Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mania
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 3:35 pm Temat postu: bolesne piersi i ciaza!! |
|
|
mam taki maly klopot bo cos dziwnego sie dieje! zawsze przed okresem bola mnie piersi ale w trakcie okresu to ustaje! teraz 10 dni temu mialam okres i piersi nadal mnie intensywnie bola ( glownie podczas nacisku az ciezko spac na brzuchu) okres mialam w miare normalny! czy jest mozliwe ze jestem w ciazy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 9:00 pm Temat postu: |
|
|
a kochałaś sie z mężczyzną? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wirus
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 5:38 pm Temat postu: Kaszel, wymioty, ból |
|
|
Witam
Mam mały problem. Współżyję z moją dziewczyną od ok. 3 miesięcy i zawsze wszystko było ok. Normalny okres i zawsze prezerwatywa wysokiej jakości (Durex, Unimil. Nigdy najtańsza z kiosku). Nigdy nie mieliśmy sytuacji, że pękła. Czasami się zsuneła ale od razu zauważyłem i zakładałem nową. Dodatkowo miesiąc temu doszliśmy do wniosku, że dla bezpieczeństwa będzie brała tabletki antykoncepcyjne i zaczęła brać. Od momentu brania tabletek przez cały miesiąc bolały ją piersi i od czasu do czasu podbrzusze. Ból był podobny do bólu menstruacyjnego. Podczas tego miesiąca mieliśmy 2 wybuchy namiejętności i zrobiliśmy to bez prezerwatywy. Oczywiście nie skończyłem "w niej" tylko wyjąłem o wiele wcześniej jednak bardzo się boję, że tabletki mogły nie pomóc. Najgorsze jest to, że od 1,5 miesiąca dostała koklusz i często ma duże ataki kaszlu, które sa tak silne, że doprowadzają aż do wymiotów. Teraz kaszel troszkę ustąpił ale tylko troszkę a wymioty pozostały. Mówi, że cały czas ją drapie w gardle i dlatego chce jej się żygać. I poza bolącymi piersiami i wymiotami (które nie wiem czy sa spowodowane ciążą czy kokluszem) nie ma żadnych objawów ciąży. Apetytu nie ma prawie wcale, żadnych porannych nudności, mocz oddaje normalnie i nie ma zawrotów głowy.
Czy bolące piersi mogą być przyczyną, że zaczęła brac tabletki? Dzisiaj wzięła ostatnią i powinna dostac okres. Mam nadzieję, że dostanie. Ją cały czas uspokajam i nie daje po sobie nic poznać, że się boję aby się nie stresowała i nie opóźniała tym okresu. Miesiąc temu przed braniem tabletek miała okres ale podobno mało obfity. Czy jak dostanie okres teraz to będzie pewność, że nie jest w ciąży? Słyszałem, że były przypadki, że pomimo ciąży okres dalej występował. 1 czerwca ma wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaaa Gość
|
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 10:07 am Temat postu: |
|
|
Sadze ze nie jest Twoja dziewczyna w ciazy a bole moga byc skutkiem brania tabletek (moze sa niewlasciwe).
A co do kaszlu i wymiotow do wszystki przez koklusz i apetyt tez. Wiem bo tez to przezywalam! Mam nadzieje ze zglosila sie do dobrego lekarza i dostala dobre leki bo nie chce straszyc ale to jest powazna choroba i nawet czasem przez taki kaszel mozna sie udusic. Dlatego nie lekcewazcie sobie tego.
Pozdrawiam i zycze szybkiego dojscia do zdrowia! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 10:13 am Temat postu: |
|
|
Myśle że wizyta u ginekologa rozwieje wszystko.
Nie da sie jednoznacznie określić (przynajmniej na forum nikt nie jest wstanie) czy wymioty to sprawa kokluszy, nie odpowiednich tabletek czy może ciąży.
Z tego co opisujesz można wnioskować że to jedynie zbierzność w czasie tych wszystkich objawów, ale to już stwierdzi lekarz za 5 dni
Owszem przy niektórych tabletkach na początku bolą piersi i są też różne dziwne objawy. W razie przedłużającego sie złego znoszenia tabletek należy udać sie do lekarza aby je zmienił. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wirus
|
Wysłany: Nie Maj 28, 2006 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Dostała okres. Nigdy nbym nie pomyślał, że będe sie cieszył z tego faktu Teraz tylko czekam na potwierdzenie przez ginekologa. Dziękuję Wam za pomoc. Bardzo mnie uspokoiliście.
---- edit by Paweł:
Podwójny post już poprawiony. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 11:49 am Temat postu: |
|
|
Prosze powiedzcie co o tym myslicie a mianowicie zawsze jak przed okresem zaczely mnie bolec piersi, jednak bola mnie juz tydzien i okresu nie widac, wsółzylam chwile bez zabezpieczenia w 21 dniu cyklu i w 25 cykle trwaja kolo 30 dni, obenie jestem w 32 dniu cyklu i nic wiec moje pytaine brzmi czy to moze byc objaw ciazy czy zbilzajacego sie okresu, prosze powiedzcie co o tym myslicie bo ja juz zaczynam panikowac i nie moge sie na niczym innym skupic. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Cze 01, 2006 4:41 pm Temat postu: |
|
|
obeszlo sie bez waszej pomocy, bo dostałam okres tylko szkoda ze nikt mi nie odpisał |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smutna85*
|
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 5:17 pm Temat postu: Re: Ból brzucha i dziwne skurcze. |
|
|
czy skorcze i bole brzucha towarzysza ciazy juz od samego poczatku tzn od 2-3 tyg? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
|
Powrót do góry |
|
|