Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 11:55 am Temat postu: |
|
|
Ja nie. Po prostu było ostatnie krwawienie i wszystko wracało do normy.
Po odstawieniu tabletek z reguły czułam się nawet lepiej niż podczas ich brania. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zabcia323
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 6:39 pm Temat postu: PRZERWANIE ANTYKONCEPCJI PO 8 TABLETKACH CO ROBIĆ :( |
|
|
Witam!
Przerwałam branie tabletki ponieważ się źle czułam po nich a teraz nie wiem czy nie jestem w ciąży Brałam tabletki od pierwszego dnia cyklu tj. 25.03 a w piątym doszło do stosunku który nie doszedł do końca (choć mówią ze wcześniej też coś wylatuje) tj. 29.03 tabletki brałam do środy (wieczorem była ostatnia) tj. 1.03 i teraz nie jestem pewna czy nie jestem w ciąży. Dodam jeszcze że po przestaniu brania tabletek dostałam krwawienia. Czy mogę wziąć tabletki których nie wzięłam przez 3 dni plus dzisiejszą ?? PROSZE O ODPOWIEDŹ
Nie zakładaj nowego tematu jeśli istnieje już pokrewny. Przeczytaj regulamin forum. Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:20 pm Temat postu: |
|
|
nie rozumiem czemu przestalas je brac, przy pierwszym opakowaniu trudno zebys zle sie nie czula.
nie ma sensu teraz brac tabletek, to pisze w ulotce, jakbys nie wziela jednej to co innego, a tak, po prostu przepadlo, musisz czekac na nastepny cykl.
a jesli chodzi o ciaze, to jakbys np zaszla, to tabletki nic ci juz nie pomoga. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:27 pm Temat postu: |
|
|
nie bierz ich. Na opakowaniu moich tabletek (yasminelle) jest taki schemacik:
ze jesli pominieto kilka tabletek z jednego blistra nalezy poradzic się lekarza.. i to chyba najrozsądniejsza porada ;- )
Na Twoim miejscu juz bym nie mieszala z tabletkami, tylko juz nie brala. Skoro mowisz ze tak Ci zle po nich to po co chcesz kontynuowac ich branie? idz do lekarza, powiedz co się stalo moze przepisze Ci inne i dopiero zacznij brac od nowa przy nowym krwawieniu.
Hm... skoro uprawialas seks 29.. a branie tabletek przerwałas 4 dni po stosunku, to ciaza jest mozliwa.
Ale tabletki zmieniaja sluz na nieplodny, a wytrysku w srodku nie bylo, krwawienie wystapilo wiec mysle ze w ciazy nie jestes.
Ale radze sie spytac lekarza, bo z tabletkami jest tak, ze jak bierze sie caly blister, kochasz sie w dniu wziecia ostatniej tabletki z blistra, to jestes zabiezpieczona tylko jesli zaczniesz brac tabletki po 7 dniach przerwy z nowego blistra. Dlatego nie mogę Ci powiedziec jak to jest w Twoim wypadku, tym bardziej, ze to Twoje pierwsze opakowanie tabletek..
Takze jeszcze raz powtarzam jak najszybciej do lekarza!!! najlepiej to juz jutro!! _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zabcia323
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:34 pm Temat postu: |
|
|
Byłam już u lekarza na drugi dzień i powiedział żeby odstawić i przejść się do lekarza ogólnego na gastroskopie bo ponoć mam coś nie tak z żołądkiem a po tabletki przyjść za pół roku, i powiedział ze plemniki żyją niby 2 tygodnie a drugi zaś powiedział że 72h więc sama już nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:43 pm Temat postu: |
|
|
w śluzie płodnym mogą przeżyć do 7 dni.
zastanawiam sie czemu od razu wnioskuje ze masz cos nie tak z zoladkiem, powtarzam ze rzadko kiedy zdarza sie zeby przy pierwszych 3 opakowaniach tabletek wszystko bylo w porzadku, dlatego powinno sie przyjac 3 opakowania i potem ewentualnie przerwac lub zmienic tabletki.
zrobilas glupio, nie bede owijac w balewne.
ale skoro nie doszlo do wytrysku to nie powinnas sie martwic.
dla pewnosci zrob test po 14 dniach, bedzie juz wiarygodny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:43 pm Temat postu: |
|
|
przerwalas branie tabletek wlasciwie w srodku cyklu wiec mogla nastpic owulacja po przerwaniu brania. A plemniki w pochwie przy dogodnych warunkach moga przezyc raczej nieco ponad tydzien. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zabcia323
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:46 pm Temat postu: |
|
|
ale czy to krwawienie jest normalne? i chyba nie byłoby go gdybym mogła być w ciąży? przerwałam po prostu bo strasznie bolał mnie żołądek i było mi słabo czasami że nie mogłam ustać na nogach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:49 pm Temat postu: |
|
|
krwawienie jest po odstawieniu tabletek.
jesli bylabys w ciazy to nie powinno go byc, tu masz racje, ale jesli bylo ty tylko krotkie krwawienie przypominajace bardziej plamienie niz "okres" to ciaza nadal jest prawdopodobna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zabcia323
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:52 pm Temat postu: |
|
|
przez dwa dni czyli piątek i sobota miałam taką brązową maź a dzisiaj leci ze mnie już normalna krew tak jak przy okresie tylko troszkę mniej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|