Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ivysmall
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:36 pm Temat postu: |
|
|
No i zrobiłam drugi wynik beta HCG. Przypominam że pierwszy po 10 dniach od stosunku wynosił 7,1
dzisiejszy (12 dni po stosunku) wynosi 8,0. Już się gubię. Jakby była ciąża to chyba powinno wzrosnąć dużo więcej w te dwa dni. Proszę o pomoc bo już od zmysłów odchodze.
Nie pisz całych postów pogrubioną czcionką!!Przeczytaj regulamin forum który zaakceptowałaś! / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 11:23 pm Temat postu: |
|
|
Test wykonuje się najwczesniej 14-16 dni od stosunku...Wczesniej nie ma sensu...Bo nie jest wiarygodny... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ivysmall
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 11:34 pm Temat postu: |
|
|
przepraszam pani moderator. Pierwszy mój post napisałam pogrubioną i nikt nie zwrócił mi uwagi więc nie zastanawiałam się czy to dozwolone czy nie.
a co z przyrostem?, jest szansa na prawidłowy rozwój ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 11:40 pm Temat postu: |
|
|
Poczekaj teraz tydzień i powtórz test. Zrobiłaś go zbyt wcześnie to raz, dwa, że on nie rośnie aż tak szybko na samym początku. Dopiero tak ok 16 dni od stosunku zaczyna szybko przyrastać.
Poczekaj spokojnie. Nie ma co się nastawiać na tak albo nie. Trzeba powtórzyć test po prostu.
A co do czcionki...Jakby się Pani zapoznała z zaakceptowanym w trakcie rejestracji regulaminem to by Pani wiedziała... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 12:00 am Temat postu: |
|
|
no własnie ...a 99% włazi na forum, rejestruje sie i co? nie czyta regulaminu bo po co...
ciekawe czy tak samo jest z solarium, basenem, siłownia itp _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ivysmall
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 12:17 am Temat postu: |
|
|
no na solarium nie chodze wiec nie wiem.. a na siłowni i basenie nie czytam.. bo zakładam że ogólne zasady wychowania i bezpieczeństwa które posiadam wystarczą aby go nie łamać. Nie widziałam nic złego w pisaniu pogrubioną czcionką, bardzo często tak pisze, na gadu gadu, m in forach itp ale już wiem, szanuje regulamin tego forum i bede sie go trzymała. okej nie robiąc off topu bo kolejnego warn'a dostane..
Troszke się pocieszyłam może nie jest jeszcze nic straconego.. no bo jeśli późno doszło do zagnieżdżenia to tez ciąża może być "młodsza". Ale o tym że na samym początku wolno przyrasta nie wiedziałam.. zazwyczaj czytałam że od razu rośnie o 66% na 24 godz i 114% na 48, dlatego tez się martwie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 12:59 am Temat postu: |
|
|
To tak nie do końca jest. Zależy od organizmu. Poczekaj tydzień i powtórz test. Jak się test robi zbyt wcześnie to tak jest Chyba że w lab popełnili błąd...Ale to już musiałby być skrajny przypadek.
Moim zdaniem trzeba poczekać. Już nie raz się spotkałam z tym, ze był.a ciąża, po 2 dniach wzrost bety jak u Ciebie a po tygodniu taki przyrost że hej Także czekaj spokojnie
A warn'a jeszcze nie dostałaś formalnego Póki co tylko upomnienie _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 1:06 pm Temat postu: |
|
|
ivysmall oj na pewno zwróciliśmy uwagę na post pisany sprzecznie z regulaminem
No cóż jeśli chodzi o wynik bety to może być różnie. Jednak na samym początku przyrasta bardzo szybko a im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy.Stężenie we krwi powinno się podwajać każdego drugiego lub trzeciego dnia. Powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ivysmall
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Tosia, wiem że tak powinno wzrastać dlatego nie mam zielonego pojęcia jak zinterpretowac mój wynik. jakby spadło to nie ma ciąży a jakby poprawnie wzrosło to jest i tyle.. ale co zrobić w takim przypadku jak mój? jak to interpretować? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 9:15 pm Temat postu: |
|
|
tosia no zwykle wzrasta...Ale nie zawsze...Czasem się zdarza tak jak tu...Sama byłam zdziwiona... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|