Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monti

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 3:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie znam się do końca, ale wydaję mi się, że wtedy lepiej poczekać na kolejną miesiączkę i rozpocząć opakowanie tak, jak się powinno...

A czemu zrobiłaś sobie w ogóle miesiąc przerwy w braniu tabletek? Bo trochę tego nie rozumiem?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
izka300984

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 4:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo nie miałam tabsów do gina cięzko się u nas dostać no chyba że prywatnie ale na to nie miałam kasy,mam nadzieje że teraz w poniedziałek już się dostane kurcze teraz nie wiem co mam zrobić??
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 1:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekaj do następnego okresu. Nie namącisz w organizmie, a jakbyś wzięła tabletkę od 4 dc to musiałabyś się i tak dodatkowo zabezpieczać.

Poproś o receptę na 3 miesiące i od razu sobie zaklep wizyte na "w trakcie brania 3 opakowania"...
izka300984

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 9:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki nowicjuszka.
ale ogólnie to można było wziąc tabl od 4 dc?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 11:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Można, ale trzeba się dodatkowo zabezpieczać i zwykle pojawiają się wtedy sie skutki uboczne, cykl sie zaburza itd. Więc nie wiem czy jest sens...
izka300984

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekam do mastepnej miesączki a pytałam tak z ciekawośći jeszcze raz dziekje za odpowiedz Smile
Powrót do góry
agawka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 6:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam małe pytanko.
otóż po roku i 9 miesiącach (dokladnie:) zazywania Yasmin zmieniam tabletki własnie na Novynette.

po skonczeniu ostataniego opakowania Yasmin zrobiłam (wlasnie jestem w trakcie) przerwę.
w pt zaczynam Novynette.

stąd pytanie czy będe bezpieczna od pierwszej tabletki?po jakims czasie czy odrazu np w pt mogę się kochac zanim wezme novynette?(zabezpiecznie jeszcze od yasmin?)a jak już ją wezme to od kiedy jestem bezpieczna?

i czy dobrze zrobiłam z tą przerwą?(pytalam oto ginekologa to powiedziła ze normlanie mam zrobic przerwe i potem novynette) ale czytajac różne fora mam już wątpliwości a ulotki jeszcze nie mam dlatego pytam Smile

nigdy nie zmieniałam tabletek dlatego prosze o wyrozumiałośćSmile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 7:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm, noynette jest słabsza, więc ja bym zabezpieczała się dodatkowo przerwę oraz pierwsze 7 dni brania nowych tabsów
novynette

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 8:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja słyszałam że raz w roku na 2-3 miesiące powinno się nie brac tabletek, żeby okres wystąpił samoistnie u dziewczyn które są młodziutkie i tabletki biorą, tzn do 21-22 roku życia a najlepiej wszystkie, bo to zmniejsza ryzyko raka piersi, rozmawiałam z onkologiem na ten temat. to prawda?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi nic o tym nie wiadomo Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 23 z 28