Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
novynette

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 18, 2008 12:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja używam tych tabletek i jest super, a bardzo długo już je biorę, nie miałam żadnych skutków ubocznych tak szczerze Very Happy Uważajcie poprostu na interakcje z innymi lekami, głownie antybiotykami i silnymi przeciwbólowymi(te w większych ilościach, od czasu do czasu nie szkodzą, chyba zektoś zażywa np tramal.. Confused ) i nie zwymiotować do 4godzin od wzięcia tabletki, nie mieć biegunki Laughing chociaż to trudno załatwić Wink ii nie popijac tabletek sokiem gjejpfrutowym. brać regularnie i kochać się do woli, czrpać przyjemność z seksu Smile takie moje rady skromne:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
angi

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Lis 19, 2008 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo Ci dziękuję Emilko za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy colosan ex może osłabić działanie tabletek?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 1:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie jeżeli nie wywoła biegunek i jeżeli zachowasz odstęp 4h pomiędzy tabletką anty a colosanem
ktosssss12

PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 3:34 pm    Temat postu: Novynette a krwawienie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ma pytanko. Jestem w trakcie brania 5 opakowania tabletek Novynette? Zostało 5 tabletek do końca a wystąpiło u mnie bardzo lekkie krwawienie...Czy może być to spowodowane stresem?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

albo nadzerka, albo infekcja albo tabletki przestały trzymac cykl. powinnaś udać się do ginekologa
ktosssss12

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale czy jestes pewna ze cos z tego?

Wystapilo u mnie takie krwawienie, ktore spowodowalo nawet lekkie bole brzucha jakie wystepuja podczas okresu... Czy po przerwie jaka ma nastapic za 3 dni wystapi u mnie krwawienie ktore powinny byc podczas 7-dniowej przerwy?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że tak... ale to oczywiście zależy od organizmu. jeżeli to jest krwawienie "z odstawienia", to raczej nie i wtedy by to znaczyło, że tabletki przestały trzymać cykl. czasami tak się zdarza
ktosssss12

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 11:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hm...przy drugim opakowaniu temu zapomnialam i pokrecilam tabletki i nie wzielam do konca opakowanie i zaczelam bez przerwy nowe. Po tym opakowaniu dostalam lekkie krwawienie ktore trwalo 3 dni. Wiec przy tym opakowaniu nie jest to odstawienie poniewaz przed tym mialam 7-dniowa przerwe... Moze byc to moze powodem stresu ktory towarzyszyl mi przez tydzien... Juz sama nie wiem co mam myslec...
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lis 22, 2008 12:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale to już jest 5te opakowanie, wiec chyba połączenie 2ego i 3ciego już nie powinno mieć wpływu
ktosssss12

PostWysłany: Sob Lis 22, 2008 9:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wlasnie tez tak uwazam...Wink))Ale jednak to jest 4 opakowanie...pomylilo mi sie. SPojrzalam na recepty w ksiazeczce i teraz jest jednak 4, nie 5 ;p Moze faktycznie to jakas infekcja.... 5 grudnia ide do ginia na wizyte....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 5 z 28