Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasia.w-wa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 20, 2011 7:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
jestem nowa na forum, i od razu mam pytanie, do znawców tematu.
Jestem w ciązy Mr. Green bardzo się ciesze, ale.... 28 dc HCG 565 powtarzałam badanie po trzech dniach tj. 31 dc HCG wyniosło 3546. HCG w przecięgu 72 godzin powinno przyrosnąc 114% a w moim przypadku to prawie 600% normy Rolling Eyes Czy kiedyś spotkaliście się z czymś takim? Oprócz tego że wynik bardzo duży - zapewne blizniakowy, to jeszcze straszny przyrost. Czy możecie jakoś to zinterpretować?
czy to może być zasniad groniasty

z góry dziękuję za wasze opinie

pozdr.
Kasia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
patrycjaaa

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. wiem, że już pewnie macie dosyć zdesperowanych dziewczyn zadających podobne pytania, jednak zawsze każda z nas uważa, że jej przypadek jest wyjątkowy, więc proszę o wyrozumiałość Smile

otóż tak... kochałam się z chłopakiem około owulacji, z prezerwatywą, wszystko było w porządku, raczej nie pękła, przynajmniej nic nie było widać "gołym okiem", jednak jak wiadomo "wszystko się może zdarzyć". w sumie zaczęłam panikować już kilka dni przed spodziewanym okresem bo bardzo źle się czułam, a teraz jest już jakieś 4-5 dni po terminie a okresu brak. w ciągu ostatnich kilku dni zrobiłam 3 testy (tak, oszalałam) - wszystkie negatywne, a dzisiaj robiłam betę hcg z krwi. wynik < 2,0 mIU/ml. czy to oznacza definitywnie brak ciąży, czy jeszcze mogę się czegoś obawiać? jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i odpowiedź. czy nie zrobiłam tej bety za wcześnie? 4-5 dni po pierwszym dniu spodziewanej miesiączki?
Powrót do góry
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

patrycjaaaTesty z moczu lubią się mylić (za wcześnie zrobiony może wyjść negatywny), Zrobiłaś testy po terminie spodziewanej miesiączki powinny być wiarygodne. Biorąc wszystko co opisałaś moim zdaniem tutaj nie ma żadnej ciąży.
Chyba trochę spanikowałaś Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brak ciąży Wink. Beta jest wiarygodna

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lip 01, 2011 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o ile wykonana w odp czasie :> Cool Laughing

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 8:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wykonana po spodziewanej miesiączce wiec jest ok Wink

Powrót do góry
O-onaŚląsk

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 6:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Dzisiaj byłam na bHCG ale wyniki jutro...

Pytanie mam powiązane, chociaż niekoniecznie. robiłam testy ciążowe domowe (w sumie już miesiąc po @) i wszystkie 3 wyszły negatywne.

Pytanie, czy jest możliwość by test ciążowy nie wykrył takiej ciąży? Dodam, że mam bardzo rozcieńczony mocz (wręcz przeźroczysto-żółtawy..) temperatury podniesionej nie mam, ale obolałe piersi, mdłości, rozdrażnienie i senność - obecne. Często także przy siedzeniu bolą mnie pachwiny i podbrzusze... raczej sobie nie urajam, bo po testach nie oczekiwałam dzidzi, często miałam problemy z okresem, ale nigdy aż takie..

Chciałam też zapytać czy waga przy teście ciążowym ma znaczenie? jestem dość dużą dziewczynką..

stresuje się, bo jedną ciąże straciłam, a nie jestem pewna czy jestem gotowa na drugą.

będę wdzięczna za odpowiedź.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po takim czasie test ciążowy wykryłby ciaże . A ile minęło od stosunku?? Ponieważ masz nieregularne okresy może owulacja się przesunęła....dlatego pytam o moment stosunku

Powrót do góry
kasia_k88

PostWysłany: Sob Sie 13, 2011 8:08 pm    Temat postu: beta hcg Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wynik badania Beta HCG wyszedł 7,4 od owulacji ostatniej mineły dwa tygodnie a od miesiączki prawie cztery. Czy z otrzymanego wyniku można odczytać że jestem w ciązy?
Dodam jeszcze ze mam lekkie bóle brzucha tak jak przed okresem, piersi nawet troche bolą i baaardzo zaostrzył mi sie apetyt co u mnie jest raczej dziwne bo zazwyczaj jem mało
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Sie 13, 2011 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Taki wynik świadczy o ciąży ale aby to stwierdzić w 100% ,potrzebujesz norm laboratorium w jakim wykonywałaś badanie.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 32 z 41