Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kiki123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 9:35 am Temat postu: |
|
|
hej:)
zgodnie z zaleceniem masz wiadomość na pw:D pozdrawiam:)) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinaga
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 7:57 pm Temat postu: Śluz podaczas dni niepłodnych.... |
|
|
Witam mam taki problem od jakiegos czasu ( 1 miesiac) podczas dni nieplodnych wydobywa mi sie przezroczysty sluz taki jak podczas dni plodnych.Wykluczam w 100% ciaze poniewaz robilam testy, bylam u ginekologa oraz dostaje regularnie okres.... Nie mam pojecia od czego to może być ... jeżli ktoś z was ma jakie kolwiek pojęcie na ten temat proszę o szybką odpowiedz. dziekuje
----edited by emilka-----
skoro na 100% nie ma obaw ciąży, to poprzedni dział się nie nadawał za bardzo do tego tematu. przerzuciłam;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez tak czasem mam. Tzn. Raz 2 miesiace z rzedu potem miesiac przerwy, potem znowu wraca i tak w kolko. Juz nawet przestalam sie tym przejmowac, bo bylam z tym kilka razy u ginekologa i stwierdzil ze to nic powaznego, poprostu nie ktore kobiety tak maja. Ale moze na wszelki wypadek udaj sie do gina, powiedz mu jak jest i napewno sie dowiesz dlaczego tak sie dzieje u ciebie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinaga
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 10:54 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie za odpowiedz.Wiesz może to jest normalne tylko ja nigdy czegoś takiego nie miałam....i strasznie mnie to martwi.Ale jezeli mowisz ze niektóre kobiety tak mają uspokoiłaś mnie troszkę:*:* pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz ja tez tak nie mialam zawsze. Zaczelo mi sie to tak 8 miesiecy temu i tak jak pisalam powyzej mam to z przerwami. Mimo wszystko radze udac Ci sie do ginekologa i najlepiej zrobic wymaz w laboratorium, wtedy bedziesz miala pewnosc ze napewno wszystko ok Rowniez pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinaga
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Hej mogłabyś mi odpowiedz jeszcze na jedno pytanie ja ten sluz mam od jakiegos 1 miesiąca... myślisz że czym to by mogłobyć spowodowane ?zmieny hormonalne..?itpbo ciegle mnie to meczy i meczy... :* pozdrawiam:(( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Trudno powiedziec, u kazdego jest to uwarunkowane inaczej moze byc to przez hormony, moze przez sposob ubierania(noszenie zbyt obcislych ubran lub bielizny z tworzyw sztucznych) Moze jakas infekcja, ale skoro nie narzekasz na swiad, pieczenie i nie przyjemny zapach to jest wszystko ok.
Wiesz nie jestem lekarzem wiec nie moge stawiac diagnoz, ale jesli nie daje Ci to spokoju to zrob wymaz z pochwy (biocenoze) i bedziesz miala czarno na bialym. To badanie nie kosztuje majatek, a bedziesz miala spokoj jak zobaczysz ze wszystko ok, a tak napewno Cie to meczy(wiem cos o tym )
A nosisz bielizne bawelniana czy raczej z tworzyw sztucznych?? Bo to tez moze byc przyczyna. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
starr
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 1:51 pm Temat postu: |
|
|
jezeli mialam w srodku cyklu sluz płodny a poźniej ponownie jednorazowo sluz plodny w 23dc ( mam cykl ok 28 ) to moze wystapic owulacja za podczas tego drugiego sluzu plodnego czy mam sie tym nie przejmowac? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 4:40 pm Temat postu: |
|
|
hm.. a oprócz śluzu mierzysz tempke? mi się wydaje, że jednodniowa zmiana śluzu przy regularnych cyklach 28dniowych nie powinna tutaj sugerować owulacji, ale nie jestem pewna _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natii
|
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 10:53 am Temat postu: |
|
|
Ja znam taka metode na okreslenie czy dana wydzielina jest sluzem czy tez uplawem: trzeba wrzucic ja do przezroczystego pojemnika z woda i jesli sie rozpusci to nie jest to sluz plodny, ale stala normalna wydzielina z pochwy, ktora niekoniecznie musi byc oznaka choroby o ile nie ma innych niepokojacych objawow. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|