Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Objawy ciązy- zbiorczy0

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
smutna85*

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Cze 17, 2006 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tylko zapytalam czy to w ciazy mozliwe, czy kogos spotkalo i tyle. Myslalam ze moge sie poradzic.........
Probowalam znalesc rozne przyczyny bo nawet nie wiecie jakie to uciazliwe, budzic sie w srodku nocy i nie moc przestac drapac. a kazdego dnia budzic sie z wysypka ktora zaatakowala kolejne partie skory i to nie bylo jakies tam zwykle uczulenie bo (podobno) dostalam silny lek i plyn do smarowania, ale ze jestem w ciazy nie przyznalam sie-nie moge sobie na to narazie pozwolic........

---- edit by Paweł:
Logowanie porawione
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Cze 17, 2006 7:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmmm
I wnioskiem na wysypkę była ciąża?
Ja bym to umieścił na jednych z ostanich miejsc w hierarchii możliwości.

Owszem pytać można, zawsze.

W takim razie chyba kwestia objawów ciąży, wysypki i możliwości została rozwiana Wink
Powrót do góry
Kasssia
Gość

PostWysłany: Sob Cze 17, 2006 8:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co ja wiem nie wolno przyjmować żadnych leków jak się jest w ciąży chyba ze lekarz wyrazi zgodę a ty mówisz ze dostałaś lek bardzo silny a lekarzowi nie powiedziałaś ze jesteś w ciąży , radze się nie smarować .
W ciąży nie wolno używać żadnych balsamów maseczek i tego typu kosmetyków wszystkiego co ma ekstrakt z owoców tylko kosmetyki dla dzieci .
Powrót do góry
smutna85*

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to nie byl zaden wniosek, tylko pytanie. Choc zawsze lubilam slonce, nigdy nie mialam takiego problemu, a ze akurat teraz gdy jestem w ciazy wystapilo, to juz nie moja wina ze przyszlo mi do glowy!
Ok zostawmy juz temat wysypki w spokoju bo ona tez ma chyba dosc;)
Powrót do góry
smutna85*

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 10:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kasiu tylko ze ja musze wsiasc w sobote do samolotu......... a jesli bede miec wysypke jaka mialam ostatnio to mnie nie wpuszcza, nie mam prostej sytuacji. To po pierwsze, a po drugie to nie byla zwykla wysypka ktora schodzi po paru dniach, to bylo jakies swinstwo ktore z kazdym dniem sie pomnazalo, mialam to juz prawie na calym ciele. A jak swedzialo!!! A gdybym sie przyznala to pewno bym tego nie dostala (a probowalam innych lekow bardziej ladodnych i nic!). A poza tym musze! jeszcze przez te pare dni chodzic do pracy, a to bylo dla mnie bardzo uciazliwe.
Nie jestem zadowolona ze akurat takim sposobem musze to leczyc ale jak inne nie pomagaly..... i prosze nie krytykujcie mnie ze nie mysle o dziecku itd.
Powrót do góry
Madzia

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 11:08 am    Temat postu: Dziwne uczucia/odczucia. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czytałam wiele postów ale nie znalazłam odpowiedzi na moje watpliwosci! bo boje sie ze jestem w ciazy. wnioskuje to po tym ze miesiaczka powinna wystapic jakies dwa tygodnie temu a do tej pory jej brak! kilka dni przed spodziewanym okresem kochalismy sie z chłopakiem. fakt ze bez zabezpieczenia(stosunek przerywany - nigdy nie było problemów)... oprocz braku okresu mam dziwnie obolałe sutki i moj zoładek dziwnie przyjmuje rozne pokarmy! przez chwile boli mnie brzuch jak cos zjem! ale zero wymiotów. ogólnie czyje sie dobrze tylko ten bol brzucha- taki napadowy ból! zadnych innych objawów nie widze , czuje! wiec mam nadzieje ze to przez cos innego! przepraszam ze moze to kolejny taki post ale ja sie nie doczytałam a strasznie sie boje(moze to tez jest powodem braku miesiaczki)... wiem ze powinnam pojsc do lekarza ale najpierw chciała sie dowiedziec czegos w ten sposób. czekam na odpowiedz. z góry dzieki

---- edit by Paweł:
Rozumie że nie zabardzo wiedziałaś jaki temat nadać, zmieniłem go na bardziej adekwatny do treści postu, oraz nie powtarzający sie. Prosił bym o uważne nadawanie tematów, tak aby oddawałay najwierniej treść postu oraz nie powtarzały sie.
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy ale takie objawy i brak miesiaczki moga byc skutkiem jakies choroby. ja np tak mialam gdy okazalo sie ze mam torbiel janika.

Powrót do góry
koles

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

siema netka ,tzrymalas ksciuki i jest wszytko ok Smile
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w drógim tygodniu ciązy lekarz zbyt wiele nie pomoże. Poprezz badanie nie jest wstanie jeszcze określić, można to określić dopiero około5, 6 tygodnia ciąży.

Dobrym pomysłem był by zrobienie testu z krwi betaHCG, koszt to około 25 zł, można go zrobić praktycznie w każdym laboratorium, skutecznie jest wstanie określić stan w 2 tygodniu, jest dokłądniejszy od zwykłego testu.

Anetka ma racie, takie objawy mogą być spowodowane przez różne rzeczy, nie koniecznie musi być to ciąża, ani też torbiel.

Jeżęli test będzie negatywny a objawy nadal będą Cie nękać warto iść do lekarza. On w tedy wyjaśni co tak właściwie sie dzieje.

Teraz powinnaś zachować spokój, nerwy niczemu nie pomogą. Zdaje sobie sprawę że nie łatwo sie opanować gdy przez głowe przechodzą takie myśli.
Nie zostawaj sama z tym wszystkim, porozmawiaj z chłopakiem, może jakąś koleżanką. Czasem 15 minut gadania o niczym jest wstanie poprawić samopoczucie niżeli parę godzin najszczerszych i najgłębszych zwierzeń.
Są w okół nas ludzie których my nie jesteśmy obojętni, czasem nie są to najlepsi przyjaciele lecz ludzie którzy są w koło.
Rozejżyj sie, zastanów, sama poczujesz czy lepiej czujesz sie zwierzając czy raczej zostawiając sekrety dla siebie a czując że są ludzie w okół Ciebie którzy wcale nie domagają sie głębokij szczerości, po prostu są.
Powrót do góry
kwiatuszek
Gość

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 5:10 pm    Temat postu: czy test moze kłamac?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie
mam pytanko, mam taki problem, gdyz od jakiegos czasu 2 tygodni dokladnie bola mnie piersi, czasami boli mnie w podbrzuszu takjakby to byl bol pęcherza, okres w poprzednim miesiacu mialam bardzo skąpy 3 dni ale to nie moge nazwac okresem, czuje sie słabo, spiąca jestem ciągle, ale problem jest taki ze robilam dzis test ciązowy o godzinie 15 i wyszła mi jedna kreska, i nie wiem czy moze to jakas choroba we mnie wstąpiłą, az strach pomyslec. bo od dłuzszgo czasu staramy sie o dzidziusia, i nie wiem czy wierzyc testowi ?

prosze was o rade
pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 19 z 47