Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KwosTusia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc.
Mam problem. Jestem w ciąży. Ale z problemami... Jedną ciążę już poroniłam w 12 tygodniu, a po 2 miesiacach zaszlam w kolejna i mam córunie (2letnią). Teraz znów jestem w ciąży. W piątym tygodniu plamiłam i dostałam D*on. Pęcherzyk ciążowy miał wtedy 5,8mm, po tygodniu 7,3mm. To chyba troszkę za mało(ostatnią miesiączkę miałam 5grudnia). Dzis zrobiłam bHCG i wyszło 3238mIU/ml czy to dobry wynik?? We środę powtórka... ale już się martwię, że moja ciąża zaraz się skończy... Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sam wynik zależy od norm danego laboratorium. Nie ważny jest jako tako wynik ale jego przyrost. Poczekajmy do kolejnego wyniku. Nie martw się

Powrót do góry
KwosTusia

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba bede miala zabieg... 1 beta 3238, a 2 3623...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj za niski przyrost....

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Lut 23, 2011 11:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, ok. 12 lutego miałam prawdopodobnie owulację - teraz jest 25dc. Spodziewam sie miesiączki koło 28-29 lutego.
Podejrzewam, że mogę być w ciąży. Wczoraj tj. 22 lutego w 24 dc zrobiłam betę i wyszła poniżej 1. Czy ten wynik mozna już uznać za wiarygodny? Czy lepiej poczekać spokojnie do miesiączki i jesli nie dostane to wtedy powtorzyć?

Bardzo proszę o odpowiedź

Dodano po 28 minutach:

tosia81Witam, ok. 12 lutego miałam prawdopodobnie owulację - teraz jest 25dc. Spodziewam sie miesiączki koło 28-29 lutego.
Podejrzewam, że mogę być w ciąży. Wczoraj tj. 22 lutego w 24 dc zrobiłam betę i wyszła poniżej 1. Czy ten wynik mozna już uznać za wiarygodny? Czy lepiej poczekać spokojnie do miesiączki i jesli nie dostane to wtedy powtorzyć?

Bardzo proszę o odpowiedź
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lut 23, 2011 1:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti poczekaj do dnia @ Smile i powtorz badanie. chyba ze od stosunku mineło 16dni Smile wtedy wynik powinien byc wiarygodny Smile
wytrysk był w srodku?

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Lut 23, 2011 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze jedno pytanko....

czy moge odczuwac drobne bolesci w podbrzuszu? czy w jakimkolwiek stopniu mogą wskazywać na ciąże?

wiem ze moze to troche podswiadome ale jednak odczuwam bole a nigdy nie mialam takich przed okresem

dzieki za odpowiedz
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lut 23, 2011 3:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mozesz ale niekoniecznie.
moze to oznaczac sie zbliza sie @ a moze ze doszlo do zapłodnienia. zrob test w łikend albo w poniedziałek i sie dowiesz wszystkiego.
na objawy ciazy jest zdecydowanie za wczesnie Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 23, 2011 4:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No cóż najlpiej zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki lub po tym dniu. Wcześniej teoretycznie beta daje już miarodajny wynik około tygodnia po zapłodnieniu ale tak na pewno nie wiesz czu owulacja się nie przesunęła itd. Objawy wczesnej ciąży są rózne u kobiet. Na początku kobiety zazwyczaj odczuwają boleści związane z "niby " nadchodzącym okresem. NA typowe objawy stanowczo za wcześnie.

Powrót do góry
Moniulka79

PostWysłany: Czw Mar 10, 2011 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny
W zeszlym tygodniu w srode (02.03.11) bylam u lekarza - stwierdzil ciaze - wedlug niego byl to 5 tydzien (3 tydzien po zaplodnieniu). I z tym sie zgadzam Very Happy . W sobote zaczelam plamic - skontaktowalam sie z lekarzem i kazal mi brac luteine 2 razy dziennie dopochwowo i zrobic beta HCG. W poniedzialek b-hcg 10550, 48h pozniej tylko 14600. Wczoraj znow bylam na kontroli z wynikami. Lekarz powiedzial, ze jest maly przyrost ale musimy poczekac jeszcze 2 tygodnie. Dodam, ze caly czas biore luteine, przestalam plamic i wczoraj na USG dopochwowym okazalo sie ze ciaza jest w macicy , cialko zolte uroslo od ostatniej wizyty, tylko jeszcze nie ma ASP dziecka. Martwi mnie maly przyrost b-hcg - co Wy na to?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41