Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasia.w-wa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 7:54 am Temat postu: |
|
|
Witam,
jestem nowa na forum, i od razu mam pytanie, do znawców tematu.
Jestem w ciązy bardzo się ciesze, ale.... 28 dc HCG 565 powtarzałam badanie po trzech dniach tj. 31 dc HCG wyniosło 3546. HCG w przecięgu 72 godzin powinno przyrosnąc 114% a w moim przypadku to prawie 600% normy Czy kiedyś spotkaliście się z czymś takim? Oprócz tego że wynik bardzo duży - zapewne blizniakowy, to jeszcze straszny przyrost. Czy możecie jakoś to zinterpretować?
czy to może być zasniad groniasty
z góry dziękuję za wasze opinie
pozdr.
Kasia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
patrycjaaa
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 11:59 am Temat postu: |
|
|
Witam. wiem, że już pewnie macie dosyć zdesperowanych dziewczyn zadających podobne pytania, jednak zawsze każda z nas uważa, że jej przypadek jest wyjątkowy, więc proszę o wyrozumiałość
otóż tak... kochałam się z chłopakiem około owulacji, z prezerwatywą, wszystko było w porządku, raczej nie pękła, przynajmniej nic nie było widać "gołym okiem", jednak jak wiadomo "wszystko się może zdarzyć". w sumie zaczęłam panikować już kilka dni przed spodziewanym okresem bo bardzo źle się czułam, a teraz jest już jakieś 4-5 dni po terminie a okresu brak. w ciągu ostatnich kilku dni zrobiłam 3 testy (tak, oszalałam) - wszystkie negatywne, a dzisiaj robiłam betę hcg z krwi. wynik < 2,0 mIU/ml. czy to oznacza definitywnie brak ciąży, czy jeszcze mogę się czegoś obawiać? jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i odpowiedź. czy nie zrobiłam tej bety za wcześnie? 4-5 dni po pierwszym dniu spodziewanej miesiączki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 2:56 pm Temat postu: |
|
|
patrycjaaaTesty z moczu lubią się mylić (za wcześnie zrobiony może wyjść negatywny), Zrobiłaś testy po terminie spodziewanej miesiączki powinny być wiarygodne. Biorąc wszystko co opisałaś moim zdaniem tutaj nie ma żadnej ciąży.
Chyba trochę spanikowałaś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Brak ciąży . Beta jest wiarygodna _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 10:47 pm Temat postu: |
|
|
o ile wykonana w odp czasie :> _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 8:29 am Temat postu: |
|
|
wykonana po spodziewanej miesiączce wiec jest ok _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
O-onaŚląsk
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie. Dzisiaj byłam na bHCG ale wyniki jutro...
Pytanie mam powiązane, chociaż niekoniecznie. robiłam testy ciążowe domowe (w sumie już miesiąc po @) i wszystkie 3 wyszły negatywne.
Pytanie, czy jest możliwość by test ciążowy nie wykrył takiej ciąży? Dodam, że mam bardzo rozcieńczony mocz (wręcz przeźroczysto-żółtawy..) temperatury podniesionej nie mam, ale obolałe piersi, mdłości, rozdrażnienie i senność - obecne. Często także przy siedzeniu bolą mnie pachwiny i podbrzusze... raczej sobie nie urajam, bo po testach nie oczekiwałam dzidzi, często miałam problemy z okresem, ale nigdy aż takie..
Chciałam też zapytać czy waga przy teście ciążowym ma znaczenie? jestem dość dużą dziewczynką..
stresuje się, bo jedną ciąże straciłam, a nie jestem pewna czy jestem gotowa na drugą.
będę wdzięczna za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 8:26 pm Temat postu: |
|
|
po takim czasie test ciążowy wykryłby ciaże . A ile minęło od stosunku?? Ponieważ masz nieregularne okresy może owulacja się przesunęła....dlatego pytam o moment stosunku _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia_k88
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 8:08 pm Temat postu: beta hcg |
|
|
Wynik badania Beta HCG wyszedł 7,4 od owulacji ostatniej mineły dwa tygodnie a od miesiączki prawie cztery. Czy z otrzymanego wyniku można odczytać że jestem w ciązy?
Dodam jeszcze ze mam lekkie bóle brzucha tak jak przed okresem, piersi nawet troche bolą i baaardzo zaostrzył mi sie apetyt co u mnie jest raczej dziwne bo zazwyczaj jem mało |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Taki wynik świadczy o ciąży ale aby to stwierdzić w 100% ,potrzebujesz norm laboratorium w jakim wykonywałaś badanie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|