Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Plamy na skórze

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bianka16

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 5:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli to łuszczyca, to rzeczywiście plamki znikają pod wpływem słoneczka, ale nie wszystkie plamki niestety, tę resztę trzeba potraktować maścią. Lekarz raczej Cię nie ominie, ponieważ wszystkie maści przeciwzapalne na takie zmiany są wydawane na receptę. Do dermatologa nie potrzeba skierowania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
annka22

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 19, 2010 6:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja miałam kiedyś takie strupy i czerwone plamki za uszami i na szyi - taką suchą skórę miałam. Do tego miałam taki biały nalot na głowie - coś jak łupież ale wygladało to bardziej jak skorupa i od tego mi włosy wypadały. Lekarza zalecił używać nizoral 2 razy w tygodniu. Miałam jeszcze taki niebieski szampon z cynkiem z apteki - dość drogi. Nazywał się selsun blue czy coś takiego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4