Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
thend
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 2:10 pm Temat postu: Pierwszy raz - ocena ryzyka ciaży |
|
|
Szukałam podobnej sprawy ale nic nie mogłam znaleźć, a sprawa jest dość.. pilna. Dni płodne wypadają mi od 6 do 13 maja... planuje z moim chłopakiem nasz pierwszy raz z 4 na 5 maja... Duże ryzyko? Czy lepiej sobie odpuścić? Oczywiście prezerwatywa jako zabezpieczenie. Pomóżcie!!
----edit by emilka----
prosze nadawać tematom tytuły jasne i wskazujące na problem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 7:52 pm Temat postu: |
|
|
thend jasne ze duze
nie wiem czy wiesz ze plemniki moga zyc w drogach rodnych kobiety nawet 72h wiec "jesliby" nie daj Boze pekła wam gumka to ciaza murowana... Najlepiej poczekaj i ok. 10 dni przed spodziewana miesiaczka sprobojcie sił wtedy jest zerowa szansa na ciaze.
PS- bardzo dobrze ze myslicie o zabezpieczeniu.
Jak długie masz cykle?? 28 dniowe czy wiecej?-mniej???
pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
thend
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 9:10 pm Temat postu: |
|
|
zawsze miałam 36 dni, ale ostatnio przed okresem wziełam długą gorącą kąpiel i mi przyspieszyło okres o 5 dni i ostatni cykl trwał 31 dni. Nie wiem co robić, jestem rozdarta wewnętrznie hehe to chyba nasza jedyna możliwość żeby to zrobić... ale nie chce za to zapłacić najwyższej ceny mam dopiero 18 lat na dziecko dużo czasu. To może dorzucić do prezerwatywy krem plemnikobójczy? sama nie wiem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 10:16 pm Temat postu: |
|
|
a kiedy mialas ostatnia miesiaczkee??? zaraz Ci policze kiedy najbezpieczniej jest sie kochac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
thend
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 10:31 pm Temat postu: |
|
|
no to tak... podam Ci dwie ostatnie.od 16 lutego do 23 marca miałam normalny 36 dniowy cykl, teraz ostatnią dostałam 23 kwietnia czyli 31 dni... teraz pozostaje pytanie czy jeśli przyspieszyła mi okres ta kompiel to czy nastepny bedzie trwał 36 dni tak jak normalnie... chyba pójde do ginekologa... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 11:14 pm Temat postu: |
|
|
no tak dobrze liczysz...płodne wypadna przy cyklu 31 dniowym miedzy 6 a 13 Maja Wiec radziłabym jesli juz w tych dniach macie sie kochac uzyc i prezerwatywy i mozesz kupic dodatkowo globulki dopochwowe (ok.12zł)--- uprzedzam ze po nich moze sie spoznic okres,ale nie musi.
Decyzje pozostawiam Tobie
A co do okresu to wydaje mi sie ze powinien byc tak jak normalnie masz(co 36dni) bo wtedy przyspieszyłas go kapiela. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
thend
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 10:28 am Temat postu: |
|
|
A to jeszcze mam pytanie... pianka krem czy globułki plemnikobójcze? Z tego co czytałam to pianka najlepsza... i wtedy chyba bedzie małe prawdopodobieństwo zajścia w ciąze... pianka + oczywiście prezerwatywa. Ech... Być Kobietą w globułkach odstrasza mnie ta piana... już robie się dość... mokra i bez tego a nie chce nic nie czuć, tak jak i mój partner. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 11:16 am Temat postu: |
|
|
thend ja osobiscie uzywałam globulek- fakt jest duzo piany po nich,ale zabezpieczenie tez super
Co do pianek to nie bede sie wypowiadac, poczekamy-moze ktoś sie wypowie kto stosuje ten środek antykoncepcji
Najwazniejsze ze myslisz o zabezpieczeniu 3m sie pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
comet
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 1:26 am Temat postu: |
|
|
thend Cytat: | już robie się dość... mokra i bez tego a nie chce nic nie czuć, tak jak i mój partner. |
Na twoim miejscu nie nastawiałbym się na super doznania, bo z tym pierwszym razem może być różnie.
Kolejne zapewne będą lepsze.
Dlatego myśląc o antykoncepcji dobrze by było abyś spojrzała na tą sprawę szerzej, po prostu wypracowała jakiś model ochrony, zabezpieczenia.
Te nawilżenie, o którym wspominasz może być początkowo niewystarczające dlatego nic się nie stanie, jak zastosujesz dodatkowo inne środki zabezpieczające.
Jednak najlepiej by było, aby ten pierwszy raz był bez gumki, jest delikatniej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
thend
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 6:07 pm Temat postu: |
|
|
ech ale właśnie chodzi o to że antykoncepcja hormonalna nie wchodzi w moim wypadku nawet w gre... bo nie moge przyjmować hormonów. Gumka więc musi być tak czy inaczej Ech coraz bliżej tego piątku... wiem żeby rewelacji sie nie spodziewać ale też i tego nie skreślam na wstepie... a może nawet i do niczego nie dojdzie... chce mieć tylko pewność... a wole chyba mimo wszystko żeby bolało teraz niż przy porodzie Cóż... czas chyba sie przełamać i... NA APTEKE |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|