Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lolitka.mala19
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 11:50 am Temat postu: |
|
|
dziękuję za odp. chyba będę musiała powtórzyć bete-tak z czystej ciekawości. jeszcze mam tylko jedno pytanie-jeśli była to tak jak mowicie ciąża biochemiczna-to czy pozniej są jakieś trudności z zajściem w ciąże? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Ciąże biochemiczne zdarzają się wbrew pozorom bardzo często. Kobiety często nawet tego nie zauważają ponieważ okres może spóźniać się np o tydzień czy kilka dni. Więc nawet sobie głowy nie zawracają robieniem testów itd.
Czy mogą być problemy? Teoretycznie nie bo sama ciąża biochemiczna nie powoduję żadnych "uszkodzeń" jajnika , jajowodu itd. Natomiast problemem może być sam POWÓD ciązy biochemicznej . Zazwyczaj jest to najzwyczajniej pech ale zdarza się,że powodem jest problem z zagnieżdżeniem i dalszym rozwojem zarodka a to może juz ciągnąć za sobą kolejne problemy jak - niski progesteron itp. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolitka.mala19
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 2:04 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję serdecznie za odpowiedź, troszkę mnie to uspokoiło
pozdrawiam:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olenka_235
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 8:00 pm Temat postu: |
|
|
witam jestem tu nowa
i mam taki problem 26.08 poronilam, niestety nie wiadomo dlaczego i który to miesiąc wnioskuje ze okolo dwoch tyg.ostatni @ miałam 8 lipca i od tamtej pory cisza(łyżeczkowania nie było)około dwóch tygodni od poronienia doszlo do pełnego stosunku, testy sikane wychodzą pozytywne choc kreseczki są bledziutkie,dzis odebrałam bhcg i wynik to 30,58
normy
1-2tydz 16-156
2-3tydz 101-4870 itd
podpowie mi ktoś co o tym myśleć? wizyta dopiero w czwartek a ja zwariuje:-) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 8:40 pm Temat postu: |
|
|
No cóż poronienia się zdarzają . U Ciebie zapewne była to najzwyklejsza ciąża biochemiczna dlatego nie wymagała łyżeczkowania. Z kolejną ciążą to trudno cokolwiek powiedzieć bo jednak to dosyć wcześnie i opcje są dwie .
- albo w Twoim organizmie utrzymuję się jeszcze poziom hormonu ciążowego z poprzedniej ciąży...
- albo jest to kolejna ciąża.
Nic nie poradzę a mogę zaproponować tylko kolejne badanie beta hcg aby sprawdzić czy przyrasta czy maleje. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
olenka_235
|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Niestety bhcg spadło i napewno nie jestem w ciąży...tym bardziej że chwilkę po wizycie u lekarza zaczął mnie nawalać brzuch i dostałam @....
teraz trzy miesiące czekanie, sprawdzania itd, ale jestem dobrej wiary:-)
pozdrawiam bede tu częstym, gościem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 8:32 pm Temat postu: |
|
|
No widzisz tak myślałam,że jednak hormon ciążowy jeszcze utrzymał się z poprzedniej ciąży. Było zbyt wcześnie aby doszło do kolejnego zapłodnienia. Trzymam kciuki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mat_f
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 9:48 pm Temat postu: |
|
|
cześć dziewczyny.. Czy uważacie ze jest sens robić bHCG w 6 dni po owulacji? Czy test juz cos pokaże? I czy wynik >5 bedzie dawał pewnosc ze nie jestm w ciąży? czy tylko wynik > 1 bedzie pewny? Pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim nie wiesz ,że jest 6 dni po owulacji . Chyba ,że miałaś monitoring cyklu. Jeśli nie to odczekaj najmniej 10 dni od środka cyklu i wtedy zrób bete.
Wynik zależy od norm w danym laboratorium _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mat_f
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 10:15 pm Temat postu: |
|
|
Lekarz mówił mi, ze ciąże liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, czyli jeśli owulacja/zapłodnienie była 14 dni od tej daty to ciąza jest już 2 tygodniowa... troche tego nie rozumiem i jak odnieść się w takim razie do wyników bhcg... bo skoro liczy się od ostatniej miesiączki to jest u mnie 3 tydzien ciązy i 7 dni po zapłodnieniu... :/ nic nie rozumiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|