Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Plastry antykoncepcyjne - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest to na tyle duzy plaster ze raczej nie ma obaw moim zdaniem co do tych 5 mm.
Raczej bym sie obawiala gdybym to ja po 1wszym plastrze juz wspolzyla bez innych zabezpieczen.
Jak z tabletkami wiekszosc ogolna uwaza ze lepiej poczekac 1 miesiac brania i wtedy bezpecznie mozna sie kochac.
lolkaaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

:/ Kurcze, mzoe masz racje, czyli te hormony mogly jeszcze nie zadzialac ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Maj 10, 2007 11:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hormony zaczynaja dzialas juz w pierwszym dniu ale najbezpieczniej jest odczekac miesiac Smile
Powrót do góry
lolkaaaa

PostWysłany: Czw Maj 10, 2007 2:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem dobrej mysli i czekam na okres... dzieki za odp Smile
Powrót do góry
kasia83

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 10:40 am    Temat postu: plastry a wątroba Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem po operacji usunięcia guza wątroby badania wykazały łagodną postać guza ginekolog przepisał mi plastry evera jednak po przeczytaniu ulotki informacyjnej przestraszyłam sie opisanych tam przeciwwskazań i skutków ubocznych jednak chciałabym dobrze się zabezpieczyć przed ciążą i co mam robić?może spróbuje i zobaczę czy coś będzie nie tak
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle, ze powinnaś spróbować. plastry własnie mają tą zalete, że omijają wątrobe i nie obciążają jej. a i tak i tak każdy organizm reaguje na hormony inaczej. uważam, że każda kobieta powinna mieć dobraną odpowiednią dla niej metodę hormonalnej antykoncepcji, dostosowaną do jej orgaznizmu, podczas konsultacji z ginekologiem po odpowiednich badaniach. ale dla wątroby plastry są lepszym wyjściem.
sb

PostWysłany: Sro Maj 23, 2007 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie znam tych plastrow jednak wiem ze tabletki hormonalne maja negatywny wplyw na nowotwory.bo rozumiem ze byla to zmiana nowotworowa. i tu raczej nei chodzi o proces trawienia,w ktorym bierze udzial watroba,lecz raczej o substancje we krwi. bo takie podobne zastrzezenia dotycza raka szyjki macicy czy guza piersi.ale jesli przepisal Ci je lekarz,po wczesniejszym zbadaniu Ciebie i zapoznaniu z historia choroby to zaufaj mu i rozpocznij stosowanie plastrow.w razie bolow lub niepokoacych Cie zmian udaj sie do niego i poinformuj
Powrót do góry
kasia83

PostWysłany: Czw Maj 24, 2007 7:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za rady mam nadzieje że plastry będą lepszym rozwiązaniem niż tabletki dla pewności umówię się na wizytę do lekarza który mnie operował no chyba że stralkuje
Powrót do góry
iii

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 12:25 pm    Temat postu: Plastry Evra.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc, mam pytanie..od roku stosuje plastry antykoncepcyjne Evra i chcialabym zrobic teraz przerwe i dac mojemu organizmowi mozliwosc funkcjonowania bez sztucznych hormonow (zwlaszcza ,ze moj ukochany wyjezdza na pare miesiecy)
Czy trzy miesiace to nie za krotka przerwa?
Czy ktoras z was stosuje Evre,jakie macie doswiadczenia z plasterkami?

piszcie...,pozdrowienia:)
Powrót do góry
lolkaaaa

PostWysłany: Czw Lip 26, 2007 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja stosowalam i musze przyznac ze sa wygodne i skuteczne. Z poczatku sie balam o odklejajace brzegi ale to nie zmienia podobno ich skutecznosci. Co do przerwy slyszalam ze najlepsza to ok 6 miesiecy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 6 z 12