Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 12:51 am Temat postu: |
|
|
Bez wytrysku w środku nie będzie ciąży. Miesiaczka powinna wystapic mniej wiecej w czasie w ktorym do tej pory wystepowalo krwawienie z odstawienia, ewentualnie mniej wiecej wtedy kiedy miewalas miesiaczki przed stosowaniem tabletek. Roznie to bywa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evetka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Proszę jeszcze o jedną porade. Jak wcześniej pisałam odstawiłam tabletki 18 grudnia, a 22 grudnia miałam krwawienie z odstawienia. Wczoraj (5 styczeń) zaczął mi się wydobywać biały śluz, gęsty i ciągnący się - przezroczysty tak jak białko kurze. Oznaczałoby to owulację i dni płodne? Dzisiaj (6 styczeń) również się wydobywa ale o lekkim zabarwieniu żółtym. Co ja mam o tym myśleć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim zdecyduj się czy był biały i gęsty czy przezroczysty i ciagnacy sie...
Przezroczysty iciagnacy sie to dni plodne, gesty i bialy pojawia sie tuz po owulacji i po okolo2/3 dniach od jego pojawienia sie masz juz dni nieplodne _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evetka
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 11:11 am Temat postu: |
|
|
Ciągnący się. Ale czy lekkie zabarwienie żółte nie mówi o jakiejś chorobie? Nie jest to żółty śluz ma leciutkie takie zabarwienie. Czyli ciąże moge wykluczyć?
Dodano po 15 godzinach 6 minutach:
Dzisiaj (7 stycznia) mam też śluz ale biały z lekkim zabarwieniem żółtym lejący się. Martwi mnie to lekkie zabarwienie żółte czy wszystko jest wporządku. I przez te wszystkie dni bardzo boli mnie brzuch ;( Czy to reakcja organizmu na owulacje po odstawieniu tabletek? Ciąże moge wykluczyć jeżeli mam owulacje? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 12:29 am Temat postu: |
|
|
Jeśli nie współżyłaś po przyjęciu ostatniej tabletki z blistra bez dodatkowego zabezpieczenia to mozesz ciązewykluczyć.
Żółte zabarwienie może oznaczać infekcję, nadżerkę lub po prostu taka Twoja uroda.
Musisz zgłosić sie do ginekologa jeśli Cię to niepokoi.
Dalsze pytania o śluz zadawaj w odpowiednim temacie dotyczącym śluzu w dziale "Metody naturalne". _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evetka
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 11:40 am Temat postu: |
|
|
Współżyłam po przyjęciu ostatniej tabletki z blistra. Tabletki skończyłam brać 18 grudnia a 24 (krwawienie z odstawienia) współżyłam bez zabezpieczenia ale narzeczony nie skończył w środku. Pisałam o tym wcześniej. Od środy (5 stycznia) pojawiła się owulacja. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i był negatywny. Więc sama nie wiem co myśleć. Jeżeli miałam owulacje to ciąża jest wykluczona (sama owulacja + test). Jak myślisz?
Dodano po 46 minutach:
Pomyliłam się 18 grudnia odstawiam tabletki a 19 grudnia miałam stosunek bez zabezpieczenia ale narzeczony nie skończył w środku. A 22 grudnia miałam krwawienie z odstawienia do niedzieli. No i teraz ta owulacja. I zrobiłam test wyszedł negatywny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 1:30 pm Temat postu: |
|
|
Bez wytrysku zasadniczo nie ma mowy o ciąży.
Pamiętaj, że jeśli odstawiasz tabletki to okres który byłby normalnie przerwą nie jest chroniony przed ciążą.
Jeśli test był zrobiony min. 14-16 dni po stosunku to jest wiarygodny. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evetka
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Zrobiony test jest wiarygodny od 14 do 16 dni po stosunku? Na opakowaniu testu pisało że jest wiarygodny po 6 dniach od stosunku... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 7:00 pm Temat postu: |
|
|
Tyle ze po 6 dniach tp nie ma czego badać bo nie ma ciąży...Jak nie ma ciazy to nie ma hormonu ciążowego...
Poczytaj trochę jak dochodzi do zapłodnienia i ciązy i ile czasu który etap wymaga... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evetka
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 9:18 pm Temat postu: |
|
|
To dlaczego tak na teście pisało? Dlaczego wprowadza w błąd? Ale jeżeli do stosunku (bez wytrysku) doszło 19 grudnia a test zrobiłam 7 stycznia to chyba odpowiedni czas? A poza tym miałam owulacje wiec ciąże moge wykluczyć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|