Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 1:11 am Temat postu: |
|
|
Bo czasem zdarza się do zapłodnieniadochodzi nie w jajowodzie tylko juz w jamie macicy. ale to się bardzo rzadko zdarza. W praktyce wygląda to tak, ze test jest wiarygodny dopiero po tych mnimum 14-16 dniach. Ty zrobiłaś go już po tych 16 dniach więc jest wiarygodny.
Co do owulacji..Zależy kiedy wystąpiła. Jeśli w okolicach dnia stosunku(do3-5 dni) to właśnie ciąży wykluczyć nie można...
Jeśli później to jak najbardziej można ciąże wykluczyć. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evetka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Stosunek był 19 grudnia a owulacje miałam 5 stycznia (przezroczysty, ciągnący się śluz jakby białko kurze) więc myśle że to była owulacja bo co by to innego mogło być? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 11:19 pm Temat postu: |
|
|
niekoniecznie owulacja. sluz o ktorym piszesz oznacza dni płodne a owulacja objawia sie głownie kłuciem w jajnikach. no sluzem tez ale przewazne kłucie sygnalizuje ze jajeczko peka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kwiatuszek10
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Minelo ponad pol roku, odkad odstawilam tabletki. Po odstawieniu praktycznie od poczatku mialam klopoty z regularnoscia.
Czy mimo dosc krotkiego brania tabletek (7 miesiecy) moze miec ono jeszcze wplyw na moje cykle? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 11:40 am Temat postu: |
|
|
jestem juz trzeci dzień od odstawienia tabletek, które żazywam na bolące miesiączki okres ostatnio dostaje na 4 lub 5 dzień od odstawienia tabletek, wcześniej miałam już na 3 dzień od odstawienia od wczoraj strasznie mnie boli brzuch jak na okres jak bym go już miała dostać a tu go nie ma, brzuch mam powiększony trochę się nie pokoje bo wcześniej mnie brzuch tak nie bolał przed @ do stosunku nie doszło żadnego jedynie przytulanie w ubraniach dwa miesiące temu oraz leżenie przytuleni do siebie chłopak w spodenkach ja w legginsach miałam już 2 okresy ale były krótsze czy to zmiany hormonalne że okres mam krótszy i dostaje później, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Tak...A czego się spodziewałaś? Zażywasz hormony które po pierwsze blokują owulację, po drugie redukują grubość błony śluzowej jamy macicy..Trudno żeby krwawienie z odstawienia było tak samo obfite i trwały tyle samo dni co miesiączka... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 5:41 pm Temat postu: |
|
|
a czy krwawienie z odstawienia może trwać pół dnia i się zbliżać do konca jeśli by tak było czy był by to wynik zaburzeń hormonalnych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 1:54 am Temat postu: |
|
|
To zależy od wielu czynników...Nie spotkalam się jeszcze żeby krwawienie z odstawienia trwało krócej niż 2-3 dni...
A które to jest opakowanie? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 4:50 pm Temat postu: |
|
|
1,5 roku stosuje te tabletki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 11:44 pm Temat postu: |
|
|
A kiedykolwiek robiłaś przerwę?Jeśli nie, to proponuje zrobić przerwę 3miesiące i w tym czasie zabezpieczać się metodami barierowymi i wykonać badania: morfologia, aptt, alat, aspat.
W ciągu tych 3 miesięcy poobserwować organizm. Czy miesiączki są obfite, normalnie wyglądające. Jeśli badania wyjdą ok i wszystko wróci do normy, to nic złego się nie dzieje i można do tabletek powrócić. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|