Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 3:17 pm Temat postu: |
|
|
Nie znam się do końca, ale wydaję mi się, że wtedy lepiej poczekać na kolejną miesiączkę i rozpocząć opakowanie tak, jak się powinno...
A czemu zrobiłaś sobie w ogóle miesiąc przerwy w braniu tabletek? Bo trochę tego nie rozumiem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izka300984
|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Bo nie miałam tabsów do gina cięzko się u nas dostać no chyba że prywatnie ale na to nie miałam kasy,mam nadzieje że teraz w poniedziałek już się dostane kurcze teraz nie wiem co mam zrobić?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 1:05 am Temat postu: |
|
|
Poczekaj do następnego okresu. Nie namącisz w organizmie, a jakbyś wzięła tabletkę od 4 dc to musiałabyś się i tak dodatkowo zabezpieczać.
Poproś o receptę na 3 miesiące i od razu sobie zaklep wizyte na "w trakcie brania 3 opakowania"... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izka300984
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 9:53 am Temat postu: |
|
|
Dzieki nowicjuszka.
ale ogólnie to można było wziąc tabl od 4 dc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 11:45 am Temat postu: |
|
|
Można, ale trzeba się dodatkowo zabezpieczać i zwykle pojawiają się wtedy sie skutki uboczne, cykl sie zaburza itd. Więc nie wiem czy jest sens... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
izka300984
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 1:57 pm Temat postu: |
|
|
Poczekam do mastepnej miesączki a pytałam tak z ciekawośći jeszcze raz dziekje za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agawka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 6:07 pm Temat postu: |
|
|
witam mam małe pytanko.
otóż po roku i 9 miesiącach (dokladnie:) zazywania Yasmin zmieniam tabletki własnie na Novynette.
po skonczeniu ostataniego opakowania Yasmin zrobiłam (wlasnie jestem w trakcie) przerwę.
w pt zaczynam Novynette.
stąd pytanie czy będe bezpieczna od pierwszej tabletki?po jakims czasie czy odrazu np w pt mogę się kochac zanim wezme novynette?(zabezpiecznie jeszcze od yasmin?)a jak już ją wezme to od kiedy jestem bezpieczna?
i czy dobrze zrobiłam z tą przerwą?(pytalam oto ginekologa to powiedziła ze normlanie mam zrobic przerwe i potem novynette) ale czytajac różne fora mam już wątpliwości a ulotki jeszcze nie mam dlatego pytam
nigdy nie zmieniałam tabletek dlatego prosze o wyrozumiałość |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 7:13 pm Temat postu: |
|
|
hm, noynette jest słabsza, więc ja bym zabezpieczała się dodatkowo przerwę oraz pierwsze 7 dni brania nowych tabsów _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 8:11 pm Temat postu: |
|
|
A ja słyszałam że raz w roku na 2-3 miesiące powinno się nie brac tabletek, żeby okres wystąpił samoistnie u dziewczyn które są młodziutkie i tabletki biorą, tzn do 21-22 roku życia a najlepiej wszystkie, bo to zmniejsza ryzyko raka piersi, rozmawiałam z onkologiem na ten temat. to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 10:49 pm Temat postu: |
|
|
mi nic o tym nie wiadomo _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|