Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Plamy na skórze

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bizzy

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Możesz spróbować też maści Fissan, jest jedną z tańszych i nawet skuteczna. Kosztuje około 25-30 złotych w dość dużej tubce. Mi się zrobiły rozstępy na ramionach od ćwiczeń, dzięki fissan trochę zróżowiały, wcześniej były okropnie fioletowe.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
informat

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 1:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sorrki, że tak późno odpowiadam, ale pw od innego użytkownika tego forum skłoniła mnie aby podzielić się moją dalszym doświadczeniem z resztą czytelników których spotkał podobny problem.

Dermatolog zdiagnozował zapalenie skóry (infekcja grzybicza) z powodu drożdżaków. Powodująca nadpotliwość gruczołow łojowych (te krostki). Wypisał receptę na maść " MYCOSOLOM (20 mg+2,5 mg)/g " tubka 15g.
I stosować 2x dziennie wcierając w podrażnione miejsce oraz brać "witaminę PP" 3x dziennie. Maść od razu zaczęła dawać efekty!!! (ulgę i stopniowo zanikanie plam) A co do witamin musiałem odłożyć bo mój żołądek ich nie tolerował i pojawiała się lekka zgaga.

Problem całkowicie zniknąłWink po ok.2-3 tyg. stosowania.

Niestety podczas ostatnich upałów z powodu dużej potliwości ciała pojawiła się jedna krostka w tym samym miejscu i od razu posmarowałem tą maści. I od razu zniknęła.

Co do skóry w miejscu to po kuracji jednak ten lekko ciemniejszy odcień skóry pozostał(jak by opalenizna). I mam przeczucie po ostatniej krostce, że jednak miejsce nadal jest podatne na to zapalenie w warunkach wzmocnionego pocenia się. Lekarz też wtedy powiedział, że ta infekcja mogła być rzeczywiście spowodowana tą długą podróżą w autokarze bez ruchu co spowodowało przepocenie się tej części ciała. grzyby typu drożdżaki podobno rozwijają się właśnie w takich warunkach.

Z własnego doświadczenia po tam tym przypadku. Polecam nie czekać tylko natychmiast iść do dermatologa. Bo problem jest uciążliwy i zwłoka powoduje większe obszary infekcji.

Pozdrawiam

PS.
A i od tego czasu staram się chodzić w bokserkach i bojówkach dla lepszej wentylacji.
Powrót do góry
aniesiaja

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 9:34 pm    Temat postu: Blizny po oparzeniach Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po ciąży zostały mi plamy na twarzy. Czym mogę je usunąć? Very Happy

Dodano po 2 minutach:

Moja siostrzenica poparzyła się herbatą i zostały jej paskudne blizny, takie narośla. Teraz ma 7 lat czym można jej pomóc? Poparzyła się jak miała rok.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniesiaja
na poparzenia i blizny świetnie działa Dermazin (na receptę). jednak wątpię czy pomoże na tak stare blizny.
warto się skonsultować z lekarzem. i popytać czy są jakieś inne sposoby oprócz chirurgii laserowej.
Powrót do góry
Adammm

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 12:47 am    Temat postu: Czerwone plamy na głowie -Zdjęcia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Kieruje się z następującym problemem, od ponad roku mam na głowie dwa takie jakby strupy, są ciągle zaczerwienione i jakby był na nich łupież bo jak się podrapie to oderwie się taki nawet spory tego kawałek.
Wygląda to następująco:
1. http://i35.tinypic.com/236vqa.jpg
2. http://i37.tinypic.com/514r5d.jpg
3. http://i36.tinypic.com/a469mw.jpg
4. http://i35.tinypic.com/2vab8tk.jpg

Nic na razie z tym nie robiłem ale teraz jak ściąłem włosy zaobserwowałem że mam na całej głowie takie czerwone plamy.
Wygląda to tak:

6. http://i33.tinypic.com/fd61zk.jpg
7. http://i35.tinypic.com/2h68q3k.jpg
8. http://i37.tinypic.com/fc44ck.jpg

Czy wie ktoś może co to jest i co zrobić aby to wyleczyć?
Z góry dziękuję za pomoc!
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plamy na twarzy, bardzo ogólne stwierdzenie, wg mnie niezbedna jest wizyta u DOBREGO dermatologa. Gdyz znam przypadek, gdy kobieta po ciazy rowniez miala tego typu problemy i dopiero odpowiednio dobrana kuracja sprawila ze plamy znikly.
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poza tym- jak długo jesteś po porodzie?
czy ginekolog zwrócił uwagę na te plamy?
i tak jak pisze Mała Mi- co to są za plamy? przebarwienia? przesuszona skóra?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 1:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adammm
moim zdaniem powinieneś pójść z tym do lekarza - ogólnego lub dermatologa.
czy plamy występują tylko na głowie? czy jeszcze gdzieś?
może to łojotokowe zapalenie skóry (stąd łupież) lub łuszczyca .
mój brat ma coś podobnego na głowie i u nasady czoła- efekt pracy na kopalni.
skoro utrzymuje się to już tak długo to koniecznie powinien zobaczyć to lekarz.
nie lecz się na własną rękę bo możesz tylko sobie zaszkodzić.
Powrót do góry
Adammm

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 10:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosia85 napisał:
Adammm
moim zdaniem powinieneś pójść z tym do lekarza - ogólnego lub dermatologa.
czy plamy występują tylko na głowie? czy jeszcze gdzieś?
może to łojotokowe zapalenie skóry (stąd łupież) lub łuszczyca .
mój brat ma coś podobnego na głowie i u nasady czoła- efekt pracy na kopalni.
skoro utrzymuje się to już tak długo to koniecznie powinien zobaczyć to lekarz.
nie lecz się na własną rękę bo możesz tylko sobie zaszkodzić.

Dziękuję za odpowiedź.

Plamy występują tylko na głowie, ostatnio te wszystkie nowe małe plamki czerwone znikły, zostały te co były od dłuższego czasu 3 duże plamy/strupy z tyłu głowy (zdjęcia od 1 do 4)
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

idź do lekarza- dermatologa lub rodzinnego. w przeciwnym razie się raczej tego nie pozbędziesz.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4