Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Plastik. Groźny?

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nooise

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 9:19 pm    Temat postu: Plastik. Groźny? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Moj problem dla wielu moze byc niezrozumiały lub wręcz głupi, jestem w stanie to zrozumieć. Od jakiegoś czasu cierpię na różnego rodzaju fobie. Po urazach głowy nadszedł czas na zapachy.

Wczoraj kolega przyłożył do rozgrzanej żarówki plastikową pokrywke trzymając ją w ten sposób około 20 sekund. W pokoju nie czuć bylo żadnego zapachu, dopiero po wyjściu i ponownym wejści dalo się coś odczuć. Zdaje się, że woń zaczeła się roznosić dopiero po wylączeniu lampki. Pozniej pomieszczenie wietrzyłem przez okolo 40 min ( zamkniete drzwi, otwarte okno ) i poszedłem spać.

Po przebudzeniu czułem się dobrze. Dopiero pozniej pojawil się lekki ból glowy nad oczami ( wybaczcie prymitywne okreśelenie Wink )

Meritum. Czy taki zapach plastiku nadtopionego mogł byc groźny dla układu nerwowego? Dzisiaj jestem jakiś rozbity i rozkojarzony, może to być przyczyna nerwów, ponieważ cały czas o tym myślę, wolę jednak to sprawdzić. Sporo się naczytałem o klejach, lakierach etc izastanawiam się czy taki nadtopiony, badz co badz przypadkiem, plastik mogl byc grozny.

Prosze mnie poważnie potraktować. Dziękuje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 9:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wywietrz porządnie pokój, jeśli chcesz pozbyć sie dymu czy zapachu to zapal w pokoju swieczke, ona wyciąga dym.

Użyj odświerzacza powietrza może.

Nie, taki zapach zwłaszcza po czymś takim jak opisałeś nie jest wstanie niczego uszkodzić, co najwyżej podrażnić noc i to na chwilę.
Założe sie żę stanie na przejściu dla pieszych gdy przejedzie stara, czy jakieś innej ciężarówki ma więcej szkodliwego wpływu niżeli coś takiego jak opisałeś. (a przecież od chmudy dymy z rury wydechowej jakiegoś starego jelcza sie nie umiera Wink ).
Powrót do góry
nooise

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje. Jeszcze tak profilaktycznie zapytam.. Gdyby ta pokrywka przetopila się bardziej i nie wywietrzyłbym pokoju, kładąc się w nim spać to czy mogłyby pojawić się problemy w postaci pogorszenia pamięci, intelektu nawet etc?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krótko i treściwie:
nie.
Powrót do góry
nooise

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 3:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mógłbym jeszcze liczyć na argumentację? Przy nerwicy to pomaga.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ponieważ nie odnotowano takich przypadków.

Gdyby groziło to poważnym uszczerbkiem na zdrowiu było by to powszechnie wiadome.
Powrót do góry
nooise

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc musze wrzucić na luz. Te fobie zapachowe pojawily się u mnie na krótko po przeczytaniu o szkodliwości wąchania kllejów, rozpuszczalników etc.

A przecie plastik to nie klej.
Powrót do góry
nooise

PostWysłany: Czw Lut 01, 2007 9:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jeszcze korzystając z okazji, jeśli to nie problem zapytam o środki czyszczące. Otóż mam w domu specjalną polke w ktorej trzymamte wszystkie specyfiki. Znajdują się tam również szmatki do kurzu, maszynki do golenia etc. A więc szukając maszynki podczas otwarcia szafki często czuć ten przykry zapach. To także niegroźne?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 9:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem takźe nie groźne.

Argument:
Jeśli był by groźne to przejść przez regał z środkami czystości w hipermarkecie było zakończone plastikowymi workami na zwłoki Wink
Powrót do góry
nooise

PostWysłany: Wto Lut 13, 2007 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pozwolicie jeszcze, że o gaz ziemny zapytam. Wczoraj nastawiając wodę na herbatę, wstrzymałem oddech ( czasem miewam takie bezdechy ) i po zapaleniu gazu i wzięciu powietrza pomyślalem, że trochę tego gazu mogłem zaczerpnąć. Stąd pytanie. Gaz ziemny w takich małych ilościach, po bezdechu wyczuty może być groźny?

Te fobie mnie zabiją kiedyś Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3