Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ivysmall

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
(...)...Sama byłam zdziwiona...

Co ma Pani na myśli?
Chyba zacznę się modlić żeby ta beta wzrosła i okazała się zdrową ciążą. Choć tracę nadzieję...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo na każdych zajęciach nam mówią i we wszystkich podręcznikach jest napisane, że beta na początku rośnie bardzo szybko. Jednak na praktykach, nie raz widziałam załamane pacjentki, którym beta wzrastała właśnie tak jak u Pani, a później po tygodniu po powtórzeniu testu okazywało się że przyrost jest odpowiedni.

I teraz pytanie...Błąd w laboratorium, zbyt wcześnie wykonany test czy jakieś zaburzenia...

Ale zdarzało się też, że wzrostu nie było i okazywało się że ciąży nie było...

A tak swoją drogą jakie są normy z tego lab?Bo to ma bardzo duże znaczenie...

Co do ciąży...Nie nastawiałabym się i nie zamartwiała. W tej chwili to nic nie pomoże, a może tylko zaszkodzić. Trzeba być dobrej myśli. Jeśli tym razem się nie udało, to następnym się uda Smile

Trzymam kciuki i życzę powodzenia Smile
ivysmall

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 1:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dostałam @ . Co prawda zauważalnie mniej obfity niż zwykle ale to raczej okres. Boli mnie przy tym podbrzusze.. szkoda.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 2:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No oczywiście może być różnie. Nam też na zajęciach o tym mówili. Jednak w prawidłowej ciązy beta rośnie bardzo szybko na samym początku. Tak niewielki przyrost sugerować może ( ale nie musi) ciąże biochemiczną czyli do zapłodnienia doszło ale nastąpiło samoistne poronienie. Może to też być błąd laboratorium albo faktycznie "rzut" hormonalny. Ja jednak stawiałabym na ciąże biochemiczną.
Wynik to wynik a życie jest takie a nie inne i wszystko może się zdarzyć

Powrót do góry
goniafi

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 3:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie, ostatnia miesiaczke miałam 1.XII.2009, 30.XII test ciążowy pozytywny, 2 i 6. I także pozytywne, ale 4.I zaczęłam plamić na Usg nic nie było widać (nawet pęcherzyka ciążowego), wczoraj powtórka usg i znowu nic. Dzisiejsza beta 22,81 mlU/mL. cały czas krwawię, ale czuję sie zupełnie dobrze, żadnych skurczów. Przy poprzednim poronieniu miałam okropne skurcze, bolało bardzo Sad , a teraz nic. Za tydzień znowu mam się zgłosić na usg. O co chodzi?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 5:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Idz poprostu do lekarza zglos ze w dalszym ciagu plamisz. Oszczedzaj sie.

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 5:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byłam wczoraj i jestem pod stałą kontrolą, ale bez szczególnych zaleceń bo na usg NIC nie widać lekarz ani nie stwierdza ciąży ani nie zaprzecza jej. W piątek powtórzę betę może to mi trochę rozjaśni sytuację.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 5:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mozesz probowac.. bo sytuacja jest dziwna....
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 5:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

możliwe ze to ciąża biochemiczna

Powrót do góry
goniafi

PostWysłany: Nie Sty 17, 2010 9:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety, chyba tosia81 miałaś rację wczoraj beta spadła do 5. Sad Trudno będziemy próbować dalej. W każdym razie,tosia81, mala_mi, wind_of_hope bardzo dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41