Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Novynett - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 26, 27, 28  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ktosssss12

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 11:34 pm    Temat postu: Nie rozumiem tego... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To moje 4 opakowanie tabletek Novynette!!. Przed koncem robienia przerwy tj 7 tabletke pojawilo sie u mnie krwawienie... I trwa do dzis do dnia kiedy juz odstawilam tabletki, tzn zrobilam 7 dniowa przerwe.. To plamienie pojawilo sie wraz z bolami menstruacyjnymi jakie wystepuja podczas okresu. Dzis pierwszy dzien odstawilam tabletki a to plamienie sie konczy... Myslalam ze wraz z odstawieniem bedzie mocniejsze...Nie wiem o co chodzi... ;// Moze mi ktos to wytlumaczyc...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
cubanita88

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 8:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm...widzę ze nie jestem jedyna z imieniem "stresik" w ilu procentach mogę byc pewna ze przy 2 opakowaniu nie zajdę.....?Jakie czynniki mogą osłabić działanie tabletek novynette poza opóźnieniem z tabletka ( powyżej 12h)?? Confused
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 11:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

te, które są wymienione w ulotce ;] czyli wymioty, biegunki w czasie 4h od połknięcia tabletki, dziurawiec i niektóre antybiotyki
mika0879

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 2:58 pm    Temat postu: spóźniony okres Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie jestem w połowie brania 3 opakowania novynettjak do tej pory wszystko było oki ale teraz spóźnia mi się okres.Musze dodac ze lekarz niezlecił mi żadnych badań tylko przepisal odrazu novynett. Crying or Very sad Crying or Very sad Boje się Crying or Very sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w którym dniu przerwy jesteś?
costa23

Wysłał podziekowań: 9
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 5:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm ja tez mam pytanko co do tych tabletek. Kupiłam je dzisiaj i z tego co gin mówiła w pierwszym dniu cyklu mam zacząć je brać. Po skończonym opakowaniu czyli 21 tabletkach należy zrobić 7 dniową przerwę wszystko ok ale to moja pierwsza styczność z tabsami więc mam sporo pytań.
Czytałam w innym dziale że tabletki antykoncepcyjne mogą wywołać raka piersi bądź inne choroby-czy po novynett również się tak może dziać-choć z tego co mówiła lekarka jest w nich mniej hormonów niż w innych tabletkach ant i następne pytanie po ilu dniach stosowania mogę kochać się już bez prezerwatywy bez obaw zajścia w ciążę?a jak z zajściem w ciążę po odstawieniu są problemy lub zagrożenie jeśli się juz będzie w ciąży??dziękuję za odpowiedź.
I jeszcze jedno pytanie. Zapisane mam również globulki dopochwowe Sterovag, które mam zacząć stosować po okresie (leczę nadżerkę). Pytanie czy moge je równocześnie stosować bez obaw że osłabią działanie tab. anty?
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. nie, tabletki nie wywołują raka piersi, ale (ze względu na zawartość estrogenów) mogą ułatwiać i przyspieszać rozwój raka, ale który już wystąpił
2. możesz się kochać już od pierwszej tabletki bez zabezpieczenia jeśli weźmiesz ją 1dc
3. nie wpływają na późniejszą płodność. można się starać o dzidziusia od razu
4. jak już się zajdzie w ciążę, to tabletki nie wpływają negatywnie na płód ani brane przed ciązą ani w jej trakcie (jeśli się tak trafi, ale to rzy nieregularnym braniu itd)
5. możesz sterovag stosować, nie wpływają na skutecnośc anty
costa23

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wielkie dzięki jesteś niezastąpiona Smile
costa23

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy to normalne że przy braniu tabletek anty bolą piersi i odczuwa się w nich napięcie tak jak przed okresem??
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Jest to normalne. Za jakiś czas (kila pierwszych opakowań) nie powinnaś już odczuwać takich dolegliwości. Mnie minęły po 3 opakowaniu Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 6 z 28