Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Jest to na tyle duzy plaster ze raczej nie ma obaw moim zdaniem co do tych 5 mm.
Raczej bym sie obawiala gdybym to ja po 1wszym plastrze juz wspolzyla bez innych zabezpieczen.
Jak z tabletkami wiekszosc ogolna uwaza ze lepiej poczekac 1 miesiac brania i wtedy bezpecznie mozna sie kochac. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 10:16 pm Temat postu: |
|
|
:/ Kurcze, mzoe masz racje, czyli te hormony mogly jeszcze nie zadzialac ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 11:26 am Temat postu: |
|
|
hormony zaczynaja dzialas juz w pierwszym dniu ale najbezpieczniej jest odczekac miesiac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 2:54 pm Temat postu: |
|
|
jestem dobrej mysli i czekam na okres... dzieki za odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia83
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 10:40 am Temat postu: plastry a wątroba |
|
|
jestem po operacji usunięcia guza wątroby badania wykazały łagodną postać guza ginekolog przepisał mi plastry evera jednak po przeczytaniu ulotki informacyjnej przestraszyłam sie opisanych tam przeciwwskazań i skutków ubocznych jednak chciałabym dobrze się zabezpieczyć przed ciążą i co mam robić?może spróbuje i zobaczę czy coś będzie nie tak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 4:56 pm Temat postu: |
|
|
mysle, ze powinnaś spróbować. plastry własnie mają tą zalete, że omijają wątrobe i nie obciążają jej. a i tak i tak każdy organizm reaguje na hormony inaczej. uważam, że każda kobieta powinna mieć dobraną odpowiednią dla niej metodę hormonalnej antykoncepcji, dostosowaną do jej orgaznizmu, podczas konsultacji z ginekologiem po odpowiednich badaniach. ale dla wątroby plastry są lepszym wyjściem. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sb
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 6:41 pm Temat postu: |
|
|
nie znam tych plastrow jednak wiem ze tabletki hormonalne maja negatywny wplyw na nowotwory.bo rozumiem ze byla to zmiana nowotworowa. i tu raczej nei chodzi o proces trawienia,w ktorym bierze udzial watroba,lecz raczej o substancje we krwi. bo takie podobne zastrzezenia dotycza raka szyjki macicy czy guza piersi.ale jesli przepisal Ci je lekarz,po wczesniejszym zbadaniu Ciebie i zapoznaniu z historia choroby to zaufaj mu i rozpocznij stosowanie plastrow.w razie bolow lub niepokoacych Cie zmian udaj sie do niego i poinformuj |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia83
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 7:48 am Temat postu: |
|
|
dzięki za rady mam nadzieje że plastry będą lepszym rozwiązaniem niż tabletki dla pewności umówię się na wizytę do lekarza który mnie operował no chyba że stralkuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iii
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 12:25 pm Temat postu: Plastry Evra.. |
|
|
Czesc, mam pytanie..od roku stosuje plastry antykoncepcyjne Evra i chcialabym zrobic teraz przerwe i dac mojemu organizmowi mozliwosc funkcjonowania bez sztucznych hormonow (zwlaszcza ,ze moj ukochany wyjezdza na pare miesiecy)
Czy trzy miesiace to nie za krotka przerwa?
Czy ktoras z was stosuje Evre,jakie macie doswiadczenia z plasterkami?
piszcie...,pozdrowienia:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 10:41 pm Temat postu: |
|
|
ja stosowalam i musze przyznac ze sa wygodne i skuteczne. Z poczatku sie balam o odklejajace brzegi ale to nie zmienia podobno ich skutecznosci. Co do przerwy slyszalam ze najlepsza to ok 6 miesiecy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|