Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ktosssss12
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 11:34 pm Temat postu: Nie rozumiem tego... |
|
|
To moje 4 opakowanie tabletek Novynette!!. Przed koncem robienia przerwy tj 7 tabletke pojawilo sie u mnie krwawienie... I trwa do dzis do dnia kiedy juz odstawilam tabletki, tzn zrobilam 7 dniowa przerwe.. To plamienie pojawilo sie wraz z bolami menstruacyjnymi jakie wystepuja podczas okresu. Dzis pierwszy dzien odstawilam tabletki a to plamienie sie konczy... Myslalam ze wraz z odstawieniem bedzie mocniejsze...Nie wiem o co chodzi... ;// Moze mi ktos to wytlumaczyc... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cubanita88
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 8:29 pm Temat postu: |
|
|
hm...widzę ze nie jestem jedyna z imieniem "stresik" w ilu procentach mogę byc pewna ze przy 2 opakowaniu nie zajdę.....?Jakie czynniki mogą osłabić działanie tabletek novynette poza opóźnieniem z tabletka ( powyżej 12h)?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 11:00 pm Temat postu: |
|
|
te, które są wymienione w ulotce ;] czyli wymioty, biegunki w czasie 4h od połknięcia tabletki, dziurawiec i niektóre antybiotyki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mika0879
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 2:58 pm Temat postu: spóźniony okres |
|
|
mam pytanie jestem w połowie brania 3 opakowania novynettjak do tej pory wszystko było oki ale teraz spóźnia mi się okres.Musze dodac ze lekarz niezlecił mi żadnych badań tylko przepisal odrazu novynett. Boje się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 3:52 pm Temat postu: |
|
|
w którym dniu przerwy jesteś? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 5:18 pm Temat postu: |
|
|
hm ja tez mam pytanko co do tych tabletek. Kupiłam je dzisiaj i z tego co gin mówiła w pierwszym dniu cyklu mam zacząć je brać. Po skończonym opakowaniu czyli 21 tabletkach należy zrobić 7 dniową przerwę wszystko ok ale to moja pierwsza styczność z tabsami więc mam sporo pytań.
Czytałam w innym dziale że tabletki antykoncepcyjne mogą wywołać raka piersi bądź inne choroby-czy po novynett również się tak może dziać-choć z tego co mówiła lekarka jest w nich mniej hormonów niż w innych tabletkach ant i następne pytanie po ilu dniach stosowania mogę kochać się już bez prezerwatywy bez obaw zajścia w ciążę?a jak z zajściem w ciążę po odstawieniu są problemy lub zagrożenie jeśli się juz będzie w ciąży??dziękuję za odpowiedź.
I jeszcze jedno pytanie. Zapisane mam również globulki dopochwowe Sterovag, które mam zacząć stosować po okresie (leczę nadżerkę). Pytanie czy moge je równocześnie stosować bez obaw że osłabią działanie tab. anty? _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 6:30 pm Temat postu: |
|
|
1. nie, tabletki nie wywołują raka piersi, ale (ze względu na zawartość estrogenów) mogą ułatwiać i przyspieszać rozwój raka, ale który już wystąpił
2. możesz się kochać już od pierwszej tabletki bez zabezpieczenia jeśli weźmiesz ją 1dc
3. nie wpływają na późniejszą płodność. można się starać o dzidziusia od razu
4. jak już się zajdzie w ciążę, to tabletki nie wpływają negatywnie na płód ani brane przed ciązą ani w jej trakcie (jeśli się tak trafi, ale to rzy nieregularnym braniu itd)
5. możesz sterovag stosować, nie wpływają na skutecnośc anty _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 10:52 pm Temat postu: |
|
|
wielkie dzięki jesteś niezastąpiona _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 3:03 pm Temat postu: |
|
|
czy to normalne że przy braniu tabletek anty bolą piersi i odczuwa się w nich napięcie tak jak przed okresem?? _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Jest to normalne. Za jakiś czas (kila pierwszych opakowań) nie powinnaś już odczuwać takich dolegliwości. Mnie minęły po 3 opakowaniu _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|