Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Objawy ciązy- zbiorczy0

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martucha

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 08, 2006 7:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm a jak zrobisz badanie krwi tak zwana ( morfologie ) ??? a co moze oznaczac ta sladowa liczba krwi dzis po stosunku ??? a do lekarza ide ale dopiero 25 maja !!! i to ze sie teraz zle czuje moze byc tym ze jestem w cazi a organizm wyczuwa ze too intruz ??? odpisz Smile pozdro
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Maj 08, 2006 7:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe nie morfologia a określenie poziomu hormonu HCG to zupełnie dwie inne bajki. Chodz mają wspólny mianownik - pobiedanie krwi.

Wystarczy iść do laboratorium i zamówić sobie badanie na poziom hormonu bHCG, próbka krwi jest podobnej ilości jak do morfologii, wyniki są raczej normalnie tka jak każde inne. Czyli zazwyczaj na następny dzień, bądz jeszcze w tym samym popłudniu, wzależności od laboratorum.

Konkretów dowiesz sie już od osoby w laboratorium. Nie ma problemu z jakimiś pytaniami, zazwyczaj miłą obsługa wyjaśnia wszystko Smile

NA objawy ciązy trzeba troszke poczekać, zazwyczja najwcześniejsze i to napraawde słabe są od około 2 tygodnia od zapłodnienia. Jeżeli liczysz na ciąże, to ja był bym naprawde ostrżny z tym złym stanem zdrowia. Podświadomość potrafi naprawde wiele zdziałać, mozę być to poprostu wynik stres związanego z planowanie rodziny jak i zupełnie coś innego, nie związanego z tym. Dlatego naprawde to było by ostanim sposobem który polecał bym na określenie ciąży.

Być może to było zwykłę plamienie - zbieg w czasie że plamienie teraz wystąpiło, czasems ie zdarza, nie jest to powodem do jakiegoś wielkiego niepokju, wystarczy zaznaczyć o tym fakcie lekarzowi podczas wizyty. Myśle że to on już dokłądnie określi czym było spowodowane.
Powrót do góry
martucha

PostWysłany: Pon Maj 08, 2006 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm ok dzieki a wiesz ten test to jak sie nazywa poprawnie ??? i jakie badanie na krew mowi ze jest w twoim organizmie drugi osobnik ??? i czy badanie moczu cos da na ob ???? odpisz pozdro dla ciebie Smile
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Maj 08, 2006 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej stwierdzenie OB nic tutaj nie da.

Test na poziom hormonu HCG, tak to sie nazywa.

Mam wrażenie że przy okazji rutynowych badań chcesz stwierdzić ciąże, a to jednak nie to samo.

Jeżeli nie potrafisz wytrzymać to zrób test na poziom hormonu HCG a potem idz tego 25 do lekarza Smile
Powrót do góry
martucha

PostWysłany: Pon Maj 08, 2006 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki Smile jutro sie zrobi ten test a 25maja sie pujdzie do lekarza Smile pozdro dla ciebie i dzieki za pomoc Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
martucha

PostWysłany: Wto Maj 09, 2006 5:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hejka a ja mam problem kochalam sie wczoraj z chlopakiem a jestem w kolo 8 tygodnia ciazy i dostałam krwawienie kti\ore trwalo 2 godzinki od czego to moglo byc ???

POMOCY !!! Crying or Very sad
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Maj 10, 2006 11:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Staramy się z mężem o dziecko. W tamtym tygodniu miałam okres, taki trochę słabszy. Skończył mi się w piątek 05.05. Od wczoraj mam dużo większe piersi i są trochę bolące, czasami jest mi słabo. Wiem, że piersi bolą parę dni przed okresem. Czy zdarza się, że piersi bolą po okresie, czy jest to raczej objaw ciąży?
Powrót do góry
martucha

PostWysłany: Sro Maj 10, 2006 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm wiem ze piersi bola przed okresem to wiem ale czy po to nie potrafie ci na to odpowiedzic !!! ale ja mam straszne bole brucha i twarde piersi !!! i jestem w 4 tygodziu SmileSmileSmile pozdrawiam !!!

a jak jestem w ciazy i sie kochałam i po kochaniu dostałam krwawienie !!! co to moze oznaczac i czym to moze byc spowodowane ??? piszcie prosze !!! czekam
Powrót do góry
Ania182

PostWysłany: Sro Maj 24, 2006 5:05 pm    Temat postu: Ból brzucha i dziwne skurcze. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od jakis 5 dni boli mnie w dole brzuch i odczuwam dziwne skurcze, chyba macicy, czasami pobolewaja mnie jajniki.wprawdzie zbliza mi sie okres, a wlasciwie mialam go miec wczoraj. czy to cvzasami nie jest ciaża?dodam ze miesiaczkuje od 4 lat i zwykle mnie nic nie bolalo wczesniej, albo przynajmniej az tyle dni wczesniej! Odpowiedzcie
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Maj 24, 2006 8:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej.Poczekaj jeszcze kilka dni moze ci sie spużniac okres z powodu stresu.Jesli nie dostaniesz w ciagu 3-4 dni to zrób sobie test.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 14 z 47