Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 8:33 pm Temat postu: |
|
|
oj kochana gdzie zabezpieczenie?? Teraz byś sie nie martwiła. Przez seks oralny w ciąże nie można zajść. Sperma musi sie dostać do pochwy.
Podejrzewam, że jesli kochaliście sie przed okresem to szanse na ciąże sa nikłe ale jednak jakieś są tym bardziej ,że stosunek przerywany jest najmniej bezpieczną formą antykoncepcji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Pytania nie są ani głupie ani błahe, wynikają po prostu ze strachu. sama to swego czasu przeżywałam:)
1)mnie bolało ale tylko troszkę, a krwi u mnie w ogóle nie było.ale u różnych kobiet różnie z tym bywa.
2)przede wszystkim trzeba się rozluźnić, i zaufać mężczyźnie z którym się jest i skupić się na uczuciu którym go darzysz a nie na tym co i jak trzeba zrobić. może się zdarzyć, że będziesz zestresowana i w związku z tym zbyt sucha, więc dobrze by było zainwestować w lubrykant, np.durex, żeby Cie dodatkowo nie uszkodzić.
3) możesz mu pomóc i nie ma w tym nic złego czy zdrożnego. poza tym Ty znasz się lepiej niż on, więc wtedy na pewno trafi tam gdzie potrzeba a nie gdzieś obok, co może spowodować niepotrzebny dodatkowy ból.
4)no to jest pytanie do Twojego mężczyzny...ja osobiście wolę się tam wydepilować, ale zawsze zostawiam pasek, a mój narzeczony nie narzeka...
5)ja też się bałam tabletek, ale muszę Ci powiedzieć że to jest błogosławieństwo...nie musisz się ich obawiać. plastry, zawierają hormony tak jak tabletki, tyle ze omijają przewód pokarmowy w związku z czym nie odczuwasz dolegliwości żołądkowo- wątrobowo-trzustkowych. poza tym tabletki hormonalne, plastry czy inne środki hormonalne pomagają wyregulować cykl, więc jest to dodatkowy plus ich przyjmowania.
Oprócz prezerwatyw i hormonów są jeszcze globulki i pianki, ale ja bym nie ryzykowała tylko na nich... ale i tak najlepiej byłoby gdybyś poszła do ginekologa. może Cie przebadać przez odbyt.
6)zapewniam Cie ze nie traci... mój narzeczony wręcz bardziej mnie szanuje, dba o mnie i w ogóle od momentu w którym zdecydowałam się z nim to zrobić po raz pierwszy...
7) może opiszę moją ulubioną...najpierw przepyszna kolacja przy świecach, następnie taniec przy"naszej" piosence, a później to już samo idzie od pocałunków do wielkiego o.
O jejciu... mala_mi mnie ubiegła... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 10:49 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | stosunek przerywany jest najmniej bezpieczną formą antykoncepcji. |
to nie jest w ogóle antykoncepcja ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fever
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie wiem czemu jest takie myślenie u kobiet, 20 letnia dziewica to jest wstyd, moim zdaniem jest to zaszczyt i powinnaś wręcz być z tego dumna, a nie się wstydzić hehe :] teraz jesteś świadoma i wiesz dobrze czego chcesz, że jest to ten jeden jedyny, a nie ktoś zwykły...co do depilacji to zależy jaki Twój facet ma gust, mi osobiście zarost nie przeszkadza, a moja kobieta jak nie jest wydepilowana to mówi, że źle się czuję i jej to nie odpowiada co do tabletek, moim zdaniem jest to najbezpieczniejszy i najlepszy środek zabezpieczający, nie dość, że można to robić wtedy kiedy ma się na to ochotę to jeszcze bóle podczas miesiączki są mniejsze i co najważniejsze wszystko jest regularnie - są to słowa mojej dziewczyny =] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 7:06 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcje
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 9:57 pm Temat postu: |
|
|
czyli jeżeli nawet mogłam być mokra z nasienia partnera w okolicach intymnych to raczej sie nie da? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 3:31 pm Temat postu: |
|
|
wszystko jest możliwe. Tak do końca nie możesz być pewna czy partner zdążył wyciągnąć przed wytryskiem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcje
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 1:15 pm Temat postu: |
|
|
już jestem całkowicie spokojna
wczoraj zrobiłam test ciążowy który wyszedł nagatywnie, a dzisiaj już dostałam okres.
jednak stres robi swoje.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 4:47 pm Temat postu: |
|
|
No to wszystko gra. Jeśli jednak nie chcesz mieć narazie dzieci to zabezpieczaj się a unikniesz tego typu stresów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
amonika922
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 8:08 pm Temat postu: dużyyy problemmm;( |
|
|
mam pewien problem...ja i mój chłopak chcemy rozpocząć współżycie ale wtedy gdy chcemy to zrobić mam dni płodne...mam więc pytanie...czy jeśli się zabezpieczymy poprzez prezerwatywe to ryzyko zajścia będzie dalej takie duże...prosze o odp
Przeniosłam do odpowiedniejszego działu i przyłączyłam do pokrewnego tematu. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|