Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasia_k88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 13, 2011 11:27 pm    Temat postu: hcg Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Taki wynik świadczy o ciąży ale aby to stwierdzić w 100% ,potrzebujesz norm laboratorium w jakim wykonywałaś badanie.

normę mam napisaną że od 5 wiec mogę się cieszyć??Razz

Dodano po 1 godzinach 56 minutach:

tosia81 napisał:
Taki wynik świadczy o ciąży ale aby to stwierdzić w 100% ,potrzebujesz norm laboratorium w jakim wykonywałaś badanie.

no wiec norma z laboratorium jest 0 - 5 ujemny.
ja mam 7,40 więc... ?Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pią Sie 19, 2011 9:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasia_k88 wygląda to na baaaardzo wczesną ciążę, ale jeszcze do sprawdzenia (warość bardzo niska)
Powrót do góry
Stokrotka85

PostWysłany: Sro Sie 24, 2011 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile Przedwczoraj robiłam badanie krwi aby stwierdzić ilość Beta HCG. Wynik : 9147,61 mIU/mL - według moich wyliczeń - 5/6 tydzień? Lekarza odwiedzę jutro, ale jeśli któraś z Was znajdzie troszkę czasu to chętnie upewniłabym się czy dobrze myślę? Smile
Pozdrawiam cieplutko!
Powrót do góry
kicsim

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 9:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć Dziewczyny,

dziś odebrałam swój wynik BHCG 3,1 mIU/ml, a normy mam takie na wyniku: 1 tydz. 5-50, 1-2 tydz. 50-500 itd. i już nie wiem, bo u mnie od stosunku upłynęło jakieś 13 dni (stosunek przerywany, tabsów nie biorę). Na 5 dni przed miesiączką dostałam brązowego plamienia, a później to już się w okres chyba zamieniło, ale nadal się martwię, bo wiem, że takie przypadki się zdarzają, że są krwawienia a później niespodzianka. Co radzicie? Powtórzyć to badanie za kilka tygodni i sprawdzić czy wzrasta poziom bhcg?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 9:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kicsim napisał:
Powtórzyć to badanie za kilka tygodni i sprawdzić czy wzrasta poziom bhcg?

tak byłoby najlepiej.
wg mnie to wskazuje na brak ciazy...chyba ze za 2-3dni poziom wzrosnie..

Powrót do góry
kicsim

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 10:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki! Smile

a dlaczego wynik nie jest bliższy zeru? od czego to może zależeć?

Dodano po 18 minutach:
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczerze powiem : nie wiem.
najlepiej by było jakbys sie spytała swego gin Smile
oni wkoncu maja odp. wiedze na ten temat.
a moze za pare dni spadnie do 0 Smile

Powrót do góry
kicsim

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziwne to wlasnie, bo niby mam miesiaczke/krwawienie a beta nie jest rowna zero, ale zapytam gina Smile dzięki wielkie raz jeszcze! Smile)
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 1:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

beta nie musi być równa zeru.

Powrót do góry
kicsim

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czytałam, wypowiedź lekarza, który twierdzi, że tylko poniżej 1 mIU/ml można wykluczyć ciążę i że te 3 mIU/ml może oznaczać baardzo wczesną ciążę. u mnie to może być 7 dzień od zapłodnienia. tak czy inaczej BHCG musi wzrosnąć, a wg moich obliczeń pod koniec przyszłego tygodnia powinno być na tyle wysokie, by ciążę mógł wykryć test apteczny. zobaczymy zatem Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41