Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Plastry antykoncepcyjne - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
orka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 08, 2007 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdzie najlepiej naklejac te plastry?? Nie chce zeby byl widoczny i zebysie odklejal...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lolkaaaa

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 3:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie polecam posladkow (bo jak masz ciemna bielizne to sie szybko bardzo brudzi i odkleja), brzucha rowniez nie polecam bo jak siadasz i sie brzuch 'zgina' to tez sie robia pecherzyki na plastrze.

No i polecam łopatke. Tam sie zapomina o plastrze i jest zupelnie bezpieczny Smile

MIlego uzytkowania.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 4:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na ramieniu napewno tez nie odkeli sie Wink ale ktos chyba chiał usłyszec gdzie nakleic zeby nie bylo widac Rolling Eyes to sie wycofuje hehe

Powrót do góry
lolkaaaa

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 8:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to na lopatce nie widac Smile
Tylko tez wazna uwaga zeby nakleic w takim miejscu zeby ramiaczko od stanika nie przeszkadzalo.
Powrót do góry
Kuka

PostWysłany: Sob Lis 17, 2007 3:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam!
dopiero zaczynam orientować się w temacie antkoncepcji. Zastanawia mnie jeden fakt. Czy na poczatek, czyli jako pierwsza metode antykoncepcji lepiej wybrać tabletki czy plastry?
Powrót do góry
Laluna
Zbanowany

PostWysłany: Pią Lis 30, 2007 11:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w zasadzie nie ma roznicy, zalezy to od Lekarza i Twoich preferencji (takze finansowych, bo plastry sa zdecydowanie drozsze)
Zorientuj sie na forum było polecanych kilka stron o antykoncepcji, poczytaj sobie a podczas wizyty powiedz lekarzowi co twoim zdaniem byloby dla Ciebie wygodniejsze. Wybor metody to kompromis miedzy Tobą a lekarzem.
Powrót do góry
ktosik_20xx

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 9:08 pm    Temat postu: Jak to jest z tymi plasterkami? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanko.Wlasnie przestalam brac tabletki anty Cilest i mysle o zmianie na plastry. Czy moge przytyc po rzuceniu tabletek?? no i czy plasterki moga u mnie spowodowac przybieranie na wadze??

I jeszcze jedno.Duzo wazniejsze dla mnie:
tak jak tabletki mogly powodowac pewne choroby kobiece (z tego co mi wiadomo i slyszalam) to czy tak samo jest z plastramI??

-------edited by emilka------
ponieważ powstało kilka tematów, dotyczących plastrów antykoncepcyjnych, pozwoliłam sobie je połączyć w jeden.
ten temat również przyłączyłam do zbiorczego:) pozdrawiam
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 1:54 pm    Temat postu: Re: Jak to jest z tymi plasterkami? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ktosik_20xx napisał:
Czy moge przytyc po rzuceniu tabletek?? no i czy plasterki moga u mnie spowodowac przybieranie na wadze??

to indywidualna sprawa organizmu. jedne dziewczyny tyją przy tabletkach inne po ich odstawieniu a jeszcze innym waga się nie zmienia. tak samo jest z plastrami.

ktosik_20xx napisał:
tak jak tabletki mogly powodowac pewne choroby kobiece (z tego co mi wiadomo i slyszalam) to czy tak samo jest z plastramI??

masz na myśli infekcje? to tak - mogą ale nie muszą. to w końcu nadal są hormony.
ktosik_20xx

PostWysłany: Sob Sty 05, 2008 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy zmiana sposobu antykoncepcji z tabletek na plastry moze byc natychmiastowa?? czy lepiej zeby odczekac jakis czas?? co jest zdrowsze?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Sty 05, 2008 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może być natychmiastowa (a tabletki bierzesz dwuskładnikowe?). po prostu pierwszego dnia krwawienia z odstawienia naklejasz pierwszy plaster.
plastry są chyba zdrowsze chociażby dla wątroby ale z kolei tabletki można wybrać z mniejszą zawartością hormonów.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 7 z 12