Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
leamia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 10:46 am Temat postu: |
|
|
Hej!
Na pcoztaku chciałam sie przywitac bo jestem nowa.
Trafiłam na wasze forum bo mam problem
W poniedziałek robiłam sobie hcg wyszło mi 32.8 wg skali podanej w wynikach wychodzi ze jest 1-2 tydzien ciąży. Cieszyłam się bardzo, bo staramy sie o dziecko jzu kilka miesiecy, jednak wczoraj rano dostałam @. Poszłam wiec do ginekologa która stwierdziła ze w ciazy nie jestem. Naczytałam sie w ibternecie ze jak ma sie hcg podwyższone to moze byc rak . To prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 11:00 am Temat postu: |
|
|
leamia witaj;)
Jeśli beta wykazała ciążę a jednak okres przyszedł i lekarz potwierdził brak ciąży to niestety wszystko wskazuje na ciąże biochemiczną, czyli samoistne wczesne poronienie.
Co prawda podwyższone b-hcg daje ciąża i niektóre nowotwory złośliwe ale w Twoim przypadku to nie możliwe. Beta musiałaby być znacznie podwyższona. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
leamia
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 11:26 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | leamia witaj;)
Jeśli beta wykazała ciążę a jednak okres przyszedł i lekarz potwierdził brak ciąży to niestety wszystko wskazuje na ciąże biochemiczną, czyli samoistne wczesne poronienie.
Co prawda podwyższone b-hcg daje ciąża i niektóre nowotwory złośliwe ale w Twoim przypadku to nie możliwe. Beta musiałaby być znacznie podwyższona. |
Ślicznie dziękuję za szybką odpowiedź, tak się martwiłam, że to może rak. Jak się człwoiek naczyta na internecie o tych rzeczach to poźniej mysli nie dają spokoju. Teraz poszukam i nformacji na temat ciązy biochemicznej. Szkoda ze mam wizyte u ginekologa dopeiro za 2 tygodnie
Jeszcze raz dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosiak259
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 1:46 pm Temat postu: |
|
|
---Proszę nie zadawaj tego samego pytania kolejny raz . Post został usunięty---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 2:27 pm Temat postu: |
|
|
gosiak259 zawsze mozesz powtoerzyc bo to troszke za wczesnie na test i na bete poczekaj jeszcze tydzien i powtorz ja zrobilam test dzien przed spodziewana meisiaczka i wyszedl negatywny a w ciazy byllam wiec glowa do gory i zycze powodzenia ale musisz odczekac jeszcze przynajmniej do 15 pazdzirnika wtedy wynik bedzie prawidlowy pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 2:39 pm Temat postu: |
|
|
gosiak259 test z moczu powinno się robić najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki jednak beta hcg wykażę wzrost hormonu ciążowego szybciej. Poczekaj jeszcze parę dni ( do 15-tego) i powtórz badanie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pietasia
|
Wysłany: Sob Paź 10, 2009 4:25 pm Temat postu: |
|
|
a co ja mam mysleć? Dwa testy ciążowe, zmoczu- pozytywne. Niestety, wczoraj dostałam ogromnie silnych bóli i krwawień, dziś to już tylko plamki. Ale test z krwi 3,2 hcg... co to oznacza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Paź 10, 2009 4:51 pm Temat postu: |
|
|
prawdopodobnie ciąża biochemiczna . Koniecznie udaj się do lekarza _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosiak259
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 11:46 am Temat postu: |
|
|
Witam.
Dziekuje bardzo za odpowiedzi. A te czekanie do 15-ego jest okropne, no ale coz jakos musze dac rade.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agulak33
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 10:11 am Temat postu: zapomniałam się przywitać:( |
|
|
Witam.
Proszę powiedzcie czy to ciążą czy nie bo już mam mętlik w głowie. Ostatnią miesiączkę miałam 6.09 trzy testy płytkowe pozytywne,dwie wizyty u ginekologa 7.10 i 12.10 na USG nic nie widać. Test bHcg w dniu 13.10 wynik 1063mU/ml a lekarz mówi,ze trzeba zrobić kolejny. Chciałabym zeby mi konkretnie powiedział czy jestem w ciąży czy nie,bo bardzo bym chciała i nie wiem czy już mogę się cieszyc czy nie??? proszę o odpowiedz co o tym myślicie?
Dodano po 6 minutach:
Wybaczcie:)
Bardzo nie kulturalnie wyskoczyłam z pytaniem choć jestem tu nowa i powinnam się najpierw przywitac.WITAM wszystkich bardzo serdecznie i mam nadzieję,ze odpowiecie na moje pytanie,post wyżej:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|