Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 1:35 pm Temat postu: |
|
|
NIe ważna jest wartość beta hcg ale jej dobowy przyrost. Jest różnie ale żeby się niepokoić należałoby zrobić kolejną betę aby sprawdzić jak przyrasta. Wartość zależy od wielu czynników. Może owulację miałaś później itd. Najważniejsze aby usg potwierdziło ciąże , widoczny zarodek z bijącym serduszkiem _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kama@1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za słowa otuchy we wtorek idę na powtórne beta hcg.
Zobaczymy co wyjdzie.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anette824
|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 1:01 pm Temat postu: Witam |
|
|
Dzisiaj dla pewnosci za namowa moich bliskich znajomych zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny robilam go rano 6;50 i czekalam 5,10,15,20,25,30 minut 1godzina 2 godziny i wykazuje brak..1krecha:/troche to mnie niepokoi rozne bety dodam ze wczesniej robilam tez testy tersaz to mianowicie jest byl 3-czy 4 test i wszystkie 1krecha ale dodam ze robilam w marcu 2razy a teraz 1raz ten sam wynik to czemu beta pokazuje inny skoro testy ciazowe nie potwierdzaja tego.....zatem troszke uspokoilam sie ijestem na jutro zapisana:/zobaczymy co powie.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 3:29 pm Temat postu: |
|
|
Beta jest wiarygodniejsza niz testy z moczu. Powtórz betę. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anette824
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 4:24 pm Temat postu: |
|
|
26.kwietnia robilam usg i wyszlo brak ciazy lekarz juz rozwial watpliwosci.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kama@1
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj odebrała wynik bety po 5 dobach i wyszło 589,4 . Czy to ok?
Strasznie się denerwuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko ok. Ładnie przyrosła. Teraz proszę przestań robić juz te badanie bo się wykończysz psychicznie a do niczego nie jest Ci to potrzebne. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kama@1
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź. To wszystko dlatego, że kilka miesięcy temu po licznych badaniach lekarze nie dali żadnych szans na naturalną ciążę a jeśli już to duże ryzyko pozamacicznej,( bardzo długie poskręcane jajowody). Ale narazie jestem dobrej myśli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 6:57 pm Temat postu: |
|
|
No widzisz cuda się zdarzają. U mnie też nie dawali zbyt wielkich szans a się udało i mam teraz cudną 5 miesięczną Zuzankę
Miałaś już usg więc pozamaciczna nie wchodzi w grę , prawda? Pęcherzyk był w macicy, tak _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marzi
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 7:17 pm Temat postu: Dziwne wyniki |
|
|
Witam wszystkich. Nazywam się Marzena i jestem tu nowa. Pisze bo mam dziwny problem i nie wiem jak go rozumieć. W czwartek (22.04) 2 dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam test beta hcg z krwi i wyszło mi 4.89. Pani ginekolog powiedziała ze jest to wynik wykazujący na wczesną ciążę i umówiła się ze mną na poniedziałek (26.04). W poniedziałek powtórzyłam test z krwi i wyszło mi 0,100. Z wynikami pojechałam do Pani ginekolog, która po zrobieniu USG stwierdziła zmiany skazujące na 5 tydzień ciąży i wskazała powtórzyć test w wtorek gdyż w ogóle nie pasował do tego co było widać na USG. Niestety test wtorkowy znowu wyszedł 0,100. Dodam, że do chwili obecnej nie mam krwawienia, a moja temp. jest podwyższona do 37 stopni i odczuwam delikatne skurcze i mrowienie w podbrzuszu. W związku z tym mam pytanie czy któraś z Was spotkała się z podobnym przypadkiem. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|