Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:41 am Temat postu: |
|
|
kW_93 wiadomo że najbezpieczniejszą metodą antykoncepcyjną są tabletki antykoncepcyjne, w tym celu należy udać się do lekarza i na podstawie badań hormonalnych (które powinien zrobić - jak wiadomo rzeczywistość jest różna!) powinien przepisać odpowiednie tabletki.
Jeśli antykoncpecja hormonalna by nie była wskazana, a masz regularne miesiączki to radzę zrobić tak:
a) poczytać na temat dni płodnych i nie płodnych oraz jak się je wylicza np tutaj: http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
b) Zakupić prezerwatywy (np Extra safe) + globulki
c) Obliczyć kiedy miałaś dni płodne, i po dniach płodnych (przed miesiączką) rozpocząć współżycie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kW_93
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Własnie nie wiem czy narazie nie zrezygnować z tabletek bo wiem że w moim wieku raczej zmiany hormonalne nie wyjdą mi na dobre. A przynajmniej mogą być tego negatywne skutki.
Jaka jest skuteczność globulek ?
Wiadomo że do tego dołącze prezerwatywe ale jakoś chce mieć pewność żeby w 100% korzystać z przyjemności a nie martwić się o ciąże.
dzięki za info ; * |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 1:48 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co mi wiadomo skuteczność globulek to ok. 70 % (tutaj jednak nie mam 100% pewności co do tej wartości).
Jednak wraz z połączeniem z prezerwatywą stanowią bardzo dobre zabezpieczenie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kW_93
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 3:12 pm Temat postu: |
|
|
Dziękii bardzo ; * jak jeszcze będę miała jakieś wątpliwości to napiszę ;* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Druid2
|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 12:20 am Temat postu: |
|
|
Witajcie...
wkrótce i dla nas będzie ten pierwszy raz, zabezpieczamy się oboje(tab + gumka) i takie ... głupie pytanie ale w sumie niewidziałem nigdzie nic na ten temat;)
czy pęknięcie gumki(prócz bólu i ewentualnego zapłodnienia - z tabl raczej niema szans) powoduje coś jeszcze? co z tym zrobić?
pytanie głupie ale mawiaja kto pyta nie błądzi
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 11:43 am Temat postu: |
|
|
druid a co ma powodowac? jesli peknie w srodku to moze zdarzyc sie ze resztki zostana /.. .. ale jak potem je wydostac to juz nie pytaj.. trzeba uwazac, nie kupywac na sam poczatek jakis mega cienkich bo na 100% pekna.
no i najwazniejsze zebys nie doszedł w srodku... i wszystko bedzie oK
Dodano po 59 sekundach:
a nie rozumiem czegos... piszesz ze wkrotce bedzie wasz 1 raz i sie zabezpieczacie? jak to? przeciez jeszcze nie uprawialiscie sexu to po co gumki i tabletki? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
artikon
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Ja też tego nie rozumiem. Albo źle to ująłeś albo coś kręcisz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Wg mnie tabletki mozna zaczac wczesniej jesc:) A zabezpieczacie tzn. maja zamiar sie zabezpieczyc. Wg mnie rozsadna postawa przynajmniej nie bedzie potem placzu "czy dziewczna moze byc w ciazy" _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 12:00 am Temat postu: |
|
|
Mi no jesli chodzi o to to tak,nie potepiam,ale zabrzmiało dziwnie i nie tylko ja tak zrozumiałam . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
xxforumowiczxx
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 2:57 pm Temat postu: Poczekać z założeniem? |
|
|
Cześć!?
Być może za kilka dni mój 1 raz z panną. I mam do was kilka pytanek. Myślę, że nie będzie trwać to długo więc czy opłaca się w ogóle zakładać prezerwatywę czy przedłużyć pieszczoty i dopiero poczekać jak dojdę, przetrę spermę i założyć wtedy kondoma?(btw. można tak zrobić?)
Kupiłem durex performe i nie wiem czy będzie dobrze? Bo jak w padnę na pierwszym razie w wieku 17lat to kaplica.
I jeszcze jedno jak dojdę w kondomie to muszę zmienić go ale mam umyć 'członka' przed założeniem nowej gumy żeby przypadkiem nie zachlapać(...)?
Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne.
PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM!
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|