Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sanderus

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 7:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli gratulacje Smile (Mam nadzieje że to powód do radości) Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
jetta4

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jej dziwczynki, żebyście miały racje Smile
Powrót do góry
gabriellaa14

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 5:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć Dziewczyny Exclamation Exclamation słuchajcie potrzebuje pomocy. Zrobiłam dziś test na HCG-ilościowo wynik wyszedł 6.05 kobieta max to 2.7 a ciąża 1.3-2 tydzień jest od 16 do 156. Co oznacza ten wynik Question Question oznacza to ze mogę być w ciąży Question Question dodam ze okres miałam 1 maja do 6 maja.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wynik masz 6,05 tak? co to znaczy max 2,7?

Powrót do góry
gabriellaa14

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 5:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak wynik mam 6,05 a 2.7 to jest maksymalna ilość kobiety ze nie jest w ciąży na pewno taka granica. dodam ze zrobiłam dwa testy ciążowe i jeden wyszedł pozytywnie z tym ze kreskę zauważyłam po paru godzinach drugi negatywnie
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale skoro mialas okres od 1-6 maja a byl on normalny to w ciayz nie jestes.

W tym cyklu hmm jesli kochalas sie w dni plodne to jest stanowiczo za wczesnie na bete.

A po trzecie jak bys POCZYTALA ulotke TESTU CIAZOWEGO to bys wiedziala ze testy nalezy odczytywac tylko w odpowiednim czasie (kilka pierwszych minut) potem wyniki sa zafalszowane.

Jesli boisz sie ze zaszlas wpoprzednim cyklu w ciaze, to wg mnie nie ma ciazy. Jesli sie obawiasz ze w tym cyklu zaszlas to jeszcze jest za wczesnie na testy. Najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm Okres miałaś 1 maja i po tym był stosunek?

Powrót do góry
gabriellaa14

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chodzi mi o ten cykl. No ale są testy które wykrywają już po 7 dniach i ja właśnie taki zrobiłam. Czytałam ulotkę wiec tak bardzo testów nie biorę pod uwagę, w sumie powtórzę go ale co z wynikiem krwi?? norma jest do 2.7 a ja mam 6,05 co to oznacza??

Dodano po 1 minutach:

Tak po okresie miałam stosunek dokładnie z 8 na 9 maja
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 9:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to po pierwsze test wykrywające ciąże po 7 dniach to bujda na resorach. Test najbardziej wiarygodny jest zrobiony po dniu spodziewanej miesiaczki lub 14 dni od środka cyklu jeśli stosunek był około środeczka.
Teoretycznie jeśli norma jest do 2,7 a Ty masz 6,05 to na logike - jesteś w ciązy

Powrót do góry
gabriellaa14

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak ale na tych wynikach jest ze od minimum 16 jest wynik ze jest się w ciąży a ja nie wiem bo wyniki wskazują na to ze mogę być i nie muszę być. Czyli co to oznacza??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 22 z 41