Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elkunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 01, 2009 1:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć jestem tu nowa mam nadzieję ze mnie przyjmiecie mnie do swojego grona.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 01, 2009 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj elkunia zapraszamy . Tylko proszę aby nasze rozmowy były w odpowiednich tematach, tak Wink.

Powrót do góry
elkunia

PostWysłany: Czw Paź 01, 2009 2:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem wiem.... Razz
Powrót do góry
muskat

PostWysłany: Czw Paź 01, 2009 4:17 pm    Temat postu: Porady trza! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krótki opis sytuacji:

25.09.2009
wczoraj bylam u ginekologa, bo podejrzewalam poronienie - okres ponad 10dni ze skrzepami i bolami brzucha. lekarz po zrobieniu usg, potwierdził, ze jesli byla ciaza to nastapilo poronienie bo usg nie wykazalo nic (gdyby byla ciaza to bylby 6tc). ale badanie bHCG wyszlo ponad norme 2202,00mUl.

1.10.2009 - dziś:
po 6 dniach zrobilam ponownie badanie beta HCG i zamiast spasc, minimalnie wzrosło .. jutro mam wizytę u swojego gin, ale strasznie się martwię. bo badanie usg nie wykazalo ciązy, gin uznal ze bylo poronienie, ale wszystko jest czyste, krwawienie trwa już 16dni (co prawda teraz jest mniejsze niz tydzien temu). Ale to bHCG ... w zeszlym tygodniu bylo 2202,00 a teraz 6 dni pozniej 2432,00 .. czyli jakby nie bylo przyrost nie jest prawidłowy - bo te 230,00 to 66% nie jest .. moze ktos byl w podobnej sytuacji??
Powrót do góry
milena12

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 6:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam dzisiaj odebrałam wyniki beta hcg - wynik 1311 - czy to na 100 % ciąża? na który tydzień ten wynik wskazuje? kiedy powinnam pójść do lekarza
----Proszę czytać regulamin i nie zakładać nowych tematów kiedy istnieją pokrewne. Pytanie przeniesione---tosia81

Dodano po 2 godzinach 46 minutach:

przepraszam ale korzystam z forum od niedawna
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 7:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Milenko Wink). Na wynikach powinnaś mieć podane normy. Każde laboratorium ma swoje . Według moich norm to beta piękna;). Tygodnie ciąży liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Do lekarza najlepiej udać sie tak około 7, 8 tygodnia od ostatniego okresu.

Powrót do góry
gosiak259

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 8:21 pm    Temat postu: POMÓŻCIE!!!! PROSZĘ!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Bardzo prosilabym o pomoc-staram sie z mezem o dziecko-juz jedno trzy miesiace temu poronilam.
We wrzesniu 15 mialam ostatnia
miesiączkę (zawsze trwa 7 dni), dzisiaj rano robilam test i wyszedl negatywnie, a także robilam BETE i wyszlo 0,100. Chcialabym wiedziec czy jest jeszcze mozliwosc ze jestem w ciązy??? Może robilam te badania za wczesnie i dlatego tak wyszly???? Crying or Very sad Bardzo prosze o pomoc. Dziękuję
Powrót do góry
milena12

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

według norm z labolatorium to jest prawdopodonie piąty lub szósty tydzień. czyli do lekarza pójdę w prszyłym tygodniu,,,,,,martwię się --- mam nadzieje że wszystko będzie ok i nie bedzie komplikacji a podczas badania powie że jestem w ciąży i wszystko jest ok
pozdrawiam

Dodano po 2 minutach:

gosiak jeśli masz jakieś wątpilowści to powtórz test za tydzień
pozdarwiam
Powrót do góry
gosiak259

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 9:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam watpliwości -ale chcialabym wiedziec czy moge miec jeszcze nadzieje ze jednak tym razem sie udalo. Prosze -jak ktos zna sie na tych wyliczeniach to bardzo prosze o pomoc. Dodaam ze stosunek byl 23, 24 , 25, 28, 29 wrzesnia.
Powrót do góry
szara33

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

---Nie podajemy linków do stron--- tosia81
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 35 z 42