u ginekologa i pani doktor powiedziala ze mogla mi sie przesunac owulacja i jest mozliwa wczesna ciąża, jakos nie chce mi sie w to wierzyc 3 tygodnie po stosunku by beta byla 2.01 zrobilam ponadto rano test plytkowy i wyszedl negatywny, badanie z krwi powtorzylam i czekam do wieczora na wyniki, co o tym myślicie, powinnam mysleć o ciąży...? z góry dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|