Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 18, 2010 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojejku ale zamieszanie..to idz do labolatorium i sie zapytaj pan ktore wydawały wyniki,one beda wiedzialy jakie sa normy..i co oznaczaja,alebo zadzwon do swego ginekologa bo napewno do jakiegos chodzisz na badania okresowe...tak czy nie?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 12:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale jesli chodzi ci o wykrycie ciazy w ktora moglas zajsc w TYM CYKLU to jest stanowiczo za wczesnie!! Testy powinno sie robic minimum 14 dni od stosunku a najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki.

Zawyzona beta - wprawdzie niewiele ale pocztakowo to szybko nie rosnie (aczkolwiek trudno powiedziec bo nie widzimy norm a kazde laboratorium ma inne normy) moze swiadczyc faktycznie o ciazy. Ale radze powtorzyc test w dniu spodziewanej miesiaczki najlepiej!
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 10:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

już w ogóle nie rozumiem co do nas piszesz?? Norma bez ciązy jest do 2,7 a dopiero od 16-tu jest ciąża? A co jest pomiędzy 2,7 a 16??

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolezanka cos mowila o jaksymalnie 2,7 kobiet ale o co w tym chodizlo to nie wiem - nie zrozumialam tego tekstu

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdybym sama rozumiała to bym was nie pytała, bo pani w laboratorium powiedziała żeby powtórzyć wyniki bo nie można stwierdzić tego w tym momencie może to być początek a może i nic nie być kazała go powtórzyć za jakiś czas. Nie wiem co jest miedzy 2,7 a 16. Ja tez tego nie rozumiem dlatego myślałam że może któraś z was tak miała i mogła by mi pomóc;D No nic Dziewczyny powtórzę za jakiś czas test i się dowiem czy wzrosło i jestem w ciąży czy wynik się nie zmienił i nie jestem:)

Dodano po 30 minutach:

aaa i dodam że zrobiłam dziś trzeci test ciążowy z samego rana tylko jak wstałam i wyszedł pozytywnie.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 11:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to ciesz sie Razz
kwas bierzesz?

Powrót do góry
gabriellaa14

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na razie nic nie biorę bo czekam do piątku na wyniki.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test wyszedł pozytywnie więc to ciąża- poczatek. Zacznij łykać kwas foliowy . To bardzo ważne . NIe czekaj do wizyty czy wyników bo kwas powinno się brać juz dużo wcześniej przed planowaną ciążą

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no własnie.nie ma na co czekac.wiekszosc dziewczyn dowiaduje sie ze sa w ciazy ok 10tygodnia a wtedy juz mozg jest rozwiniety..i dawno temu powinnas brac kwas zeby nie doszlo do uszkodzen i wad.dlatego jest tak wazne. nawet jakbys w ciaze miala zajsc za rok to nic nie szkodzi w braniu kwasu Smile

Powrót do góry
buffy1

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Maj 21, 2010 5:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile Mam taki problem, otóż. Nigdy nie znaczyłam sobie kiedy wypada mi okres oraz nie liczyłam długości cyklu. Wiem mój błąd. Mam 21 lat. Ciągle mam coś rozregulowane bo często się odchudzam. Ale wiem ze okres dostaje co miesiąc. Ostatni okres miałam 4 kwietnia (tak mi się wydaje). Trwał 7 dni. Ostatni raz współzyłam ze swoim chlopakiem 2.05.2010 r. Potem dopadla mnie mysl ze moge być w ciązy. Sama nie wiem dlaczego. Sad Zrobiłam 3 testy ciązowe jeden- 9.05, drugi 13.05, i trzeci 19.05. Wszystkie wyszły że nie jestem w ciązy. 19.05 byłam takze na badaniach krwi hormonu HCG. Dzisiaj odebrałam wynik i był następujący <1. Tam pisałao ze od 0-2,7 okres poza ciązą czy coś takiego. Powiedzcie mi czy jest mozliwe zebym była w ciązy mimo wszystko? Martwi mnie brak mojego okresu, dodam ze ostatnio nie jestem na zadnej diecie. Tylko gdzie jest mój okres?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 23 z 41