Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martucha
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 7:16 pm Temat postu: |
|
|
hmmm a jak zrobisz badanie krwi tak zwana ( morfologie ) ??? a co moze oznaczac ta sladowa liczba krwi dzis po stosunku ??? a do lekarza ide ale dopiero 25 maja !!! i to ze sie teraz zle czuje moze byc tym ze jestem w cazi a organizm wyczuwa ze too intruz ??? odpisz pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 7:23 pm Temat postu: |
|
|
hehe nie morfologia a określenie poziomu hormonu HCG to zupełnie dwie inne bajki. Chodz mają wspólny mianownik - pobiedanie krwi.
Wystarczy iść do laboratorium i zamówić sobie badanie na poziom hormonu bHCG, próbka krwi jest podobnej ilości jak do morfologii, wyniki są raczej normalnie tka jak każde inne. Czyli zazwyczaj na następny dzień, bądz jeszcze w tym samym popłudniu, wzależności od laboratorum.
Konkretów dowiesz sie już od osoby w laboratorium. Nie ma problemu z jakimiś pytaniami, zazwyczaj miłą obsługa wyjaśnia wszystko
NA objawy ciązy trzeba troszke poczekać, zazwyczja najwcześniejsze i to napraawde słabe są od około 2 tygodnia od zapłodnienia. Jeżeli liczysz na ciąże, to ja był bym naprawde ostrżny z tym złym stanem zdrowia. Podświadomość potrafi naprawde wiele zdziałać, mozę być to poprostu wynik stres związanego z planowanie rodziny jak i zupełnie coś innego, nie związanego z tym. Dlatego naprawde to było by ostanim sposobem który polecał bym na określenie ciąży.
Być może to było zwykłę plamienie - zbieg w czasie że plamienie teraz wystąpiło, czasems ie zdarza, nie jest to powodem do jakiegoś wielkiego niepokju, wystarczy zaznaczyć o tym fakcie lekarzowi podczas wizyty. Myśle że to on już dokłądnie określi czym było spowodowane. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martucha
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 7:30 pm Temat postu: |
|
|
hmmm ok dzieki a wiesz ten test to jak sie nazywa poprawnie ??? i jakie badanie na krew mowi ze jest w twoim organizmie drugi osobnik ??? i czy badanie moczu cos da na ob ???? odpisz pozdro dla ciebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Raczej stwierdzenie OB nic tutaj nie da.
Test na poziom hormonu HCG, tak to sie nazywa.
Mam wrażenie że przy okazji rutynowych badań chcesz stwierdzić ciąże, a to jednak nie to samo.
Jeżeli nie potrafisz wytrzymać to zrób test na poziom hormonu HCG a potem idz tego 25 do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martucha
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 9:31 pm Temat postu: |
|
|
dzieki jutro sie zrobi ten test a 25maja sie pujdzie do lekarza pozdro dla ciebie i dzieki za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martucha
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 5:59 pm Temat postu: |
|
|
hejka a ja mam problem kochalam sie wczoraj z chlopakiem a jestem w kolo 8 tygodnia ciazy i dostałam krwawienie kti\ore trwalo 2 godzinki od czego to moglo byc ???
POMOCY !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 11:15 am Temat postu: |
|
|
Witam.
Staramy się z mężem o dziecko. W tamtym tygodniu miałam okres, taki trochę słabszy. Skończył mi się w piątek 05.05. Od wczoraj mam dużo większe piersi i są trochę bolące, czasami jest mi słabo. Wiem, że piersi bolą parę dni przed okresem. Czy zdarza się, że piersi bolą po okresie, czy jest to raczej objaw ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martucha
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 2:49 pm Temat postu: |
|
|
hmmm wiem ze piersi bola przed okresem to wiem ale czy po to nie potrafie ci na to odpowiedzic !!! ale ja mam straszne bole brucha i twarde piersi !!! i jestem w 4 tygodziu pozdrawiam !!!
a jak jestem w ciazy i sie kochałam i po kochaniu dostałam krwawienie !!! co to moze oznaczac i czym to moze byc spowodowane ??? piszcie prosze !!! czekam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ania182
|
Wysłany: Sro Maj 24, 2006 5:05 pm Temat postu: Ból brzucha i dziwne skurcze. |
|
|
od jakis 5 dni boli mnie w dole brzuch i odczuwam dziwne skurcze, chyba macicy, czasami pobolewaja mnie jajniki.wprawdzie zbliza mi sie okres, a wlasciwie mialam go miec wczoraj. czy to cvzasami nie jest ciaża?dodam ze miesiaczkuje od 4 lat i zwykle mnie nic nie bolalo wczesniej, albo przynajmniej az tyle dni wczesniej! Odpowiedzcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Maj 24, 2006 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Hej.Poczekaj jeszcze kilka dni moze ci sie spużniac okres z powodu stresu.Jesli nie dostaniesz w ciagu 3-4 dni to zrób sobie test. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|