Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
stokrotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 12:59 pm Temat postu: Obserwacja śluzu - zbiorczy |
|
|
Witam. Miesiaczka skonczyla mi sie tydzien temu a teraz pojawil sie taki bialy, dosyc rzadki i obfity sluz. Czy to jest tzw.sluz plodny?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anula_5555
|
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 10:30 pm Temat postu: |
|
|
tak masz racje ok 9 dnia cyklu są dni plodne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dota
|
Wysłany: Sro Lip 26, 2006 11:55 am Temat postu: Jak wygląda sluz niepłodny? |
|
|
czy sluz nie płodny jest taki żółto-brązowy?i czy moze on wystepowac kilka dni po miesiaczce?Prosze pomóżcie mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 4:12 pm Temat postu: |
|
|
On jest bialawy.Troche tak jakbys do tego plodnego dodala maki Jesli ma taki kolor jak piszesz to moze swiadczyc o jakiejs infekcji. Mysle ze powinnas na wszelki wypadek odwiedzic ginekologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 6:25 pm Temat postu: |
|
|
To tak dla jasności... wystarczy poszukać...skopiowałam już jakiegoś przyklejonego tematu. Jakoś tu tak ładniej brzmi:
"Śluz estrogenny (charakterystyczny dla okresu okołoowulacyjnego),
i gestagenny (pojawiający się już po owulacji).
Śluz estrogenny (występujący w płodnym okresie) jest śliski, przejrzysty, szklisty, elastyczny i ciągnący się. Ma małą przyczepność i daje uczucie wilgotności w pochwie. Czasem zawiera domieszkę krwi.
Natomiast lepki, nieśliski śluz gestagenny (w niepłodnym okresie) ma białawy lub żółtawy kolor. Jest nieprzejrzysty, mętny, kłaczkowaty, gęsty, przyczepny i nie ciągnący się. Nie daje uczucia wilgotności w pochwie.
Dzięki swojej konsystencji gęsty i lepki śluz gestagenny staje się nieprzepuszczalny dla plemników, dlatego też są one zatrzymywane w oczkach sieci śluzu szyjkowego. Tam obumierają po około 8-12 godzinach pod wpływem kwaśnego odczynu (pH) pochwy. Bezpieczny okres rozpoczyna się trzy dni po stwierdzeniu obecności gęstego, lepkiego śluzu gestagennego." |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 4:32 pm Temat postu: śluz przed miesiaczka |
|
|
Witam mam taki problem, powinnam na dniach dostac miesiaczke (mam nieregularne cykle wiec nie jestem w stanie dokladnie okreslic kiedy ona przybedzie , jestem w 34 dniu cyklu) sluz plodny mialam jakies dwa tygodnie temu... czyli teoretycznie teraz powinien sie pojawic okres... ale ostatnio pare dni temu znow zauwazylam sluz plodny (ciagnacy sie). Moje pytanie jest takie czy sa mozliwe dwie owulacje? A dugie pytanie dzisiaj zauwazylam mala ilosc sluzu o lekko rozowym zabarwieniu (nie byla to krew) czy to jest sygnal zblizajacej sie miesiaczki? Jak mam to rozumiec? Dodam ze nigdy wczesniej tak nie mialam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 1:11 am Temat postu: |
|
|
mysle ze to byl sluz zabarwiony kwria. Jesli miesiaczka nadal sie nie bedzie pojawiac idz do ginekologa, bo moze kolor moze byc oznaka jakiegos zakazenia. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje bardzo za odpowiedź, rzeczywiscie miesiaczka pojawila sie wieczorem... od tego cyklu mialam zaczac brac tabletki antykoncepcyjne (Cilest) wiec tego samego wieczoru wzielam tabletke... ale zauwazylam ze moja miesiaczka jest dosyc skapa tym razem ale za to bardzo bolesna ... czy moze to byc spowodowane przyjmowaniem tabletek? Slyszalam ze gdy sie zacznie przyjmowac tabletki to miesiaczki sa mniej obfite ale zeby zaraz od pierwszego dnia zazywania?! W ciazy raczej nie jestem... i sie zastanawiam czy to jest normalne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 2:52 pm Temat postu: |
|
|
tak to prawda jesli bierzesz tabletki to okres staje sie krotszy i bardziej skapy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 3:14 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje bardzo Uspokoilo mnie to troszke bo juz sie wystraszylam ze cos jest nie tak bo tu trzeci dzien brania tabletek a ja juz prawie okresu nie mam .... a zawsze okres mialam 5-6 dni... Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|