Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klaudiii19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Ale ten zółtawy śluz jest ciągle czy tylko tak 'na chwilę' bo jak byłam w wc to miałam i po godzinie poszłam to już nie miałam... Czy to normalne?
Pozostaje czekać mi tylko na okres.. a skoro napisaś,że ten śluz występuje 12-16 dni przed miesiączką,tzn. że mi się spóźni miesiączka,bo powinnam dostać 29 listopada.. w sumie mam 14 lat dopiero to mogę mieć jeszcze nieregularną hę?
Dodano po 1 minutach:
..i doczytałam teraz od mala_mi że okres może się spóźnić również z powodu zażywania antybiotykow tak? bo właśnie mam anginę i spożywam antybiotyki..
---Pytanie przeniesione do odpowiedniego działu i tematu. Poczytaj sobie bo na temat Twojej ewentualnej ciąży rozmowa juz była i odpowiedz dostałaś bardzo wyczerpującą. Nie drąż tematu---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 1:41 pm Temat postu: |
|
|
pewnie ze moze sie spoznic. od antybiotykow, stresu, roznych chorob, zmian klimatu itp. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Sluz nieplodnym, wystepoujacy przed miesiaczka, kiedy tak naprawde sie pojawia? Jakos odrazu po owu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 11:41 pm Temat postu: |
|
|
od razu to chyba nie.. zalezy kiedy owulacja sie konczy... niepłodne sa od 18 dc wiec i od tego dnia powinien byc juz niepłodny.. ale czy jest:? to nie wiem moge smialo powiedziec ze napewno niepłodny jest juz od 20dc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 11:44 pm Temat postu: |
|
|
trzeba pamiętać, że w szyjce może być juz niepłodny a nie widać go gołym okiem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
To jest tak. Owulacja występuje w momencie gdy śluz zmienia się z przezroczystego ciągliwego na taki mleczny, nierozciągliwy. I okres niepłodny zaczyna się 4 dnia po zmianie.
Wystarczy poczytać odpowiednie tematy. Już wielokrotnie o tym pisałam. Są tu też tematy tylko temu poświęcone... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olivia84
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 6:00 pm Temat postu: |
|
|
tak jak mi tu sugerowano moja owulka chyba sie przesunela.a tyle paniki bylo.powiem wam kobietki ze zycie starajacej sie o dzidzie kobiety jest ciezkie.od testu do testu.potem okres liczenia mierzenia.hmm...zwariowac mozna.jak pisalam wyzej korzystajac z testow byl to 11 dzien kiedy szanse byly najwieksze,teraz czekam.tylko zastanawiam sie skoro test pokazal ze to juz a sluzu zero.od poczatku sucho.mialam tylko te plamienia po okresie a od tamtej pory nic.czy ten sluz zawsze powinien wystepowac?bo ja zawsze mialam tylko w tym miesiacu moj organizm zwariowal.podejrzewam tez problem z jajnikiem.boli juz tydz i jest wypukly ze tak powiem,nie wiem czy to ma zwiazek.pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
RocketQueen
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny, ja tu już pisałam o swoim problemie jaaakiś czas temu, może teraz też pomożecie mi rozwiać moją wątpliwość
Od mojej ostatniej schizy (którą chyba ostatecznie przepędziłam negatywnym testem dwa miesiące po stosunku ) postanowiłam zapobiegawczo oprócz prezerwatywy stosować obserwacje temperatury i śluzu. Trwa mój drugi cykl, odkąd staram się to robić - z temperaturą jest ciężko, bo niemal non-stop jest podwyższona, wiec pozostaje mi to drugie.
Miesiączkę miałam 6-12 grudnia, ok. 18 grudnia zaobserwowałam rozciągliwy, przeźroczysty śluz, którego ilość znacznie zmalała po 5 dniach, a po tygodniu był już tylko 'wodnisty', następnie nieco lepki, ale było go mało. Dziś jest 25 dzień mojego cyklu, a ja odczuwam niemal zupełną suchość - czy to nie za wcześnie przy moich ok. 30-dniowych cyklach? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 11:00 pm Temat postu: |
|
|
zostało tylko 5dni do okresu wiec sluz moze wogole zaniknac nikt nie powiedział ze musi byc na okragło
jesli stosunki sa zabezpieczone to nie ma mowy o ciazy. mozesz byc spokojna _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
stevemajster
Wysłał podziekowań: 15 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 12:07 am Temat postu: |
|
|
czy śluz podczas podniecenia to taki sam śluz jak w pochwie normalnie? Chodzi mi czy można też określić dni płodne przez śluz podczas podniecenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|