Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
justysiashell

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ostatnio okres mi się spóźniał. zrobiłam test i wykazał, że jestem w ciąży. zrobiłam badanie hcg i wyszło, że mam 1500. czy to może oznaczać, że jestem w ciąży? lekarz powiedział żebym miesiąc poczekała bo on nie jest pewien czy to ciąża. to badanie robiłam sama, bez jego inicjatywy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

justysiashell
a jak pisze na normach?
moim zdaniem jesteś- ale mogę się mylić .
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 31, 2010 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wedle ogólnych norm to ciąża ale co laboratorium to inne normy więc sprawdź

Powrót do góry
anette824

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 10:02 pm    Temat postu: Witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak mam rozumiec mialam robione
19.marca 2010roku bete hcg z krwi to 15.0
31.marca 2010roku to <1.0
22.kwietnia 2010roku to 2.75
czytalam na roznych forach ze negatywny juz <5.0
to moj 2.75 jest wynikiem ciazy czy jej brak dodam ze ostatni stosunek odbylam 4marca i do dzsiaj spokoj zadnego numerku z mezem to jakim cudem jest "2.75" skoro nie bylo przez ten czas stosunku odpiszcie bo odplywam od zmyslow dodam ze jestem juz w 2miesiaczce ostatnia mialam 23.marca teraz od 18kwietnia to czy ciaza istnieje bo dostalam abntykoncepcje bo nie planuje z mezem wiecej dzidzi seksu nie bylo to jaka tu jest mozliwosc czy jestem czy nie?odpiszczie blaaagam wasss

---Nadawaj tytuły bardziej sugerujące problem. Umieszczaj pytania w istniejących już tematach pokrewnych----tosia81
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 10:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anette824 - umieszczaj posty w wybranych tematach Wink
a co do Twojego wpisu .. sądzę, że powinnaś udac się do gina lub powtórzyc badanie krwi .. bo z tego co piszesz to stosunku nie było żadnego i okres miałaś normalnie ?
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 11:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anette824 mysle ze ciazy tutaj nie ma... mogal byc... ale nastapilo poronienie samoistne albo ktos w lab. sie pomylil, ale obstawiam ta pierwsza opcje.

Dodano po 48 sekundach:

Dodam tylko ze to sie bardzo czesto zdaza ze kobieta nie wie ze jest w ciazy i przychodzi miesiaczka i jest po sprawie... Sad

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 9:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anette824 - mala_mi ma rację .. ciąża jest mało możliwa .. ale dla pewności powtórz wszystkie badania jeszcze raz luz wybierz się do gina .. Wink
anette824

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 9:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okres od 23marca to byl ze skrzepami a potem normalny natomiast teraz tez ze skrzepami potem normalny jak okres i jakis krotszy bo powinnam juz jutro skonczyc a konczyl mi sie dzisiaj czy moglam go skrocic ze stresem.czy wtakim przypadku moge robic badanie usg dopochwowe?bo strasznie sie przestraszylam tym wynikiem odpiszcie zapisze sie na poniedzialek i dowiem sie co jest grane bo dodam ze dnia 22.04.2010roku zrobilam dla pewnosci hcg z krwi i dostalam 2.75 i stosunku od 4marca do dzis nie bylo to jakim cudem moglam zajsc czekalam na miesiaczke i dostalam 18.kwietnia zeby wziac tabletke antykoncepcyjna i dla pewnosci czy test z krwi mowi prawde o <1.0 to chcialam sie upewnic to otrzymalam 2.75 nie rozumiem tego pojecia.....ok pojde do gina tego co przepisala te antykoncepcje bo zbadala i mowila ze mam krwawienie i nic wiecej nie dala nawet skierowania na usg dopochwowe
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 9:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anette824 według mnie ciąża to na pewno nie jest. Beta powinna być juz na tym etapie bardzo bardzo wysoka i ciagle rosnąć. Wiesz niby wynik powyżej 2 oznacza ciąże ale co labolatoriu to inne normy. Proponuję udać się tam gdzie robiłaś wyniki i zapytać o normy to Ci wiele wyjaśni. Ale jak na mój gust to ciązy nie ma

Powrót do góry
Kama@1

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 10:56 am    Temat postu: pomóżcie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatni okres miałam 14 marca 2010, wczoraj badanie beta hcg wynik 137,3. 21.04.201 USG widoczny pęcherzyk. Martwi mnie to niskie hcg.
Czy któraś z was miała podobną sytuację?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 18 z 41